Η Συνάντηση Μωριά – Πάρου εντυπωσίασε στη Νάουσα… | Της Αγ. Μαρίανς στον Κώστο

Tο Χορευτικό Συγκρότημα Πάτρας «Μπεγουλάκι» χόρεψε σε κοινή εκδήλωση με το Μουσικοχορευτικού Συγκροτήματος Νάουσας την Κυριακή 21 Ιουλίου, στη Νάουσα. Επί δύο ώρες εναλλασσόταν «επί σκηνής» ρυθμοί, χοροί και τραγούδια από την Σάμο και την Ικαρία, τα Κύθηρα,  την ακριτική Θράκη, τις Σποράδες και το Πήλιο, την Πάρο αλλά και την Πελοπόννησο με τα «τσάμικα» και τα «καλαματιανά». Όμορφες, επιβλητικές φορεσιές και αυθεντική μουσική. Εκατό περίπου παριανοί χορευτές …

… συμμετείχαν στη συνάντηση και έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό δείχνοντας παράλληλα, ότι ένα κομμάτι της νεολαίας του νησιού έχει σαν βασικές αξίες ζωής στοιχεία παράδοσης και σωστής αξιοποίησης του παρελθόντος για να βαδίσει στο μέλλον. Πολύ η δουλειά από τους μουσικούς που άρεσαν πολύ για την αυθεντικότητά τους και εξέπληξαν και τους θεατές αλλά και τους φιλοξενούμενους Πατρινούς. Ήταν οι Μανώλης Δελέντας στο βιολί και στο τουμπάκι, Μαρουσώ Μενέγου στο βιολί, Παναγιώτης Πετρόπουλος και Παναγιώτης Μενέγος στο λαούτο και Άννα Ρούσσου στο τραγούδι. Η βραδιά έκλεισε με την ανταλλαγή αναμνηστικών δώρων μεταξύ Πάρου και Πάτρας και κέρασμα του φιλοξενούμενου συλλόγου από προσφορές  μελών του παριανού συγκροτήματος τα οποία ιδιαίτερα ευχαριστούμε.

Φωτο 11-Πάτρα

Φωτο 8 -Θράκη
Φωτο 7-Θράκη

Στον Κώστο Κώστο

Οι σύλλογοι ΜΕΑΣ Κώστου, Μουσικοχορευτικό Συγκρότημα Νάουσας και η Δημοτική Κοινότητα δημιούργησαν μια μουσική και χορευτική εκδήλωση στην Πλατεία του Κώστου με αφορμή την γιορτή της Αγίας Μαρίνας, στηριγμένη κυρίως στα νέα παιδιά του Χορευτικού Τμήματος Κώστου που ανήκει στο Μουσικοχορευτικό. Σύμφωνα με τους διοργανωτές, οι νέες και νέοι του Κώστου μπροστά σε πολύ κόσμο απέδειξαν ότι συνεχίζουν επάξια την τοπική παράδοσή στον χορό παρουσιάζοντας χορούς των Επτανήσων και του Αιγαίου με τις εντυπωσιακές φορεσιές της Λευκάδας, της Λήμνου και της Πάρου. Ακολούθησε γλέντι στην πλατεία με το Χορευτικό και τους θεατές να διασκεδάζουν μαζί για πολλή ώρα.

20130719-222654.jpg