Η «επανάσταση» του Κ. Ροκονίδα ενάντια στην κρίση και στη δημοτική αρχή Πάρου θα ξεκινήσει μετά την εξαθλίωση των Παριανών

Θέλει να βγει και από πάνω για την «προστασία» που παρείχε στον Χρ. Βλαχογιάννη στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο.

 

conflit-thumb-large

Το τελευταίο δημοτικό συμβούλιο Δήμου Πάρου ήταν το λεγόμενο και «κρυφοσυμβούλιο», αφού οι δημοτικοί σύμβουλοι και τα μέσα ενημέρωσης που «δεν γουστάρουν» στη δημοτική αρχή, κλήθηκαν οι μεν πρώτοι την τελευταία στιγμή μέσω μηνύματος στα κινητά τηλέφωνα, τα δε, δεν ενημερώθηκαν ποτέ! Και όταν λέμε μέσα ενημέρωσης που «δεν γουστάρουν» στη δημοτική αρχή, μιλάμε μόνο για την εφημερίδα «Τα Νέα Πάρου – Αντιπάρου» και τον ιστότοπο http://www.parosnewsblog.gr.
Και δεν αρέσουμε στη δημοτική αρχή γιατί δεν «γλύφουμε» πρώην υπουργούς που υπέγραψαν την καταστροφή της χώρας (καταστροφή της οικονομίας, του εμπορίου, αυτοκτονίες κλπ), ενώ δεν σωπαίνουμε και στην κατάρρευση της Πάρου που έχει επιφέρει η δημοτική αρχή του δημάρχου Χρ. Βλαχογιάννη τα τελευταία χρόνια.

Σε αυτό το δημοτικό συμβούλιο λοιπόν, για πρώτη φορά τα τελευταία τρία χρόνια, αποκαλύφθηκε …


… η στήριξη που προσφέρει η παράταξη της μειοψηφίας «Λαϊκή Συσπείρωση» στην δημοτική αρχή Χρ. Βλαχογιάννη. Σε τρία διαδοχικά θέματα που συζητήθηκαν, με προφάσεις και επιφάσεις αριστερισμού, ο εκπρόσωπος της παράταξης Κ. Ροκονίδας στήριξε τον Χρ. Βλαχογιάννη προσπαθώντας να τον προστατέψει από την κριτική πολιτών και τον έλεγχο από τις άλλες δύο παρατάξεις της αντιπολίτευσης, σαν να επρόκειτο για μέλος της δημοτικής αρχής και όχι ως δημοτικός σύμβουλος της μειοψηφίας.

Η «πολιτική πιάτσα» γνώριζε από καιρό τη «στάση υποστήριξης» του συνδυασμού του Κ. Ροκονίδα προς τον Χρ. Βλαχογιάννη, κρίνοντας την από την «χαμηλών τόνων» αντιπολίτευση που ασκεί καθόλη τη διάρκεια – ειδικά – της δεύτερης θητείας Χρ. Βλαχογιάννη στη διοίκηση του Δήμου Πάρου. Ακόμα σημείωνε και τις χαρακτηριστικές «αφωνίες» του Κ. Ροκονίδα κατά τη διάρκεια συζήτησης μεγάλων θεμάτων – σκανδάλων που βάραιναν τη διοίκηση Χρ. Βλαχογιάννη τα οποία συζητούνταν κατά καιρούς στο δημοτικό συμβούλιο. Ακόμη παρατηρούσε, εκτός από τις περίεργες «σιωπές», και τις χαρακτηριστικές «απουσίες» του Κ. Ροκονίδα σε συνεδριάσεις με επίμαχα θέματα, στα οποία «δυσκολευόταν» η δημοτική αρχή.

Ανακοινώσεις

Η συγκεκριμένη στάση καυτηριάστηκε από το δημοτικό σύμβουλο της Κίνησης Ενεργών Πολιτών Πάρου (ΚΕΠ) και τον εκπρόσωπο της Σ. Καστρουνή, που αποτελεί τον δεύτερο από τους τρεις συνδυασμούς της μειοψηφίας στο δημοτικό συμβούλιο Πάρου.
Τονίζεται ότι ο πρώτος συνδυασμός της μειοψηφίας «Πάρος ΑΞΙΑ» (Γρ. Πρωτολάτη) είχε καταγγείλει τη στάση του Κ. Ροκονίδα από την πρώτη στιγμή μέσα στο δημοτικό συμβούλιο, κατά τη διάρκεια της τελευταίας συνεδρίασης. Την ώρα που συζητείτο το αίτημα καταστηματαρχών της Νάουσας για την παράταση του ωραρίου λειτουργίας των καταστημάτων τους για να μην τους γράφει η αστυνομία, ο Κ. Ροκονίδας ο οποίος ήταν αντίθετος, δεν άφηνε εκπρόσωπο της παράταξης «Πάρος ΑΞΙΑ» να τοποθετηθεί και να ασκήσει κριτική στη δημοτική αρχή. Η δημοτική αρχή Χρ. Βλαχογιάννη ήταν και αυτή αντίθετη στην παράταση του ωραρίου.
Ο εκπρόσωπος της μείζονος αντιπολίτευσης «Πάρος ΑΞΙΑ» Θανάσης Μαρινόπουλος κατήγγειλε τη στάση του Κ. Ροκονίδα, λέγοντας ότι «παίζει» το ρόλο του «Λαγού του Βλαχογιάννη» από την μειοψηφία.

