Η Μαρία Αναγνωστοπούλου τιμήθηκε για την προσφορά της στην διατήρηση της παράδοσης στην Πάρο

Φωτο 3 Γυν. Θράκης

Μια γυναίκα με πάθος για την παράδοση, η κα Μαρία Αναγνωστοπούλου συζ. Πέτρου, τιμήθηκε  από τα μέλη και τους φίλους του Μουσικοχορευτικού Συγκροτήματος «Νάουσα Πάρου» κατά τη διάρκεια πολιτιστικής εκδήλωσης την Κυριακή 14 Ιουλίου, στη Νάουσα. Τιμήθηκε για την πολύχρονη προσφορά της στο συγκρότημα με τις εξαιρετικές της δημιουργίες στις παραδοσιακές φορεσιές, τα θεατρικά κοστούμια αλλά και τις στολές της Χορωδίας Νάουσας.
Η Μαρία Αναγνωστοπούλου είναι …

Φωτο 6… ένας άνθρωπος που χαρακτηρίζεται από μεθοδικότητα, αγάπη για το ράψιμο και πίστη στην παράδοση.  Για πολλά χρόνια στηρίζει όλες τις δράσεις του και ρούχα της έχουν φορέσει πολλοί άνθρωποι από όλη την Πάρο , που συμμετέχουν στις πολιτιστικές δράσεις του Συγκροτήματος.

Η βράβευση έγινε με αφορμή την πρώτη παρουσίαση του νέου δημιουργήματος της Μαρίας Αναγνωστοπούλου, που ήταν σειρά από παραδοσιακές φορεσιές της Σάμου. Οι λαμπερές Σαμιώτικες φορεσιές εντυπωσίασαν τους χορευτές όπως και οι χοροί που ακολούθησαν. Στην ίδια εκδήλωση παρουσιάστηκαν και χοροί της Θράκης και των Μεγάρων ενώ έγινε αφιέρωμα στον Παριανό Γάμο.

20130714-190403.jpg