Το καταραμένο Βiντσι | Παροικιάς
«σύρονται» τα σοβαρά θέματα στην Πάρο
Ρεπορτάζ από την εφημερίδα «Τα Νέα Πάρου – Αντιπάρου» της 06|07|13
Εδώ και καιρό υφέρπει ένα σοβαρό πρόβληµα ουσίας το οποίο καταδεικνύει τον τρόπο µε τον οποίο «σύρονται» τα σοβαρά θέµατα στην Πάρο µε κύρια ευθύνη των υπευθύνων της τοπικής αυτοδιοίκησης, αλλά όχι µόνο αυτών.
Εισαγωγή …
Καταρχάς οι αρµόδιοι παράγοντες φαίνεται να έχουν αναπτύξει µε τους πολίτες και τους επιτηδευµατίες που εµπλέκονται σε κάθε τοµέα οικονοµίας του τόπου, έναν κώδικα αποδοχής µίας υποβαθµισµένης, τριτοκοσµικής κατάστασης στον τρόπο λειτουργίας βασικών υποδοµών του τόπου γύρω από τους οποίους αναπτύσσονται οικονοµικές συναλλαγές. Κάθε φορά που επέρχεται µία µικρή αλλαγή, το «σύστηµα» ταράσσεται, και δηµιουργεί συγκρούσεις και αντιθέσεις. Μόνο τότε µαθαίνει ο δηµοσιογράφος τι κρύβεται κάτω από ένα θέµα. Από τις αντιθέσεις, όταν αναδύονται!
Παρά του ότι είναι σαθρός και αναποτελεσµατικός ο τρόπος που υπάρχει κάθε τέτοιος «µικρόκοσµος» σε πολλές γωνιές της Πάρου, ωστόσο από την πολυκαιρία στην παρακµή, πολλοί «βολεύονται». Οι πολίτες έχουν αποδεχθεί ότι δεν πρέπει να µιλάνε, ακόµη και αν βλέπουν το προφανές λάθος. Άλλοι δεν µιλούν γιατί έχουν πεισθεί ότι δεν αλλάζει τίποτα, άλλοι δεν µιλούν γιατί πιστεύουν ότι, αν θα διατυπώσουν το δίκαιο παράπονο τους, θα χάσουν πελάτες ή θα τους κακολογήσουν τόσο, ώστε κάποιοι δεν θα θέλουν να συναναστρέφονται µαζί τους. Αυτό το στοιχείο εκµεταλλεύονται οι εκπρόσωποι της εξουσίας, το λαµβάνουν ως δείγµα απόδειξης της υπεροχής τους, της αποδοχής των έργων τους και συνεχίζουν την παρακµή σε µεγαλύτερα «βάθη» και µε µεγαλύτερη αλαζονεία.
Το θέμα
Μιλάµε για τις εγκαταστάσεις του αλιευτικού καταφυγίου της Παροικιάς. Πρόκειται για τις µοναδικές εγκαταστάσεις που έχει η πρωτεύουσα του νησιού για να υποδέχεται σκάφη αναψυχής κάθε είδους. Αν πολίτες και πολιτικοί είχαµε συνεργαστεί και είχαµε συµφωνήσει ότι διεθνής τουριστικός προορισµός – όπως είναι η Πάρος – µε περίπου 50 έτη λειτουργίας του τοµέα, δεν µπορεί να συνεχίσει να υπάρχει χωρίς µία ευπρεπή και επαρκή εγκατάσταση υποδοχής σκαφών αναψυχής, τότε και τα χρήµατα θα είχαν βρεθεί και τα προβλήµατα µε την αρχαιολογία θα τα είχαµε λύσει και τα ζητήµατα µε τις πλωτές µαρίνες (όπου χρειάζoνται) θα τα είχαµε λύσει, και τις εγκρίσεις θα είχαµε πάρει.
Όµως δεν τα έχουµε συµφωνήσει αυτά, γιατί ο καθένας κοιτάζει την πάρτη του. Και θέλει ο καθένας και την πίτα ολόκληρη και τον σκύλο χορτάτο. Ε, αυτό ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΠΙΑ. Τέρµα και τελείωσε.-
1) Αυτοί που εποφθαλµιούν τα λεφτά του Λιµενικού Ταµείου πρέπει να ξεχάσουν ότι µπορεί να αφεθούν να τα φάνε µε φίλους τους εργολάβους.
