Γρ. Πρωτολάτη: είτε αυτοδιοίκηση, είτε παραιτήσεις και ας λειτουργήσουν με τους υπάλληλους

 

protolati

Τον προβληματισμό ποιο είναι το νόημα να κρατούν οι εκλεγμένοι από τις τοπικές κοινωνίες τις θέσεις τους, αν δεν μπορούν να ωφελήσουν σε τίποτε τους συμπολίτες, αν πρώτα δεν πάρουν την άδεια από την κυβέρνηση ή την τρόικα; Ποιο είναι το νόημα να λέγεται κάποιος τοπικός πολιτικός, αν δεν μπορεί να ασκήσει το φάσμα των τοπικών εξουσιών που εκπορεύεται από το Σύνταγμά; Και τελικά, ποιος παράγοντας της συγκυβέρνησης πρόκειται να «συγκινηθεί» από νέα ψηφίσματα διαμαρτυρίας εκ μέρους των αυτοδιοικητικών που έχουν επαναληφθεί πάρα πολλές φορές μέχρι σήμερα με κάθε αφορμή περιστολής χρημάτων και αρμοδιοτήτων;

Αυτούς τους προβληματισμούς εξέθεσε …


… στην έκτακτη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Πάρου που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 15|7 η επικεφαλής του συνδυασμού της αντιπολίτευσης «Πάρος ΑΞΙΑ», Γρ. Πρωτολάτη. Ενέκρινε το ψήφισμα που υιοθέτησαν όλες οι πλευρές του δημοτικού συμβουλίου, αλλά πρότεινε την απόφαση για πραγματικές παραιτήσεις όλων μαζί, σε περίπτωση που περάσουν οι νέες αποφάσεις συρρίκνωσης της τοπικής αυτοδιοίκησης εκ μέρους της συγκυβέρνησης.
Η πρόταση της δεν υιοθετήθηκε από καμία άλλη παράταξη του δημοτικού συμβουλίου Πάρου. Ακολουθεί η σχετική ανακοίνωση:

logo_paros.axia«Η ΠΑΡΟΣ ΑΞΙΑ με αφορμή την έκτακτη  συνεδρίαση του Δημοτικού  Συμβουλίου του Δήμου Πάρου της 14ης Ιουλίου 2013,  για την  κατάργηση της δημοτικής αστυνομίας και των σχολικών φυλάκων δηλώνει τα  παρακάτω. Είμαστε αντιμέτωποι με την κατάργηση και χωρίς προηγούμενη διαβούλευση δύο βασικών αρμοδιοτήτων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης που έχουν άμεση σχέση με την καθημερινή εξυπηρέτηση των κατοίκων και την εύρυθμη λειτουργία των τοπικών κοινωνιών. Η επιστροφή αρμοδιοτήτων της τοπικής αυτοδιοίκησης στο κεντρικό κράτος έχοντας πυξίδα το ΜΝΗΜΟΝΙΟ μας γυρίζει πολλά χρόνια πίσω και κατεδαφίζει πλήρως το θεσμό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Δεν είναι δυστυχώς  αυτή η πρώτη ενέργεια ενάντια στην Αυτοδιοίκηση, αφού εδώ και περισσότερο  από δύο χρόνια αυτή βρίσκεται αντιμέτωπη με μία συνολική επίθεση. Επίθεση που ξεκίνησε με τις συνεχείς μειώσεις των πόρων της Αυτοδιοίκησης των Δήμων ,μειώσεις συνολικά πάνω από 60% συγκριτικά με το 2009, με αποτέλεσμα να βρίσκεται σε ένα οικονομικό κλοιό. Επίθεση που συνεχίζεται σήμερα με την συνεχή πίεση για απολύσεις, διαθεσιμότητες εργαζομένων και είμαστε σίγουροι ότι δεν έχουμε δει την κορύφωσή της. Με τις σκληρές αντιλαικές πολιτικές που εφαρμόζει η κεντρική εξουσία οι Δήμοι οδηγούνται στο κλείσιμο, οι πολίτες σε αδυναμία να εξυπηρετηθούν και σε υποβάθμιση της ποιότητας ζωής τους.

Αυτονόητο καθήκον όλων μας είναι η αντίσταση και η υπεράσπιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων. Εκφράζουμε την απόλυτη αντίθεσή μας στην κατάργηση της Δημοτικής Αστυνομίας και των Σχολικών Φυλάκων , αλλά και σε κάθε άλλη φημολογούμενη από καιρό κατάργηση δομών και λειτουργιών των Δήμων, είτε αφορούν την κοινωνική πολιτική είτε τον πολιτισμό και τον Αθλητισμό στις τοπικές κοινωνίες είτε στην εξυπηρέτηση του Πολίτη. Για όλους τους παραπάνω λόγους, προτείναμε στο Δημοτικό Συμβούλιο την υποβολή των νόμιμων παραιτήσεων όλων των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου, δηλαδή παραιτήσεων  όχι μόνο στα λόγια, αλλά στην ουσία, ως μέτρο αντίστασης της πολιτικής απαξίωσης της Αυτοδιοίκησης και των πολιτών.

Η επικεφαλής της παράταξης ΠΑΡΟΣ ΑΞΙΑ
Γρηγορία Πρωτολάτη»

20130715-232539.jpg