Ο θαυμαστός κόσμος του τίποτα!

Ή πώς να «πεθάνουμε» την διέξοδο στην αγροτική οικονομία, πριν καν προλάβει να «βοηθήσει» στην Πάρο.

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΣΤΟΝ ΑΓΡ ΣΥΝ ΠΑΡΟΥ_2

(Φωτογραφία από το συνοστισμό στην αίθουσα της ΑΣΠ κατά την παρουσίαση της εργασίας)
Από δελτίο τύπου του αρμόδιου αντιπεριφερειάρχη για τα αγροτικά θέματα (σ.σ: μπορεί να τον έχουμε δει και τρεις φορές στην Πάρο τα τελευταία τρία χρόνια, χωρίς να έχουμε καταλάβει ακόμα ποια είναι η χρησιμότητα του αγροτικού τομέα της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου για την Πάρο και την Αντίπαρο) κ. Αντώνη Χατζηιωάννου μάθαμε σήμερα (29|7) ότι ήρθε στην Πάρο για να θαυμάσει μαζί με τους τοπικούς άρχοντες της δημοτικής αρχής Πάρου μία εργασία ενός ειδικευμένου επιστήμονα.

Η «σεμνή τελετή» έλαβε χώρα στην αίθουσα …


…του αγροτικού συνεταιρισμού Πάρου για τον οποίο ο αρμόδιος αντιπεριφερειάρχης μας ενημερώνει ότι συνεργάζεται με τον πρόεδρο του Ν. Τσιγώνια για την επίλυση του «γνωστού προβλήματος» της πρώην Ένωσης. Δηλαδή, έχουμε άλλον έναν αξιωματούχο – εκτός από τους εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης Πάρου – ο οποίος «βοηθά» τον Ν. Τσιγώνια και προφανώς τον Αλ. Γκόκα (Δ/ντη του ΑΣΠ) οι οποίοι έχουν οδηγήσει στο πλήρες αδιέξοδο την συνεταιριστική αγροτική οικονομία Πάρου και Αντιπάρου τα τελευταία χρόνια, για να «ξεκάνουνε» και τα ακίνητα που έχει στην ιδιοκτησία της ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Πάρου.

Από το δελτίο τύπου μαθαίνουμε επίσης, ότι ο Ν. Τσιγώνιας πρόσφερε στον αντιπεριφερειάρχη το πλήρες τουρ που οργανώνει πάντοτε, όταν θέλει να καλοπιάσει κανένα παράγοντα, δηλαδή επισκέφτηκαν την μπάρμπα Καπαρό στις Λεύκες που έχει και ωραία κάλφα και πατατούλες τηγανιτές και ωραίο κρασί και είναι ό,τι πρέπει για να κάθεσαι να τα απολαμβάνεις όλα αυτά στην αυλή του κυρ – Αντώνη με την παχιά σκιά, τέτοια εποχή.
Και μετά νιώθει και υποχρεωμένος ο «παράγοντας», στην συγκεκριμένη περίπτωση ο αντιπεριφερειάρχης Αν. Χατζηιωάννου, στον πρόεδρο Ν. Τσιγώνια για την ωραία περιοδεία. Αλλά και ο μπάρμπα – Αντώνης Καπαρός νιώθει ωραία που τον θαυμάζουν οι παράγοντες για το ωραίο κτήμα που έχει στις Λεύκες. Και με τις αλληλοκολακίες περνά ευχάριστα ο καιρός …
Και η ζωή συνεχίζεται ωραία, για τους «μάγκες» που κατέχουν αξιώματα, την ίδια στιγμή που νέοι και νέες θα έπρεπε να έχουν την βοήθεια της Περιφέρειας και του Αγροτικού Συνεταιρισμού Πάρου για να ξεκινήσουν μία καλλιέργεια για να μπορέσουν να βρουν ένα μεροκάματο, τώρα που οι υπόλοιπες οικονομίες έχουν «στερέψει» …

Επιπλέον, ο αντιπεριφερειάρχης στο δελτίο τύπου δεν μας ενημέρωσε τι σχέση είχε η εργασία του επιστήμονα που επικαλείται στο δελτίο τύπου του με την Πάρο και τι έχουν να κερδίσουν οι Παριανοί αγρότες από αυτή. Αλλά «ποιος την χέζει» να μου πεις την εργασία του ανθρώπου; Σιγά τα αβγά! Το θέμα προφανώς για όλους αυτούς τους παράγοντες δεν είναι εκείνα που επικαλούνται (πρόοδο, ανάκαμψη, ανάπτυξη, εκσυγχρονισμός κλπ), αλλά το να κατέχουν την εξουσία.
Έτσι, η λογική τους είναι: Βγήκε το δελτίο τύπου για να μας γράψουν τα μέσα ενημέρωσης, ώστε να τα δουν οι πολίτες και να νομίζουν ότι κάτι κάνουμε; ΒΓΗΚΕ! Έ, αφού βγήκε, τι νόημα έχει για ποιο λόγο βγήκε;

Μία αναμνηστική φωτογραφία είναι ό,τι πρέπει μετά από άλλη μία επιτυχημένη ημέρα "εργασίας" στην εξουσία (του καθενός) για το καλό του πολίτη πάντοτε βέβαια. Θαυμάστε τους!