Απαντήσεις
logo_laiki_syspirosi_parou
Σε αυτές τις καταγγελίες προσπαθεί να απαντήσει ανακοίνωση την οποία δημοσιοποίησε σήμερα (29|07) η παράταξη «Λαϊκή Συσπείρωση Πάρου», η οποία ακολουθεί:

«Σχετικά με το δελτίο τύπου της Κίνησης Ενεργών Πολιτών Πάρου  για τον Ε.Ο.Π.Υ.Υ,  στις 25-7-2013, το ερώτημα όσων παρακολούθησαν την τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, μπορεί να είναι ένα: Γιατί κύριοι λέτε ψέματα και διαστρεβλώνετε;
Ανεξάρτητα απ’ αυτό, το δελτίο τύπου είχε προφανή σκοπιμότητα: Να φανεί ότι η ΚΕΠ είναι υπέρμαχος των συμφερόντων των ασφαλισμένων και ταυτόχρονα να αναδείξει, ότι κάποιος άλλος, αλήθεια ποιος (;), στρέφεται ενάντια στα συμφέροντα τους.
Να προχωρήσει η ΚΕΠ σε μια προσωπική επίθεση-στοχοποίηση, με κάλπικη αφορμή, κατά του δημοτικού συμβούλου Κ. Ροκονίδα. Ο Κ. Ροκονίδας είναι ο επικεφαλής της παράταξης «Λαϊκής Συσπείρωσης» και όχι σκέτο κ.Ροκονίδας, γεγονός που  διέφυγε του δελτίου όχι τυχαία. Τυχαία επίσης δεν είναι και η επιλογή του χρόνου αυτής της επίθεσης που τα πυρά κατά της «Λαϊκής Συσπείρωσης» δείχνουν να συντονίζονται… και να συνωστίζονται… ενόψει των επόμενων εκλογών.
Όμως, καθαρός ουρανός αστραπές δεν φοβάται. Επί της ουσίας λοιπόν.

Αντί κάποιοι να αναζητούν τις ευθύνες της ανελέητης επίθεσης που δέχονται οι εργαζόμενοι σε αυτούς που παράγουν και εφαρμόζουν τη πολιτική που εξαθλιώνει το λαό μας,
αντί να στήνουν στο τοίχο αυτούς που καταργούν κάθε μέρα τα ασφαλιστικά δικαιώματα, εμφανίζουν σαν «αριστερή», «προοδευτική» πρόταση την παραχώρηση στέγης στον Ε.Ο.Π.Υ.Υ. από τον Δήμο, δηλαδή στο Υπουργείο Υγείας, δηλαδή σε αυτούς  που μας στερούν συνειδητά το δικαίωμα στην δημόσια δωρεάν υγεία.

Ζητούν με άλλα λόγια και με δεδομένη την ανυπαρξία ελεύθερου δημοτικού χώρου, να πληρώσει ο παριανός λαός αυτό που χρυσοπληρώνει με  τις ασφαλιστικές εισφορές, τα φορολογικά βάρη και τις δαπάνες υγείας. Η συνέχεια, δηλαδή, της λογικής που θέλει να πληρώνουμε για να φιλοξενούμε γιατρούς, νοσηλευτές, ΕΚΑΒίτες., να πληρώνουμε δηλαδή αυτό που δικαιούμαστε εμείς και τα παιδιά μας.

Απέναντι σε αυτόν τον «ρεαλισμό», που αποδέχεται τη σημερινή πραγματικότητα σαν τη προοπτική για τη ζωή μας στο μέλλον και πασχίζει να μας πείσει, δήθεν, για μια άλλη «αριστερή-προοδευτική διαχείριση της εξαθλίωσης», ΕΜΕΙΣ ΑΠΑΝΤΑΜΕ: Ο δρόμος για τους εργαζόμενους και όλους αυτούς που μοχθούν για το μεροκάματο τους, τα λαϊκά στρώματα στο σύνολο τους, είναι ΕΝΑΣ. Αυτός του συντονισμένου αγώνα που με συνέχεια και συνέπεια αναδεικνύει ότι η λύση βρίσκεται στα χέρια των εργαζομένων  και όχι στις δήθεν «ικανότητες» κάποιων επίδοξων και αυτόκλητων «σωτήρων».
Πάρος 28/7/2013»

