Ανούσιος «Τσαμπουκάς» για τα πανηγύρια | την ώρα βουλιάζουμε στην κρίση

… που καταδεικνύει ποιοι εκπροσωπούν τους Παριανούς σε εποχές κρίσης!

20130727-112913.jpg

Ο συνδικαλιστικά «πολλά βαρύς» πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Πάρου Απ. Αλιπράντης που εκλέγεται τα τελευταία χρόνια μόνο και μόνο επειδή κανείς άλλος δεν ενδιαφέρεται να ασχοληθεί με έναν σύλλογο που δεν προσφέρει τίποτα στον κλάδο εκτός από οφέλη στον ίδιο και την παρέα του, αποφάσισε να κάνει «ντα» με ανακοίνωση την δημοτική σύμβουλο της δημοτικής αρχής Πάρου και πρόεδρο της ΚΔΕΠΑΠ Αν. Κάγκανη. Κι αυτό επειδή κατά την αντίληψη του «τόλμησε» να έχει διαφορετική άποψη για το πανηγυράκι που ετοιμάζει προκειμένου να οικονομίσουν κάποιοι (κατασκευαστές, προμηθευτές κλπ).

Η τελευταία «σήκωσε το γάντι» να …

…. απαντήσει με σπουδή στον πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου γιατί είναι αντίστοιχου επιπέδου. Και αυτό το καταλαβαίνουμε από το περιεχόμενο της απάντησης. Αφενός θεωρεί καθήκον της να απολογηθεί στον Α. Αλιπράντη γιατί πήρε την Α ή Β θέση σε συζήτηση ενός θέματος στο δημοτικό συμβούλιο και όχι στους πολίτες του νησιού, αφετέρου θεωρεί καθήκον της να κάνει έναν μίνι απολογισμό έργου για να αποδείξει ότι δεν είναι ελέφαντας. Μάλιστα, από την απάντηση της μαθαίνουμε σπουδαία πράγματα, όπως ότι σε αυτήν οφείλονται «οι ενεργοποιήσεις δομών σε δημοτικά κτίρια» λες και αναφέρεται σε μάτια κουζίνας, καθώς και για δρώμενα που η ίδια θεωρεί ότι έλυσαν τα οικονομικά προβλήματα των καταστημάτων της Πάρου.

Όλα αυτά τα χαριτωμένα συμβαίνουν από τους εκπροσώπους της κοινωνίας μας αυτή την περίοδο, και συγκεκριμένα την εβδομάδα που τελείωσε, τη στιγμή που η Πάρος και οι επιχειρήσεις της βουλιάζουν στη χειρότερη σεζόν της ιστορίας του νησιού στον τουρισμό.
Θαυμάσετε τους διαλόγους:

Ακολουθεί η απάντηση της Άννας:

«Με αφορμή το γεμάτο ανακρίβειες Δελτίο Τύπου του Προέδρου του Εμποροεπαγγελματικού Συλλόγου Πάρου-Αντιπάρου με το οποίο γίνεται άμεση επίθεση στο πρόσωπό μου και διαφαίνεται ένα είδος εμπάθειας ή προσπάθειας απαξίωσής μου, θα ήθελα να παραθέσω την πραγματική πλευρά του θέματος για να μην δημιουργούνται αβάσιμες εντυπώσεις στους πολίτες.

Αγαπητέ κ. Πρόεδρε, προφανώς έχετε παρεξηγήσει ή αλλιώς σκόπιμα παραποιείτε τη δημόσια τοποθέτησή μου στην ψηφοφορία που έλαβε χώρα στην αναφερόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου(καθώς επίσης και στην περσινή συνεδρίαση που είχε τεθεί το ίδιο ζήτημα), αφού αντίθετα με τα όσα ισχυρίζεστε ψήφισα υπέρ της πραγματοποίησης του φεστιβάλ τόσο στην Παροικία όσο και στη Νάουσα με μόνη επισήμανσή μου την χρονική περίοδο τοποθέτησης των παιχνιδιών για την οποία εντέλει συμφώνησα να γίνει εντός των χρονικών πλαισίων του φεστιβάλ. Τα ανωτέρω μπορούν να επιβεβαιωθούν από τα πρακτικά των εν λόγω Συμβουλίων. Πως δύο θετικές τοποθετήσεις μου ελήφθησαν από εσάς ως αρνητικές, μόνον εσείς μπορείτε να το ερμηνεύσετε, εγώ πάντως όχι!

Όσον αφορά την υποστήριξή μου απέναντι στους εμπόρους όλα αυτά τα χρόνια της ενασχόλησής μου με τα κοινά, αδιάσειστη απόδειξη είναι οι πράξεις και τα έργα μου καθώς και η συνεχής συμπαράσταση στα πραγματικά μεγάλα και οξυμένα προβλήματα που ο κλάδος αντιμετωπίζει. Ενδεικτικά αναφέρω:

1. Αναβάθμιση περιοχών με εμπορικά καταστήματα, με την ενεργοποίηση πολιτιστικών δομών όπως το κτίριο Δημητρακόπουλου και η Δημοτική Βιβλιοθήκη στην Παλαιά Αγορά, το κτίριο στη Μαρίνα της Νάουσας κ.ά..