Μία αναμνηστική φωτογραφία είναι ό,τι πρέπει μετά από άλλη μία επιτυχημένη ημέρα «εργασίας» στην εξουσία (του καθενός) για το καλό του πολίτη πάντοτε βέβαια.
Θαυμάστε τους! ΚΑΙ ΜΙΑ ΕΡΩΤΗΣΗ: Τι έχει άραγε ο Κ. Μπιζάς και είναι λίγο κακομούτσουνος; ΔΕΥΤΕΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ: Ποιοι είναι οι υπόλοιποι που κοσμούν τη φωτογραφία στο τυροκομείο Πάρου, εκτός τους παράγοντες;

Αλήθεια, για ποιο λόγο αυτή την εκδήλωση στην αίθουσα Αγροτικού Συνεταιρισμού Πάρου δεν την πρόβαλαν για να έρθουν και οι δημοσιογράφοι της Πάρου και οι αγρότες και οι πολίτες να θαυμάσουν τα επιτεύγματα της Περιφέρειας και της διοίκησης του ΑΣΠ;
Γιατί την έκαναν με καλεσμένους μόνο τους εαυτούς τους;

Ακολουθεί το σχετικό δελτίο τύπου του αντιπεριφερειάρχη Αντ. Χατζηιωάννου που αφορά την θαυμαστή επίσκεψη του στην Πάρο. Θέλουμε να δώσετε ιδιαίτερη προσοχή  στο «μετέβην», που χρησιμοποιεί στο κείμενο του ο παράγοντας, καθώς και στο τέλος του κειμένου, που μας ενημερώνει για το ότι έχει συναντήσεις μετά στην Σύρο. Προφανώς, ο άνθρωπος δεν θέλει να μας κρατά σε αγωνία για το που θα πάει μετά από εμάς στην Πάρο να δώσει τα «φώτα» του …

«Στη Πάρο μετέβην ο Αντιπεριφερειάρχης Αντώνης ΧΑΤΖΗΙΩΑΝΝΟΥ στις 25 ΙΟΥΛ όπου συμμετείχε στην παρουσίαση των Πεπραγμένων του ΄Εργου Εφαρμοσμένης ΄Ερευνας  : «Διατήρηση και αξιολόγηση αυτόχθονων οινοποιήσιμων ποικιλιών των Κυκλάδων με δημιουργία πιλοτικού αμπελώνα» που έγινε από τον Δρ.Απόστολο ΑΥΓΕΛΗ , παρουσία του Εντεταλμένου Περιφερειακού Συμβούλου Πάρου Παντελή ΤΖΑΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ, του Δημάρχου Πάρου Χρήστου ΒΛΑΧΟΓΙΑΝΝΗ, του Περιφερειακού Συμβούλου Πάρου Κώστα ΜΠΙΖΑ και του Αντιδημάρχου Παναγιώτη ΚΟΥΤΣΟΥΡΑΚΗ.

Η παρουσίαση έγινε στην αίθουσα του Αγροτικού Συνεταιρισμού Πάρου στην Παροικιά με την παρουσία του Προέδρου αυτού Νίκου ΤΣΙΓΩΝΙΑ, του Διευθυντή Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής Κυκλάδων Γιώργου ΠΑΓΑΝΕΛΗ, των Γεωπόνων – στελεχών της Περιφέρειας  καθώς και Οινοποιών-Αμπελουργών της Πάρου. Ακολούθως την Πέμπτη ο Αντιπεριφερειάρχης επισκέφτηκε το Τυροκομείο του Συνεταιρισμού.
Την Παρασκευή 26 ΙΟΥΛ πραγματοποίησε περιοδεία σε αμπελώνες του νησιού και επισκέφθηκε το οινοποιείο ΜΩΡΑΙΤΗ στη Νάουσα της Πάρου.
Το Σάββατο 27 ΙΟΥΛ μετέβην στον ορεινό αμπελώνα του Αντώνη ΚΑΠΑΡΟΥ ο οποίος σε ηλικία 78 ετών εξακολουθεί να είναι ενεργός αμπελουργός και επί σειρά ετών από τους κορυφαίους Συνεταιριστές του νησιού. Είναι σημαντικό να αναφερθεί ότι με τον Πρόεδρο του Αγροτικού Συνεταιρισμού Πάρου Νίκο ΤΣΙΓΩΝΙΑ, υπάρχει αδιάλειπτη συνεργασία για την επίλυση του γνωστού προβλήματος του Αγροτικού Συνεταιρισμού.
Την Δευτέρα και Τρίτη 29 και 30 ΙΟΥΛ θα βρίσκεται στη ΣΥΡΟ για να παραστεί σε προγραμματισμένες συναντήσεις».

Πονηρούλης ο κ. αντιπεριφερειάρχης! Πέρασε και από τον ιδιώτη οινοπαραγωγό για να δείξει ότι υποστηρίζει και την ιδιωτική πρωτοβουλία εκτός από τον ΑΣΠ.  Μη στεναχωριέστε κ. Χατζηιωάννου, με τον τρόπο που «στηρίζετε» τον ΑΣΠ και τον Ν. Τσιγώνια, κάθε ανεξάρτητος ιδιώτης αγρότης που δρα εκτός ΑΣΠ, είναι ευχαριστημένος. Δεν χρειάζεται να κάνετε τίποτε άλλο γι’ αυτούς. Παίζουν μόνοι τους!!!

Πονηρούλης ο κ. αντιπεριφερειάρχης! Πέρασε και από τον ιδιώτη οινοπαραγωγό (Μωραϊτης) για να δείξει ότι υποστηρίζει και την ιδιωτική πρωτοβουλία εκτός από τον ΑΣΠ.
Μη στεναχωριέστε κ. Χατζηιωάννου, με τον τρόπο που «στηρίζετε» τον ΑΣΠ και τον Ν. Τσιγώνια, κάθε ανεξάρτητος ιδιώτης αγρότης που δρα εκτός ΑΣΠ, είναι ευχαριστημένος. Δεν χρειάζεται να κάνετε τίποτε άλλο γι’ αυτούς. Παίζουν μόνοι τους!!!

20130727-111904.jpg