Η ανακοίνωση της ΚΕΠ

Στη συνέχεια ακολουθεί η ανακοίνωση του συνδυασμού «Κίνηση Ενεργών Πολιτών Πάρου» που προκάλεσε την αφορμή για την ανακοίνωση της «Λαϊκής Συσπείρωσης»:

logo_kep

1ο ΘΕΜΑ: «Κατάργηση» Γραφείου Ε.Ο.Π.Π.Υ. στη Πάρο
Από 1-5-13 το Τ.Α.Υ.Τ.Ε.Κ.Ω. (Ταμείο Ασφάλισης Υπαλλήλων Τραπεζών και Επιχειρήσεων Κοινής Ωφέλειας) απορροφήθηκε από τον Ε.Ο.Π.Υ.Υ.. Στην Πάρο στην Νάξο και στην  Άνδρο υπήρχε υπάλληλος που εξυπηρετούσε τους ασφαλισμένους του ταμείου. Με την απορρόφηση του Τ.Α.Υ.Τ.Ε.Κ.Ω. από τον Ε.Ο.Π.Υ.Υ. όλοι οι υπάλληλοι θα έπρεπε να μεταφερθούν στα γραφεία του, και στην περίπτωση των Κυκλάδων, στην έδρα του Νομού στη  Σύρο. Για την Πάρο την Νάξο και την Άνδρο δόθηκε η δυνατότητα παραμονής του υπαλλήλου και δημιουργία γραφείου Ε.Ο.Π.Υ.Υ.. με την προϋπόθεση της εξασφάλισης της στέγης του από το Δήμο ή άλλο φορέα, ώστε να εξυπηρετούνται οι ασφαλισμένοι των παραπάνω νησιών, πράγμα που έγινε στη Νάξο στην  Άνδρο

Ο Δημοτικός Σύμβουλος της Κ.Ε.Π. κος Καστρουνής έφερε το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο στις 23-7-13 και τάχθηκε υπέρ της εύρεσης χώρου που θα εξασφάλιζε την υπηρεσία αυτή στο νησί .  Ο Δημοτικός Σύμβουλος κος Ροκονίδας είχε αρνητική άποψη, θεωρώντας ότι το θέμα πρέπει να το λύσει κεντρικά ο Ε.Ο.Π.Υ.Υ.. Δυστυχώς με την άποψη αυτή ταυτίστηκε και ο Δήμαρχος Κος Βλαχογιάννης με τη δικαιολογία επιπλέον ότι δεν υπάρχει χώρος. Η κατακλείδα λοιπόν είναι πως από τα τρία νησιά που είχαν την δυνατότητα να κρατήσουν τον υπάλληλο προς όφελος των κατοίκων τους, η Πάρος φαίνεται ότι δε θα την εκμεταλλευτεί και το νησί θα μείνει χωρίς γραφείο Ε.Ο.Π.Υ.Υ. Αίθουσα αναμονής στο λιμάνι της Παροικιάς από το Λιμενικό Ταμείο Πάρου Αντιπάρου.

2ο ΘΕΜΑ:

Στο λιμάνι της Παροικιάς το Λιμενικό Ταμείο Πάρου Αντιπάρου σκοπεύει να κατασκευάσει αίθουσα αναμονής επιβατών περίπου 500 τμ. κοντά στο σημείο που βρίσκονται σήμερα τα στέγαστρα. Συμφωνούμε με την αναγκαιότητα της αίθουσας αναμονής. Επισημαίνουμε όμως ότι η μελέτη κατασκευής θα πρέπει να λάβει υπόψη της πώς μια τέτοια αίθουσα θα λειτουργήσει και σε σχέση με την πόλη  πώς θα ενταχθεί αποσυμφορίζοντας  την κυκλοφορία στο χώρο του λιμανιού που είναι ήδη επιβαρυμένη. Στο σημείο εκείνο την ώρα της άφιξης των πλοίων η κυκλοφορία από το μύλο ως τα στέγαστρα επιδεινώνεται εξαιρετικά από τους επιβάτες που περιμένουν, τα ταξί και τα αυτοκίνητα που σταματούν για να αποβιβάσουν ταξιδιώτες και τα αυτοκίνητα που κατευθύνονται προς τον παραλιακό δρόμο.

Παρεμβάσεις που γίνονται χωρίς τη γενικότερη θεώρηση του χώρου κάνουν πιο πολύπλοκα τα προβλήματα αντί να τα απλοποιούν π.χ. το στένεμα του δρόμου της Εκατονταπυλιανής. Εκφράσαμε την άποψη πως η αίθουσα θα πρέπει να γίνει σε θέση στο λιμάνι που να αφήνει ικανό χώρο για τους ταξιδιώτες και τα αυτοκίνητα που τους μεταφέρουν, ώστε  να μην επηρεάζεται αρνητικά η λειτουργία της πόλης Θα μπορούσαν να υπάρξουν προτάσεις και να γίνει μια γόνιμη συζήτηση, αλλά τις απόψεις μας και τους προβληματισμούς μας οι κύριοι του Λιμενικού Ταμείου απαξιούν να ακούσουν. Και ακόμη περισσότερο φαίνεται ότι η Παροικιά για αυτούς είναι απλά ένα διακομιστικό κέντρο για επιβάτες και οχήματα και όχι μια πόλη με τη δική της ζωή και λειτουργία».

 

20130725-124617.jpg