2) Εκείνοι οι επαγγελµατίες που βλέπουν τα «στραβά» πρέπει να αποκτήσουν το θάρρος να τα καταγγέλλουν και να συµµαχήσουν µε τους συναδέλφους τους, χωρίς να τους εµποδίζουν ανύπαρκτοι φόβοι, ούτε προσδοκίες να περισσέψει τίποτε από την παρακµή για το ταµείο τους.
3) Οι πολιτικοί που δεν µπορούν να συλλάβουν την υλοποίηση ενός σχεδίου που θα αναβιβάσει την Πάρο – ακόµα και µέσα στην κρίση – στην πραγµατική της θέση ανάµεσα στους τουριστικούς προορισµούς της χώρας, είναι καλύτερα να πάνε στα σπίτια τους, αντί να συνεχίζουν να διασπείρουν τη µιζέρια τους στον τόπο.
Επί της ουσίας
Πριν από καιρό ξεκίνησε – επιτέλους – ένα έργο συντήρησης σε όλη την έκταση του αλιευτικού αγκυροβολίου, την περιοχή που ονοµάζουµε Βίντσι. Το έργο προέβλεπε διάφορα µικροέργα εξωραϊσµού, τοποθέτηση µηχανηµάτων εξυπηρέτησης των σκαφών από νερό και ηλεκτρικό και επίστρωση του τάπητα των προβλητών που έχουν φθαρεί µε τα χρόνια. Ήταν µία καλή προσπάθεια µίας πρώτης παρέµβασης µετά από πολλά χρόνια όπου στις προβλήτες επικρατούσαν συνθήκες αναρχίας σε όλα τα επίπεδα. Και της συµπεριφοράς των ανθρώπων και στην κατάσταση και χρήση των υποδοµών.
Όµως η µισερή λογική που σαν κατάρα κατατρέχει την Πάρο µας, οδήγησε στα εξής:
α) Το έργο να είναι ηµιτελές.
β) Να περιέχει εγκαταστάσεις που σε άλλα σηµεία λειτουργούν και σε άλλα σηµεία δεν λειτουργούν.
γ) Να µην έχει έναν υπεύθυνο διαχείρισης για την λειτουργία των εγκαταστάσεων. Να µην υπάρχει κάποιος ή κάποιοι που να είναι αρµόδιοι ώστε όποιο σκάφος µπαίνει στον κόλπο της Παροικιάς να έχει ένα ελάχιστο επίπεδο εξυπηρέτησης και ένα επίπεδο βασικών υπηρεσιών σε λογικές τιµές. Ο χώρος να έχει τάξη και οµορφιά
Η διοίκηση του Δηµοτικού Λιµενικού Ταµείου ανάθεσε να διαχειρίζεται τις εγκαταστάσεις που πρόλαβε να τελειώσει (και που λειτουργούν) στον εργολάβο που είχε αναλάβει τις εργασίες ανακατασκευών (!). Ο ίδιος ισχυρίζεται ότι του ανατέθηκαν αυτές οι αρµοδιότητες εξαιτίας του ότι δεν πληρώθηκε σηµαντικό µέρος των χρηµάτων του έργου. Το Δηµοτικό Λιµενικό Ταµείο από την άλλη, ισχυρίζεται ότι δεν έχει εξοφλήσει το έργο διότι ήρθε το Καλοκαίρι και δεν πρόλαβαν να ολοκληρωθούν κάποιες εργασίες οι οποίες υπολείπονται και γι’ αυτό δεν έχουν πληρωθεί. Επίσης, ισχυρίζεται ότι έχει αναθέσει την πώληση ρεύµατος και νερού από τις δηµοτικές εγκαταστάσεις, στον εργολάβο, εξαιτίας του ότι λόγω των εργασιών που έκανε το προηγούµενο διάστηµα, είχε εξοικειωθεί µε τον χώρο (!).
