«Κατάργησε» του αγώνες Παριανών και Αντιπαριανών για την Υγεία

Απάντηση υπουργού Αδ. Γεωργιάδη σε βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Συναγερμός αναδιάταξης της στρατηγικής πρέπει να σημάνει στα στελέχη του Συντονιστικού Υγείας Πάρου, αφού η πρόσφατη απάντηση του νέου υπουργού υγείας Αδ. Γεωργιάδη σε παλαιότερη ερώτηση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ Μ. Γλέζου και Ν. Συρμαλένιου, δεν προμηνύει τίποτε καλό για τα ζητήματα των δημόσιων υπηρεσιών υγείας των νησιών μας. Ζητήματα για τα οποία οι Παριανοί και Αντιπαριώτες έχουν αγωνιστεί τα τελευταία τέσσερα χρόνια για να αποκαταστήσουν στην προμνημονιακή κατάσταση, η οποία ήταν απλώς υποφερτή.
Το σχετικό έγγραφο δόθηκε στη δημοσιότητα από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ σήμερα 17|07|13 και έχει ημερομηνία έκδοσης από την πλευρά του υπουργού την 9|7|13. Η απάντηση του Αδ. Γεωργιάδη για τα ζητήματα του Κέντρου Υγείας Πάρου στην ουσία παραπέμπει όλα τα αιτήματα των Παριανών στις καλένδες, ενώ για κάποια άλλα, δεν αναφέρεται καθόλου. Τα συμπεράσματα από τις απαντήσεις που προκύπτουν από το έγγραφο είναι τα εξής:


α)
Όταν υπάρχει ανασχηματισμός της κυβέρνησης, χάνονται φάκελοι υποθέσεων και αιτημάτων ολόκληρων νησιών από τα υπουργικά γραφεία.
β) Δεν έχει παραλάβει το γραφείο του νέου υπουργού, τα αρμόδια υπηρεσιακά στελέχη και ο ίδιος ο υπουργός, την ενημερωτική επιστολή που απέστειλε ειδικά με αφορμή την ανάληψη καθηκόντων του το Συντονιστικό Υγείας Πάρου κατά το τέλος του προηγούμενου μήνα. Αν την είχε λάβει, δεν θα απαντούσε σε ορισμένα θέματα, σαν να μην γνωρίζει τα ζητήματα ποτ έχουν τεθεί από την πλευρά του νησιού μας.
γ) Στην απάντηση του ο νέος υπουργός δεν αναφέρεται καθόλου πια για μόνιμο ιατρικό προσωπικό. Είναι σαφέστατος ως προς την μνημονιακή του προσήλωση.
δ) Δεν υπάρχει πουθενά στην απάντησή του το επείγον θέμα του παιδιάτρου.
ε)  Δεν αναφέρεται πουθενά για τον σεβασμό στη νησιωτικότητα και αν προτίθεται αυτός να τη σεβαστεί στη θητεία του.
στ) Δεν έχει ιδέα για την υπόθεση του αεροπλάνου του «Βελέντζειου» ιδρύματος, ενώ τίθενται ερωτηματικά για τον τρόπο που δραστηριοποιείται ο δήμαρχος Πάρου Χρ. βλαχογιάννης για τη συγκεκριμένη υπόθεση.
ζ) Δεν ενδιαφέρεται για την κατασπατάληση χρημάτων για τη μεταφορά ασθενών με τα καΐκια, απαντώντας ότι είναι νόμιμη διαδικασία.
η) Δεν απαντά τίποτε το συγκεκριμένο για το πώς θα αντιμετωπίσει τα κενά στους αγροτικούς γιατρούς και στο προσωπικό ΕΚΑΒ
Το μόνο που υπόσχεται ο νέος υπουργός είναι δύο νοσηλεύτριες.
Ακολουθεί το σχετικό κείμενο:

Η Απάντηση

Δείτε (με κλικ) εδώ την ερώτηση που είχαν καταθέσει οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στους οποίους έδωσε απάντηση ο νέος υπουργός υγείας Αδ. Γεωργιάδης: http://wp.me/pU7eZ-5go

