Λαϊκή Συσπείρωση Πάρου Για τις κινητοποιήσεις κατά του πολυνομοσχεδίου και τα ΕΠΑΛ

logo_laiki_syspirosi_parou

Για την έκτακτη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Πάρου της Κυριακής 14|7 και την σχετική κινητοποίηση που θα πραγματοποιηθεί στην Πάρο εναντίον της ψήφισης του πολυνομοσχεδίου δημοσιοποίησε ανακοίνωση η παράταξη «Λαϊκή Συσπείρωση Πάρου». Ακολουθεί το σχετικό κείμενο:

«ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΠΟΥ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ ΟΜΟΦΩΝΑ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΠΑΡΟΥ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΠΟΛΥΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 16 ΙΟΥΛΙΟΥ ΚΑΙ ΩΡΑ 12.ΟΟ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΜΑΝΤΩ ΜΑΥΡΟΓΕΝΟΥΣ.
Να δείξουμε ότι δεν σκύβουμε το κεφάλι, ότι δεν πρόκειται να συμβιβαστούμε, να συναινέσουμε στην αντιλαϊκή πολιτική που μας θέλει σκλάβους.
Ξέρουμε τις δυσκολίες της περιόδου που διανύουμε. Όμως πρέπει να ξεπεράσουμε τα όποια εμπόδια και να αφιερώσουμε μία ώρα από τον πολύτιμο χρόνο μας και να δώσουμε μαζικά το παρόν στη συγκέντρωση της Τρίτης. Κλείστε τ’ αυτιά σας στις Σειρήνες που σπέρνουν την ηττοπάθεια και τη μοιρολατρία.
ΤΡΙΤΗ 12.ΟΟ ΩΡΑ ΠΑΜΕ ΟΛΟΙ ΠΛΑΤΕΙΑ
ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΠΑΡΟΥ».

ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΠΑΙΔΙΑ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ
χωρίς διέξοδο και προοπτική!

Η κατάργηση οργανικών θέσεων και η επί της ουσίας απόλυση ακόμη 2.500 εκπαιδευτικών σε ΕΠΑΛ-ΕΠΑΣ, πέρα από το πέταγμα στην ανεργία, αναδεικνύει ένα ακόμα πολύ σημαντικό γεγονός. Η επιλογή της κυβέρνησης να καταργήσει τομείς και ειδικότητες στα ΕΠΑΛ και τα ΕΠΑΣ αποτελεί καίριο χτύπημα στο δικαίωμα των παιδιών της λαϊκής οικογένειας να ολοκληρώσουν στη χρονιά που έρχεται ακόμα και αυτή την κουτσουρεμένη και υποβαθμισμένη επαγγελματική εκπαίδευση.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που το ίδιο το υπουργείο Παιδείας και η Εθνική Στατιστική Υπηρεσία έχουν δώσει σε μελέτες τους για την κατάσταση στη Δευτεροβάθμια Τεχνικοεπαγγελματική Εκπαίδευση, τα παιδιά που ακολουθούν τους τομείς και τις ειδικότητες που καταργούνται είναι περίπου 17.000. Μόνο στον τομέα Υγείας και Πρόνοιας σε ΕΠΑΛ και ΕΠΑΣ βρίσκονται περίπου 10.000 παιδιά. Οι ειδικότητες που καταργούνται (Αισθητικής, Κομμωτικής, Γραφικών Τεχνών) σε ΕΠΑΛ και ΕΠΑΣ αφορούν σήμερα περίπου 6.000 παιδιά.

Πρόκειται για τις πιο μαζικές ειδικότητες που αποτελούν περίπου το 60% των μαθητών στα ΕΠΑΣ, ενώ ο Τομέας Υγείας και Πρόνοιας είναι ο πιο μαζικός των ΕΠΑΛ με ποσοστό 20% επί του συνόλου (ο δεύτερος τομέας έχει περίπου 13%). Μπαίνει άμεσα ζήτημα για τα παιδιά που προετοιμάζονται να πάνε στην Γ’ Τάξη (ΕΠΑΛ) ή Β’ Τάξη (ΕΠΑΣ) και το Σεπτέμβρη θα βρεθούν στον αέρα, καθώς κλείνουν οι τομείς και οι ειδικότητες που έχουν επιλέξει!
Τι θα κάνουν αυτά τα παιδιά;
Πού τα σπρώχνει η κυβέρνηση;
Να συνεχίσουν σε ιδιωτικές σχολές;
Να πιστοποιηθούν στην εκμετάλλευση της αγοράς ή σε ΙΕΚ πληρώνοντας από την τσέπη τους;

Άμεσα η κυβέρνηση να κόψει το λαιμό της να λύσει το πρόβλημα που δημιουργήθηκε – κανένα φτωχόπαιδο, κανένας μαθητής να μην βρεθεί χωρίς διέξοδο, να τελειώσουν όλα τα παιδιά αυτό που ξεκίνησαν, χωρίς δεύτερη κουβέντα! Καμία απόλυση, να λειτουργήσουν όλα τα σχολεία! Τώρα χρειάζεται συστράτευση, να σημάνει συναγερμός για όλους μας. Από τους γονείς, τους μαθητές, τους εκπαιδευτικούς, την Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων, τους φορείς του νησιού, τον Δήμο. Ακόμα και οι… πέτρες πρέπει να ξεσηκωθούν για να σώσουμε οτιδήποτε κι’ αν σώζεται. Χρειάζεται δράση. Τώρα! Το μπορούμε, φτάνει να το πιστέψουμε. Αυτό που όλοι μας λέμε στη θεωρία «για το μέλλον των παιδιών μας», είναι εδώ και μας περιμένει να αντιδράσουμε, για να μπορούμε να βλέπουμε στα μάτια τα παιδιά μας…
Εκείνοι…ποντάρουν στην απογοήτευση, στην ηττοπάθεια και στο φόβο μας.
Ας τους διαψεύσουμε. Το μαχαίρι έφτασε στο κόκαλο Την αξιοπρέπειά μας κανείς δεν μπορεί να μας την πάρει. Ας τους αποδείξουμε ότι είμαστε ακόμα ζωντανοί!

ΚΑΜΙΑ ΑΝΟΧΗ. ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΔΡΑΣΗ ΓΙΑ ΑΝΑΤΡΟΠΗ.
ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΠΑΡΟΥ 14 ΙΟΥΛΙΟΥ 2013

20130714-190403.jpg