Ανακοίνωση ΣΥΡΙΖΑ Πάρου | Δεν υπάρχει κομματική πειθαρχία στα τοπικά πολιτικά

football-net-ball-660_4

Από την τοπική οργάνωση του ΣΥΡΙΖΑ Πάρου – Αντιπάρου δημοσιοποιήθηκε ανακοίνωση η οποία διευκρινίζει θέματα που αφορούν το καταστατικό του κόμματος και των τρόπο λειτουργίας των τοπικών του οργανώσεων όσο αφορά το σκέλος των απόψεων των μελών του ή των προτιμήσεων τους για τοπικά πολιτικά ζητήματα.

Από την ανακοίνωση γίνεται σαφές ότι κάθε μέλος του ΣΥΡΙΖΑ έχει το απόλυτο και καταστατικά κατοχυρωμένο δικαίωμα να διατηρεί τις δικές του απόψεις στο πλαίσιο της αριστερής ιδεολογίας, ενώ έχει το δικαίωμα να πολιτεύεται όπως επιθυμεί για τα τοπικά ζητήματα.
Ακολουθεί το σχετικό κείμενο που δημοσιοποιήθηκε για να αποκαταστήσει ανακριβές δημοσίευμα ιστοσελίδας της Πάρου που ισχυριζόταν ότι η τοπική οργάνωση του ΣΥΡΙΖΑ «έχει διώξει με τις κλωτσιές» από τις τάξεις της κάποια μέλη. Μάλιστα, εμμέσως πλην σαφώς, η ανακοίνωση εκθέτει σοβαρά τον συντάκτη του δημοσιεύματος, αφού αφενός διαψεύδει την πληροφορία ότι η οργάνωση έχει διώξει τον οποιονδήποτε, αφετέρου επισημαίνει ότι αυτό δεν θα μπορούσε να γίνει ποτέ διότι στο καταστατικό του συγκεκριμένου κόμματος δεν υπάρχει διαδικασία διαγραφής. Η ανακοίνωση:

«[…]Θέλουμε να διευκρινίσουμε ότι , πριν ακόμη από τις τελευταίες εκλογές που τα ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ εκτοξεύτηκαν στο 27%, στην Τοπική Οργάνωση της Πάρου, προσχώρησαν νέα μέλη, προερχόμενα και από το ΠΑΣΟΚ, βλέποντας την κατάντια του, και επειδή αντιλήφθηκαν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ αποτελούσε την μοναδική αριστερή πολιτική δύναμη που μπορούσε να αντιταχθεί στη Μνημονιακή Λαίλαπα της Κυβερνητικής Πολιτικής. Όλα τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, παλιά και νέα, έδωσαν την Μάχη των Εκλογών με τα γνωστά αποτελέσματα που έφεραν τον ΣΥΡΙΖΑ στη θέση της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης.

Στο Καταστατικό του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, δεν υπάρχει η διαδικασία της Διαγραφής, και επομένως δεν είναι δυνατόν, ούτε κυριολεκτικά ούτε μεταφορικά, να τους διώξαμε «με τις κλωτσιές», γιατί αυτό απλά δεν προβλέπεται. Αν κάποια μέλη μας, σήμερα διαφοροποιούνται σε τοπικό επίπεδο, είναι προσωπική τους απόφαση και στάση. Μέχρι σήμερα δεν έχει αποχωρήσει κανένα από τα  μέλη του ΣΥΡΙΖΑ Πάρου- Αντιπάρου, υποβάλλοντας τη παραίτηση του. Άλλωστε η ύπαρξη διαφορετικών απόψεων και οργανωμένων τάσεων είναι πια και καταστατικά κατοχυρωμένη.
Η Τοπική Οργάνωση του ΣΥΡΙΖΑ Πάρου-Αντιπάρου θα συνεχίσει αταλάντευτα την δράση της, ενιαία και σύμφωνα με τις Αποφάσεις του Ιδρυτικού Συνεδρίου που ολοκληρώθηκε πριν μερικές μέρες με επιτυχία».

20130715-232539.jpg