Μουρμούρα
αντί φωνής
Με λίγα λόγια, από την προηγούµενη κατάσταση – ό,τι γουστάρει ο καθένας κάνει – πήγαµε στην κατάσταση του ελάχιστου, του ανεπαρκούς, της τσαπατσουλιάς. Αυτές οι αλλαγές έκαναν κάποιους συµπολίτες µας που ασχολούνται µε τον χώρο είτε ερασιτεχνικά, είτε επαγγελµατικά, να αρχίσουν να διατυπώνουν τις αµφιβολίες τους. Τις αντιρρήσεις τους, ότι δηλαδή, δεν βαδίζουµε στον σωστό δρόµο, παρά του ότι έγιναν κάποιες εργασίες βελτίωσης στις εγκαταστάσεις. Όµως εδώ και πολύ καιρό, σιγοψιθύριζαν. Δεν µιλούσαν. Μουρµούριζαν!. Άλλοι στη λογική «δεν είναι δικό µου το πρόβληµα», άλλοι στη λογική «γιατί να γίνω εγώ ο κακός», άλλοι χωρίς κανένα λόγο.
Για πρώτη φορά η εφηµερίδα µας άρχισε να έχει κάποια στοιχεία για την υπόθεση από τις παρατηρήσεις του συνταξιούχου ηλεκτρολόγου και ερασιτέχνη αλιέα Χρ. Μπατσούρη. Από τις τελευταίες αντεγκλήσεις του µε τον πρόεδρο του Δηµοτικού Λιµενικού Ταµείου Στ. Γαβαλά πήραµε την αφορµή να καταγράψουµε τα ζητήµατα της συγκεκριµένης περιοχής του νησιού µας τα οποία παραθέσαµε. Παρουσιάζουµε στη συνέχεια και τις επιστολές της αντιπαράθεσης των δύο ανδρών. Από το περιεχόµενο τους θα καταλάβουν οι αναγνώστες γιατί σχεδόν σε όλες τις γωνιές αυτού του τόπου επικρατεί το «ηµιτελές», το «µπέρδεµα», το «ολίγον», το «ασυνεννόητον».
Η Επιστολή Χρ. Μπατσούρη,
στον πρόεδρο του ΔΛΤ, Στ. Γαβαλά
«Αγαπητέ Κε Γαβαλά, πρόεδρε του λιµενικού ταµείου,
Σας θυµίζω καταρχήν ότι είστε εκλεγµένος από του ψηφοφόρους της Πάρου, λέγοντας ότι θα αγωνιστείτε για µια καλύτερη Πάρο, για τα λιµάνια, τα αεροδρόµια, τον αθλητισµό, για το κέντρο υγείας, για τα σχολεία κ.τ.λ .Και εσείς που ήσαστε στην εξουσία και όλοι αυτοί που βρίσκονται στη αντιπολίτευση. Όταν λοιπόν σας ρωτά ένας πολίτης για ένα θέµα, είτε σας αρέσει είτε όχι ,είστε υποχρεωµένος να απαντήσετε, χωρίς εξυπνάδες και ειρωνείες. Άλλωστε, αυτή είναι η µέθοδος σας στις απαντήσεις που διαβάζω κατά καιρούς στις εφηµερίδες και αυτό γιατί δεν έχετε τίποτε να πείτε, γράφετε άλλα λόγια να αγαπιόµαστε. Λοιπόν κε Γαβαλά, αφού µε ρωτάτε (στο κείµενο σας), θα πρέπει να σας απαντήσω. Με ρωτάτε λοιπόν για την βάρκα µου, από πού έπαιρνα τόσα χρόνια ρεύµα και νερό, και που πλήρωνα.
Από πουθενά κε Γαβαλά, γατί δεν το χρειαζόµουνα, ούτε θα το χρειαστώ κύριε, όσο για το λίγο νερό που παίρνω για να ξεπλύνω τα εργαλεία µου από την βρύση που παίρνουν και οι ψαράδες, το πληρώνω πολύ ακριβά σαν φορολογούµενος πολίτης της Πάρου κε Γαβαλά. Περιφέροµαι σε αυτό το χώρο, εδώ και σαράντα χρόνια και το ζω καθηµερινά, µε όλα του τα προβλήµατα, χειµώνα καλοκαίρι. Εσείς µέσα από το κλιµατιζόµενο γραφειάκι σας που να τα δείτε! Την άθλια κατάσταση την περιγράφετε µόνος σας σωστά! Και ρωτάτε εµένα, αν µου αρέσει !!! Την κατάσταση µε τους πίνακες, τα καλώδια κ.λ.π, δεν θα έπρεπε να την αναφέρετε εσείς, διότι ο µοναδικός υπεύθυνος ήσασταν και είστε εσείς. Όπως και ήταν δική σας η ευθύνη για την εικόνα που έβλεπαν οι τουρίστες σε µια από τις πύλες εισόδου της Πάρου δηλαδή το Βίντσι της Παροικίας. Το προηγούµενο καλοκαίρι, για να δουλέψουν µερικά pillars αγοραστήκαν ασφάλειες και αντιηλεκτροπληξιακά µε έξοδα του κου Καστανά Γιώργου και µε δική µου προσωπική εργασία επισκευάστηκαν µερικά από αυτά για να έχουν ρεύµα.
