Παριανή ζωγράφος εκθέτει στην Παροικιά

 

gemeliari_foto_2

 Στις 16|7 εγκαινιάστηκε η έκθεση της Παριανής ζωγράφου Ελένης Γεμελιάρη, στο κτήριο Δημητρακόπουλου, στην Παροικιά. Η έκθεση που παρουσιάζεται είναι εμπνευσμένη από την ύπαιθρο και τους μύθους του Αιγαίου. Βασισμένη στη θρησκευτική πίστη, παρουσιάζεται βυζαντινή τέχνη  που συνδυάζει τον ανθρωπισμό με τον αφηρημένο και πνευματικό κόσμο. Το τοπίο που παρουσιάζει …

… τη θεότητα του γήινου κόσμου συνδυασμένο με τη γοργόνα, κυρίαρχο μυθικό στοιχείο της Ελλάδας, που αντιπροσωπεύει τις ελπίδες του έθνους που η πίστη και η θρησκεία στήριξε και έσωσε. Η γοργόνα μυθικό στοιχείο, στοιχειό της θάλασσας αντιπροσωπεύει την ψυχή του έθνους, την ομορφιά και την αγνότητα. Την ατελείωτη γαλάζια θάλασσα με τους ανοιχτούς ορίζοντες και τη μυθολογία που αντικατοπτρίζεται στη θεϊκή φύση της χώρας μας.
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκέπτονται την έκθεση καθημερινά από τις 11:00 έως τις 13:00 το πρωί και από 18:00 έως 23:00 το βράδυ. Θα διαρκέσει έως τις 29|7.

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Η Ελένη Γεμελιάρη γεννήθηκε το 1973 στην Αθήνα και μεγάλωσε στην Παροικία Πάρου. Έπειτα από σπουδές Ιστορίας και Αρχαιολογίας και την επαφή με την αρχαία τέχνη οδηγήθηκε σε καλλιτεχνικούς πειραματισμούς και το 2002 παρουσίασε την πρώτη ατομική έκθεση στην αίθουσα εκθέσεων στον Αγ. Αθανάσιο, στη Νάουσα Πάρου. Από την έκθεση αυτή έργο που ξεχώρισε ταξίδεψε το 2004 μαζί με έργα Παρίων καλλιτεχνών στην Αθήνα στην αίθουσα Μελίνα Μερκούρη στο Γκάζι, καθώς και στο εξωτερικό στις Βρυξέλλες. Συμμετείχε σε ομαδικές εκθέσεις το 2005,2006 και 2007 ως μέλος διεθνούς κύκλου Τέχνης (IPAC). Το 2007 έπειτα από δύο χρόνια μαθητείας στα εργαστήρια του Δήμου Πάρου, πραγματοποίησε δύο εκθέσεις αγιογραφίας στον παραδοσιακό οικισμό Παροικίας.

20130715-230506.jpg