«Απαντώντας στην με αρ. 11002/24-5-2013 ερώτηση, που κατατέθηκε στη Βουλή από τους βουλευτές κ.κ Ν. Συρμαλένιο και Μ. Γλέζο, σχετικά με την λειτουργία του Κέντρου Υγείας Πάρου, σας γνωρίζουμε τα ακόλουθα:
• Σχετικά με την έλλειψη ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, καθώς και διασωστών ΕΚΑΒ στο Κέντρο Υγείας Πάρου, που υπάγεται στο ΓΝ Σύρου – ΓΝ ΚΥ Νάξου, σας γνωρίζουμε ότι σύμφωνα με την παρ. 21 του άρθρου Ένατου του Ν. 4057/12, η ολοκλήρωση των διαδικασιών πρόσληψης ή διορισμού, πραγματοποιείται κατόπιν έκδοσης Απόφασης Κατανομής του Υπουργού Διοικητικής Μεταρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης της παρ. 5 του άρθρο 11 του Ν. 3833/10.
Επιπλέον, σας θυμίζουμε ότι το άρθρο 11, παρ. 1του Ν. 3833/10, όπως αντικαταστάθηκε με τις διατάξεις της παρ. 2 του άρθρου 37 του Ν. 3986/11, το οποίο ορίζει ότι ο αριθμός των ετήσιων προσλήψεων ή διορισμών μόνιμου προσωπικού ή προσωπικού με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου (ΙΔΑΧ) δεν μπορεί να είναι μεγαλύτερος του 1 προς 5.
Στο Κέντρο Υγείας Πάρου υπάρχουν έξι (6) θέσεις αγροτικών ιατρών, εκ των οποίων οι τέσσερις (4) θέσεις είναι καλυμμένες (οι 3 από ιατρούς υπόχρεους υπηρεσίας υπαίθρου και η 1 από ιατρό επί θητεία). Οι δύο (2) θέσεις οι οποίες είναι κενές, έπειτα από παραίτηση ιατρών από 17 – 11 – 2012 και 19 – 2 – 2013 αντίστοιχα, έχουν συμπεριληφθεί στις από 9 – 1 – 2013 και 19 – 3 – 2013 προκηρύξεις του Υπουργείου μας, καθώς και στις από 15 – 2 – 2013 και 24 – 4 – 3013 «Προσκλήσεις Ενδιαφέροντος» του Υπουργείου μας, χωρίς ωστόσο να εκδηλωθεί ενδιαφέρον από υποψήφιους ιατρούς. Οι θέσεις έχουν εκ νέου συμπεριληφθεί στην από 10 – 6 – 2013 προκήρυξή μας.

• Με το αρ. ΔΙΠΠ/Φ.ΕΓΚΡ.8/5920/26 – 9 – 11 ΈΓΓΡΑΦΟ ΤΟΥ Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης κοινοποιήθηκε στην αρμόδια υπηρεσία του Υπουργείου μας, μεταξύ άλλων, η έγκριση πληρωμής διακοσίων (200) κενών οργανικών θέσεων κλάδου ΔΕ Πληρωμάτων Ασθενοφόρων του ΕΚΑΒ και των Νοσηλευτικών Ιδρυμάτων, για τιςε οποίες αναμένεται προκύρυξη στα πλαίσια της παρούσης δημοσιονομικής πολιτικής.
Για την θερινή περίοδο (1 Ιουλίου – 30 Σεπτεμβρίου) το ΕΚΑΒ προγραμματίζει την ενίσχυση της Πάρου καθώς και άλλων νησιών του Αιγαίου με εθελοντική μετακίνηση υπαλλήλων πληρωμάτων ασθενοφόρων, εξασφαλίζοντας τους διαμονή και σίτιση σε συνεργασία με τους τοπικούς φορείς.
Στο ΦΕΚ 1122/10 – 5 – 2013 (τΒ) δημοσιεύτηκε η αρ. Υ10β/ΓΠ112158/12/22 – 04 – 2013 Κοινή Απόφαση του Υπουργείου Υγείας και του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών «Πρόσληψη Επικουρικού Προσωπικού στην 2η ΥΠΕ Πειραιώς και Αιγαίου» (ΑΔΑ: ΒΕΝ3Θ – ΡΦΘ) στην οποία συμπεριλαμβάνονται δύο (2) θέσεις κλάδου ΤΕ Νοσηλευτικής ή εν ελλείψει δύο (2) θέσεις κλάδου ΔΕ Νοσηλευτικής για χρονική διάρκεια 12 μηνών, για το Κέντρο Υγείας Πάρου. Αναμένεται η ανακοίνωση των επιτυχόντων από την 2η ΥΠΕ

