Ο Κ. Μπιζάς υπέβαλλε αίτημα κατοίκων για αποκαταστάσεις κακοτεχνιών

xartis_paroikia
(φωτογραφία: Το κομμάτι που ανακατασκευάστηκε)
Ο Περιφερειακός σύμβουλος της περιφερειακής ενότητας Πάρου – Αντιπάρου Κ. Μπιζάς έδωσε στη δημοσιότητα επιστολή με την οποία κοινοποίησε το αίτημα πολιτών της Παροικιάς που διαμαρτυρόμενοι ζητούν την αποκατάσταση των κακοτεχνιών στις εργασίες συντήρησης του κεντρικού δρόμου από το Κέντρο Υγείας προς τη διασταύρωση Λευκών – Νάουσας, οι οποίες έγιναν πρόσφατα.
Οι αναγνώστες θα θυμούνται ότι …

Ο Κ. Μπιζάς

Ο Κ. Μπιζάς

… η Παροικιά υπέφερε για έναν ολόκληρο μήνα, τον Ιούνιο, αφού τότε αποφασίστηκε να ανακατασκευαστεί ο συγκεκριμένος δρόμος. Συγκεκριμένα, οι επισκέπτες δεινοπαθούσαν για να κυκλοφορήσουν στην πρωτεύουσα με αποτέλεσμα να κινούνται προς τα χωριά. Οι καταστηματάρχες επί αυτού του κεντρικού δρόμου είδαν τις εισπράξεις τους να χάνονται σε έναν από τους ζωτικούς μήνες για την τουριστική σεζόν, ενώ τα καταστήματα εστίασης στην βόρεια πλευρά του παραλιακού Παροικιάς επί έναν ολόκληρο μήνα είχαν μεγάλη μείωση στους τζίρους τους, αφού δεν υπήρχε εύκολη πρόσβαση στα μαγαζιά τους κατά τις βραδινές ώρες.
Άλλο ένα θέμα είναι ότι οι συγκεκριμένες εργασίες αποκατάστασης του δρόμου χαρακτηρίστηκαν από πολύ μεγάλες δαπάνες οι οποίες έρχονται σε αναντιστοιχία με τα παράπονα – μόλις 20 ημέρες από την αποπεράτωση των εργασιών – για κακοτεχνίες, εκ μέρους των πολιτών.

Ο Δήμος σφύριζε
και «μαύρο» στους Μαυρογιαλούρους

Να θυμίσουμε επίσης, ότι η δημοτική αρχή του δημάρχου Χρ. Βλαχογιάννη είχε βγάλει πολλές ανακοινώσεις για το γεγονός, ότι θα γίνονταν εργασίες συντήρησης σε δύο δρόμους, διότι όπως λεγόταν, το «έργο» το είχαν «μελετήσει» στο Δήμο της Πάρου και μάλιστα σε αλλεπάλληλες συσκέψεις, και γι’ αυτό θεωρούσαν ότι είναι «μεγάλο» δημοτικό έργο … η συντήρηση (!).
Γι’ αυτό και όταν ξεκίνησαν οι εργασίες παράγοντες της δημοτικής αρχής περνούσαν και κοντοστέκονταν για να καρπωθούν οφέλη – τάχα ότι το έργο είναι δικής τους πρωτοβουλίας – για να πιστωθούν πολιτικά από τους πολίτες τις περιοχής με τους οποίους συνομιλούσαν.

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση του Αντιδημάρχου Μάρκου Κωβαίου ο οποίος τις πρώτες ημέρες «καθόταν επάνω στην μπουλντόζα» σχεδόν, αλλά μόλις άρχισαν τα παράπονα από τους κατοίκους και τους καταστηματάρχες της περιοχής εξαφανίστηκε. Μάλιστα, πολλοί είχαν διερωτηθεί, αν πηγαίνει καθόλου στο γραφείο του εκείνες τις ημέρες, δεδομένου ότι οι γείτονες τον «καρτερούσαν» για τα «δέοντα»…

Τα παράπονα των κατοίκων που αποκάλυψε νμε την επιστολή του ο Κ. Μπιζάς για τις κακοτεχνίες απευθύνονται και προς το Δήμο της Πάρου, ο οποίος βεβαίως, τώρα «σφυρίζει» αδιάφορα ότι δεν έχει καμία ευθύνη, αφού οι εργασίες είχαν γίνει από την Περιφέρεια. Άρα, όλα τα υπόλοιπα που μας έλεγε πριν την εκκίνηση των εργασιών, ήταν επικοινωνιακές μπαρούφες, ότι τάχα ο Δήμος Πάρου ήταν ο φορέας των εργασιών.
Στο ερώτημα, τι σχέση είχε ο Δήμος με αυτές τις εργασίες, είχε – έμμεσα απαντηθεί – ότι το έργο ήταν του Δήμου Πάρου γιατί τα χρήματα των δαπανών είχαν υπογραφεί από τον Γ. Ραγκούση, όταν ήταν υπουργός (!).
blaxogiannis_ragoussis_clΤο ερώτημα λοιπόν που τίθεται είναι αν θα αναλάβουν τις ευθύνες των κακοτεχνιών και της υπέρογκης δαπάνης των εργασιών συντήρησης δύο δρόμων οι κ.κ Γιάννης Ραγκούσης και Χρ. Βλαχογιάννης οι οποίοι καμώνονταν τους «δημιουργούς» ακόμη ενός «τεράστιου» έργου για το νησί μας, μετά το αεροδρόμιο, το εμπορικό λιμάνι και όλα τα υπόλοιπα που «χαίρονται» μετά από 12 χρόνια οι Παριανές και οι Παριανοί που κάνουν τα δύο συγκεκριμένα πρόσωπα τη (κακο-) διαχείριση του τόπου μας.
Ακολουθεί η επιστολή Κ. Μπιζά που ζητά απαντήσεις από την διεύθυνση έργων της Περιφέρειας:

«ΠΡΟΣ : ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ ΚΥΚΛΑΔΩΝ
Υπόψη κας Αδαμαντίας Συμεοπούλου

Σας αποστέλλω την διαμαρτυρία – αίτηση τριάντα πέντε (35) κατοίκων της Πάρου η οποία κατατέθηκε στην Περιφερειακή Ενότητα Πάρου στις 17/7/13 με α.π.3133 και στην οποία ζητούν από τον Δήμο Πάρου και την Περιφέρεια : «να αποκαταστήσουν άμεσα τις σοβαρές κακοτεχνίες στην ασφαλτόστρωση οδού Παροικίας – Ναούσης – Λευκών». Σας υπενθυμίζω ότι σας είχα αποστείλει ανάλογο έγγραφο και στις 08.05.2013 για το οποίο δεν έλαβα κάποια σχετική απάντηση. Σας παρακαλώ να ελέγξετε την διαμαρτυρία – αίτηση και να μου δώσετε τις απαραίτητες απαντήσεις.
Με εκτίμηση
Κώστας Ν. Μπιζάς
Περιφερειακός Σύμβουλος Νοτίου Αιγαίου».

20130719-222654.jpg