Συνέδριο για τα υδροπλάνα κάνει η Περιφέρεια

newego_LARGE_t_1101_54208209

Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου με ανακοίνωσή της στις 24|7 δημοσιοποίησε την πρωτοβουλία της να πραγματοποιηθεί συνέδριο στη Σύρο, στις 30 Ιουλίου 2013 με θέμα: «Νησιωτική Ελλάδα, ιδανικός προορισμός για την ανάπτυξη των Υδροπλάνων».
Σας παραθέτουμε και το αναλυτικό πρόγραμμα της ημερίδας. Επίσης, πριν το διαβάσετε, σας ζητούμε να αναλογιστείτε την άποψη μας:
Η ΓΝΩΜΗ ΜΑΣ
1) Είναι λογικό να διοργανώνει η Περιφέρεια ημερίδες με όλους αυτούς τους καλεσμένους για να συζητούν για πόσο σπουδαίο είναι ένα μέσο, αντί να προσπαθήσει να θέσει σε λειτουργία πρώτα το μέσο ως μεταφορική διέξοδο για τις Κυκλάδες:
2) Είναι δυνατόν να πραγματοποιούνται συνέδρια για να μιλήσουμε για τα υδροπλάνα, σαν να είναι διαστημόπλοια που ήρθαν από τον ουρανό, όταν γνωρίζουμε ότι τέτοιες επιχειρήσεις είχαν έρθει και μάλιστα είχαν αναπτύξει και δρομολόγια στην Δυτική Ελλάδα πριν χρόνια και τα διώξαμε;
Και ποιοι τα διώξανε; Οι κυβερνήσεις στις οποίες μετείχαν οι ομιλητές του συνεδρίου (πλην των καθηγητών και των εκπροσώπων εταιρειών) μέσα στους οποίους ήταν και ο πρώην υφουργός Γ. Μαχαιρίδης που είναι σήμερα Περιφερειάρχης και ο υφυπουργός Γ. Πουσσαίος που είναι σήμερα ο επισπεύδων για το συνέδριο αντιπεριφερειάρχης. Αν μεταμελήθηκαν, πρώτα ας λειτουργήσουν δρομολόγια υδροπλάνων στα νησιά μας και μετά ας κάνουν συνέδρια!
Ακολουθεί η ανακοίνωση:

«Τα θέματα που θα συζητηθούν αφορούν στην ανάπτυξη των Υδατοδρομίων στη νησιωτική Ελλάδα, στη δρομολόγηση των Υδροπλάνων, στην απλούστευση των διαδικασιών και στην επίσπευση των αδειοδοτήσεων σε επενδύσεις και συνδυασμένες μεταφορές για την καλύτερη εξυπηρέτηση των νησιών, με εισηγητές τους Γενικούς Γραμματείς Τουρισμού, Αιγαίου & Νησιωτικής Πολιτικής, Λιμένων, Λιμενικής Πολιτικής και Ναυτιλιακών Επενδύσεων, τον Πρόεδρο του Οργανισμού Λιμένος Πειραιά, τον Διοικητή της ΥΠΑ, Καθηγητές Πανεπιστημίων και εκπροσώπους επενδυτών και κατασκευαστικών εταιριών.
Το πρόγραμμα:

09:30 Άφιξη Συνέδρων – Εγγραφές
Έναρξη Ημερίδας από τον Περιφερειάρχη Ν. Αιγαίου κ. Ι. Μαχαιρίδη
10:00 Χαιρετισμοί Επισήμων Προσκεκλημένων
10:45-14:00 Εισηγήσεις
– κ. Αναστάσιος Λιάσκος – ΓΓ Γραμματέας Τουρισμού: «Υδροπλάνα και Τουρισμός».
– κ. Ιωάννης Σπιλάνης – Γενικός Γραμματείας Αιγαίου & Νησιωτικής Πολιτικής Επίκουρος Καθηγητής Εργαστήριο Τοπικής και Νησιωτικής Ανάπτυξης – Τμήμα Περιβάλλοντος – Πανεπιστήμιο Αιγαίου: «Τα Υδροπλάνα ως τμήμα ενός σχεδιασμένου συστήματος Μεταφορών».
– κα. Βενετία Παδελοπούλου – Διεθνολόγος – Πολιτικός Επιστήμων Γενική Γραμματεία Λιμένων, Λιμενικής Πολιτικής και Ναυτιλιακών Επενδύσεων: «Λειτουργία Υδατοδρομίων: Τιμολογία Υπηρεσιών και Τέλη».
– κ. Γιώργος Ανωμερίτης – Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος Οργανισμού Λιμένος Πειραιά
– κ. Γιώργος Πουσσαίος – Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων: «Τα Υδροπλάνα ως μέσο ενισχύσης της ανταγωνιστικότητας και της ελκυστικότητας των νησιών»
– κ. Γρηγόρης Νανίδης – Υποδιοικητής ΥΠΑ: «Η συμβολή της ΥΠΑ στην ανάπτυξη πτήσεων με Υδροπλάνα στον Ελλαδικό χώρο – Νέο θεσμικό πλαίσιο λειτουργίας των Υδατοδρομίων»
– κ. Πέτρος Στεφάνου – Επιχειρησιακός Ερευνητής – Πρώην Δ/νων Σύμβουλος Ολυμπιακής Αεροπλοϊας: «Άγονες Γραμμές και γόνιμες Επενδύσεις»
– κ. Γιώργος Στεφανίδης Καθηγητής – Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών, Πανεπιστήμιο Πατρών: «Ευφυή Συστήματα Μεταφορών σε σχέση με τα υδροπλάνα και τα υδατοδρόμια στις Κυκλάδες».
– Mr. Kurtis – Πρόεδρος Viking Air –Καναδική Εταιρεία Κατασκευής Υδροπλάνων: «Viking Air – The Canadian Seaplane Experience».
– κ. Ανδρέας Καροτσέρης – Διευθύνων Σύμβουλος Κ2 -Smart Jets: «Τα υδροπλάνα ως μέσα βελτίωσης της ανταγωνιστικότητας των νησιών».
– κ. Μιχάλης Πατέλης – Πρώην Πρόεδρος Air Sea Lines: «Εμπειρία – Προτάσεις από την ως τώρα λειτουργία των Υδροπλάνων στην Ελλάδα».
– κ. Αριστομένης Συγγρός – Πρόεδρος «Invest in Greece»: «Φιλικό επενδυτικό περιβάλλον στην Ελλάδα».
14:00-15:45 Στρογγυλή Τράπεζα-Συζήτηση».

20130719-222654.jpg