• Όσον αφορά τις διακομιδές και αεροδιακομιδές των ασθενών στο νησί, σας γνωρίζουμε ότι το ΕΚΑΒ θεσμοθετημένα έχει την αρμοδιότητα διεξαγωγής των απαιτούμενων ενεργειών για τη διακομιδή βαρέως πασχόντων ασθενών ή τραυματιών από διάφορα διαμερίσματα της χώρας σε Νοσηλευτικά Ιδρύματα ή τη μεταφορά γιατρών για παροχή πρώτων βοηθειών στον τόπο που βρίσκονται οι βαριά ασθενείς με ναυλωμένα αεροπορικά ή πλωτά μέσα, εφόσον κρίνεται αναγκαίο από την Ιατρική Υπηρεσία του ΕΚΑΒ μετά από συνεννόηση με τον αναγγέλλοντα ιατρό.

Προκειμένου να ανταποκριθεί στα αιτήματα αεροδιακομιδών, λειτουργεί στο ΕΚΑΒ το Γραφείο Αεροδιακομιδών στελεχωμένο από κατάλληλο και εξειδικευμένο ιατρονοσηλευτικό προσωπικό που βρίσκεται σε 24ωρη πλήρη ετοιμότητα για τη διαχείριση, το συντονισμό αλλά και την πραγματοποίηση διακομιδών βαρέως πασχόντων ασθενών.
Το Γραφείο Αεροδιακομιδών του ΕΚΑΒ για την επιτέλεση της παραπάνω δράσης του, επειδή δεν διαθέτει ίδια μέσα με αντίστοιχο προσωπικό, απευθύνεται σε άλλους επιχειρησιακούς φορείς από τους οποίους ζητεί τη διάθεση αντίστοιχου μέσου για την πραγματοποίηση της διακομιδής και συγκεκριμένα στην Πολεμική Αεροπορία η οποία έχει αναλάβει το επιχειρησιακό σκέλος του συστήματος αεροδιακομιδών.
Για την χρησιμοποίηση πλωτού μέσου το ΕΚΑΒ απευθύνεται στο Λιμενικό Σώμα, το οποίο αναζητεί μέσω των τοπικών λιμενικών αρχών του σκάφος το οποίο ναυλώνεται κατά την περίπτωση για την εκτέλεση της δια θαλάσσης διακομιδής ασθενούς.

Αναφορικά με το υγειονομικό αεροσκάφος του «Βενιζέλειου» Ιδρύματος Πάρου, σας γνωρίζουμε ότι στην αρμόδια υπηρεσία του Υπουργείου Υγείας δεν υφίσταται σχετικό αίτημα για τη χρηματοδότησή του ή την παραχώρησή του στο ΕΚΑΒ. Τυχόν αίτημα θα συνεκτιμηθεί τόσο από το Υπουργείο μας όσο από το έχον την επιχειρησιακή εκμετάλλευση του συστήματος, όπως έχει προαναφερθεί, Υπουργείο Εθνικής Άμυνας (Π.Α)».
Ο Υπουργός
Σπ. Αδ. Γεψργιάδης.

Δείτε εδώ την επιστολή την οποία είχε στείλει το Συντονιστικό Υγείας Πάρου προκειμένου να ενημερωθεί ο νέος υπουργός υγείας:  http://wp.me/pU7eZ-5uR

Δείτε εδώ το έγγραφο της απάντησης Γεωργιάδη: 9_7_2013_Κέντρο Υγείας ΠΑΡΟΥ

 

20130715-230506.jpg