2. Προσέλκυση πλήθους επισκεπτών σε χώρους εμπορικού ενδιαφέροντος μέσω της πραγματοποίησης εκδηλώσεων σε αυτές, όπως στην πλατεία Μαντώ Μαυρογένους, στην πλατεία έμπροσθεν της Εκατονταπυλιανής, στο λιμάνι Νάουσας, στο λιμάνι Αλυκής κ.ά

Εδώ αξίζει να προσθέσω ότι ευχαριστώ με πάσα ειλικρίνεια όλους τους εμπόρους, ξενοδόχους, καταστηματάρχες που έχουν προσφέρει με τον τρόπο τους στις εκδηλώσεις της ΚΔΕΠΑΠ και ότι με γνώμονα την εκτίμησή μας στο έργο τους και στην αμέριστή τους συμπαράσταση πραγματοποιήθηκε το φετινό φεστιβάλ Άρτου. Επίσης, τους ευχαριστώ για την εκτίμηση που ανταποδίδουν πλήθος εμπόρων στο έργο της ΚΔΕΠΑΠ και σε εμένα προσωπικά μέσω ευχαριστιών και συγχαρητηρίων.

Όσον αφορά την κατακλείδα του κειμένου σας, δηλαδή το υποτιθέμενο φορτίο της θέσης που κατέχω, θα σας διευκρινίσω ότι εν πρώτοις για μένα η εξυπηρέτηση των συμπολιτών μου δεν αποτελεί φορτίο αλλά αγαθό και ότι ακόμα κι αν το εκλάβουμε ως τέτοιο, οι δυνάμεις μου επαρκούν για να σηκώσουν ακόμα μεγαλύτερα βάρη με σεβασμό στον επαγγελματία και στον πολίτη του νησιού.

Τελειώνοντας, θέλω να σας απευθύνω έκκληση να μην σπέρνετε θύελλες που μόνο κακό κάνουν στην Παριανή Κοινωνία. Τόσο εσείς ως σύλλογος, όσο και εμείς ως εκλεγμένοι εκπρόσωποι του Παριανού Λαού, ιδιαίτερα στην σημερινή εξαιρετικά πιεστική οικονομικά περίοδο, οφείλουμε να λειτουργούμε ενωτικά προασπιζόμενοι το κοινό συμφέρον του νησιού μέσα σε πολιτισμένα πλαίσια.
Με εκτίμηση
Άννα Κάγκανη-Κορτιάνου
Πρόεδρος ΚΔΕΠΑΠ»

Ακολουθεί η ανακοίνωση στην οποία απάντησε η Άννα:

20130727-113148.jpg«Ο Εμποροεπαγγελματικός Σύλλογος Πάρου – Αντιπάρου στην προσπάθεια του να τονώσει την αγορά της Πάρου και παράλληλα να προβάλει το νησί στους επισκέπτες, διοργανώνει και φέτος το 2ο Εμπορικό – Πολιτιστικό Φεστιβάλ, το 15 Αύγουστο, σε Παροικία και στις 23 στη Νάουσα.
Πιστεύοντας ότι έτσι θα δημιουργήσουμε γιορτινό κλίμα, αλλά και προγραμματίζοντας παράλληλες εκδηλώσεις όπου θα διασκεδάσουν μικροί και μεγάλοι διαθέσαμε πολύ χρόνο από τις καθημερινές μας ασχολίες, για την επιτυχία του.

Διαπιστώσαμε με έκπληξη όμως, ότι βρεθήκαμε αντιμέτωποι με εκπροσώπους συγκεκριμένων δημοτικών συνδυασμών, με διάθεση να απομονώσουν τις παρακάτω εκδηλώσεις για δικούς τους λόγους και τη πραγματοποίηση τους, ενώ μας δυσαρέστησε και η στάση της πρόεδρου της ΚΔΕΠΑΠ κ. Άννας Κάγκανη να αρνηθεί για δεύτερη φορά ,χωρίς να το αιτιολογήσει , να στηρίξει με την ψήφο της, ενέργειες της μεγαλύτερης τάξης του νησιού.

Καλό θα ήταν βέβαια να απαντήσει σε κάθε έμπορο τι έκανε μέχρι σήμερα για αυτούς που πάντα τη στηρίζουν, όταν ζητά υποστήριξη με προϊόντα σε κάθε εκδήλωση που πραγματοποιεί. Τα προϊόντα που παρέχουμε στις δραστηριότητες της ΚΔΕΠΑΠ , δε μας τα χαρίζουν, τα αγοράζουμε!
Αν πάλι το βάρος της θέσης της είναι μεγάλο ας την αφήσει σε κάποιο που το αντέχει.

Με ιδιαίτερη τιμή
για το Δ.Σ. του Εμποροεπαγγελματικού Συλλόγου
Ο πρόεδρος
Αλιπράντης Απόστολος
Ο Γεν. Γραμματέας
Ηλίας Κρητικός»

20130727-111904.jpg