Τα παιδιά πέρασαν ωραία στους Αγίους Ανάργυρους !

 

ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΗ 005

Το κείμενο που ακολουθεί αποτελεί περιγραφή από τους γονείς για το πώς πέρασαν τα παιδιά τους σε κατασκήνωση που έγινε την προηγούμενη εβδομάδα για πρώτη φορά, στον προαύλιο χώρο των Αγίων Ανάργυρων:

 

 

«Από την Τρίτη 16 Ιουλίου έως και το Σάββατο 20 Ιουλίου 2013, πραγματοποιήθηκε στην Ι. Μ. Αγίων Αναργύρων Παροικίας Πάρου καλοκαιρινή αστική κατασκήνωση για τα παιδιά του Κατηχητικού Σχολείου του Ι.Π.Π. Εκατονταπυλιανής (και όχι μόνο). Το εγχείρημα έθεσαν υπό την αιγίδα τους ο Δήμος Πάρου, η Ιερά Μητρόπολη Παροναξίας, το Ι.Π.Π. Εκατονταπυλιανής και το Γηροκομείο Πάρου. Και οι τρεις φορείς συνέβαλαν τα μέγιστα στην υλοποίηση της ιδέας, παρέχοντας την απαραίτητη ηθική και υλική υποστήριξη. «Ψυχή», ωστόσο, της κατασκήνωσης υπήρξε η πρεσβυτέρα κ. Άννα Περιπάνου – Φουρνιστάκη, η οποία όχι μόνο συνέλαβε την ιδέα, αλλά δούλεψε σκληρά προκειμένου να τη φέρει σε αίσιο τέλος, έχοντας ως εργαλεία δουλειάς την πολύχρονη εμπειρία της, την αγάπη για τα παιδιά και μια αστείρευτη διάθεση ανιδιοτελούς προσφοράς στο σύνολο.

ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΗ 040
Χάρη στα σχεδόν 50 παιδιά μας που συμμετείχαν στην κατασκήνωση, η ζωή επέστρεψε στο μοναστήρι, με τις φωνές και τα γέλια τους που πλημμύρισαν το χώρο. Στις πέντε ημέρες που έζησαν εκεί είχαν την ευκαιρία να παίξουν, να τραγουδήσουν, να χορέψουν, να κάνουν χειροτεχνίες, αλλά και να αποκτήσουν ενδιαφέρουσες γνώσεις από ειδικευμένους επιστήμονες.  Οι θεματικές ενότητες που αναπτύχθηκαν ήταν: η ιστορία του μοναστηριού, η θέση του άρτου στη χριστιανική λατρεία, η ζωή και το έργο των Αγ. Αναργύρων, οι πρώτες βοήθειες, η ισορροπημένη διατροφή, η καθημερινή υγιεινή, η αντιμετώπιση των ατόμων με ειδικές ανάγκες κ.ά.  Κυρίως, όμως, τα παιδιά μας βίωσαν τις χαρές και τις ευθύνες ταυτόχρονα της ομαδικής ζωής, καλλιεργώντας αρετές όπως η αλληλεγγύη, η ανεκτικότητα, η πειθαρχία, η υπευθυνότητα, το ομαδικό πνεύμα, η άμιλλα. Παρακολουθώντας το Σάββατο 20 Ιουλίου τη γιορτή λήξης της κατασκήνωσης, γονείς, παππούδες και συγγενείς εντυπωσιαστήκαμε από τα τραγούδια, τα παιχνίδια, τα θεατρικά σκετσάκια, τις κατασκευές που πρόλαβαν να ετοιμάσουν τα παιδιά. Την παράσταση όμως έκλεψαν τα χαρούμενα πρόσωπα των παιδιών, που δεν ήθελαν με τίποτα να τελειώσει αυτό το πανηγύρι της χαράς!

ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΗ 116
Για όλους τους παραπάνω λόγους, νιώθουμε την ανάγκη ως γονείς να ευχαριστήσουμε θερμά όχι μόνο τους προαναφερθέντες φορείς υπό την αιγίδα των οποίων τέλεσε η κατασκήνωση, αλλά και τα πρόσωπα που εργάστηκαν γι’ αυτήν: το σεβασμιότατο Μητροπολίτη Παροναξίας κ.κ. Καλλίνικο, την πρεσβυτέρα κ. Άννα Περιπάνου – Φουρνιστάκη, τους υπεύθυνους τροφοδοσίας κ. Ανδρέα Γεμελιάρη, κ. Ανδριανή Μπαφίτη και κ. Γεώργιο Καπούτσο, τους ιερείς π. Χρήστο Φουρνιστάκη, π. Σπυρίδωνα Φωκιανό και π. Νεκτάριο Αλεξόπουλο (από Νάξο), τους ιατρούς του Κ.Υ. Πάρου κ. Βασίλειο Χατζηγεωργίου (καρδιολόγο), κ. Ευστράτιο Προκοπίου (γυναικολόγο) και κ. Μαγδαληνή Μαντζαρίδου (αγροτική ιατρό), τους εκπαιδευτικούς κ. Ευστάθιο Μήτσο, κ. Ρανιέλα Αλιπράντη, κ. Άννα Περράκη , κ. Μαρουλία Κοντού, κ. Χρυσούλα Κοσμά, κ. Γιώτα Γυφτοπούλου, τον μουσικό κ. Ιωάννη Κατσαρό και τις μαθήτριες Μαρουσώ Φουρνιστάκη και Βασιλική Φραγκούλη. Επίσης, οφείλουμε ένα μεγάλο «μπράβο» στους ικανούς ομαδάρχες και τις ικανές  ομαδάρχισσες των παιδιών: την Κυριακή Χανιώτη, την Ελένη Φραγκούλη, τη Στέλλα Μαύρη, τη Μαρία Μπαρμπαρή, τον Παύλο Ανέστο, τον Ηλία Σαμαλτάνη και τον Κωνσταντίνο Σιφναίο.

Τέλος, ένα μεγάλο «ευχαριστώ» στους επαγγελματίες του νησιού που στήριξαν με τις προσφορές τους την κατασκήνωση. Ύστερα από την επιτυχημένη πρώτη προσπάθεια, ελπίζουμε και προσδοκούμε μια εξίσου επιτυχημένη συνέχεια την επόμενη χρονιά!»
Οι γονείς των μικρών κατασκηνωτών

20130715-230506.jpg