Γράφετε ότι µε δικό µου δήθεν αίτηµα βάλατε pillars στο σηµείο που δένω τη βάρκα µου. Προφανώς ξεχάσατε ότι ήρθαµε στο γραφείο σας εγώ και ο κος Μοστράτος Βαγγέλης πρόεδρος τον ερασιτεχνών αλιέων, και σας ζητήσαµε αν είναι δυνατόν να τοποθετηθεί ακόµα ένα στην θέση που ήταν η βρύση και το απαγορευτικό, γιατί µέχρι εκεί θα ήταν χρήσιµο αφού µέχρι εκεί φτάνουν τα µεγάλα σκάφη και πάντως, µακριά από την βάρκα µου. Αντί όµως να σεβαστείτε την πρόταση µας τοποθετήσατε ένα pillars σε σηµείο άκυρο που δεν πρόκειται να δουλέψει ποτέ, καθώς στο σηµείο εκείνο δένουν µόνο πολύ µικρές βάρκες και βέβαια από κάποιο αυτοκίνητο θα γκρεµιστεί, αφού είναι χωρίς µπάρα προστασίας, όπως και τα υπόλοιπα από τις σκάλες των σκαφών.
Φαίνεται ότι δεν υπάρχουν άτοµα στο περιβάλλον σας που να νοιάζονται για τον τόπο τους χωρίς προσωπικό όφελος. Πρέπει να µάθετε κε Γαβαλά ότι οποιαδήποτε επέµβαση σε ηλεκτρική εγκατάσταση, προσθήκη ή µεταβολή, υπεύθυνος είναι αυτός που έχει υπογράψει το έργο και µε ενηµέρωση της ΔΕΗ, και όχι ο ιδιοκτήτης. Αυτό ισχύει µέχρι να κατατεθεί καινούργια υπεύθυνη δήλωση από τον καινούργιο ηλεκτρολόγο. Μη µου γράφετε λοιπόν εξυπνάδες και απειλές και να παίρνετε (στο τηλέφωνο) τον προηγούµενο λιµενάρχη να µε φοβίσετε. Αυτά στους υπαλλήλους σας, όχι σε µένα. Πέρσι µε την σύµφωνη γνώµη του κου Λιµενάρχη ο σύλλογος µας έκανε απογραφή όλων των σκαφών και στα δυο λιµάνια για να µπει τάξη και να µην υπάρχουν προστριβές µεταξύ των ιδιοκτήτων των σκαφών και διάφορα άλλα, όταν βγαίνουν τα σκάφη για ψάρεµα ή για σέρβις, µε µια µικρή αµοιβή προς το λιµενικό ταµείο. Ακόµη περιµένουµε!
Αναφέρετε, ότι ο εργολάβος που ανέλαβε την τοποθέτηση των pillars δήθεν περιφέρεται καθηµερινά στο Βίντσι, ώστε να επιβλέπει και να διορθώνει ατέλειες. Πρώτον, γιατί δεν το ολοκληρώνει και το παραδίδει απλά, αντί να επιβλέπει ένα ηµιτελές έργο; Δεύτερον, µε ποια αρµοδιότητα διαχειρίζεται ο κύριος αυτός τις κάρτες για το νερό και το ρεύµα;
Ρωτώ: αυτήν την δουλειά δεν θα µπορούσε να την κάνει ένα άνεργο παιδί στα τόσα πολλά που έχει το νησί µας.
Στο τέλος µε απειλείς ότι, αν γίνει καµιά δολιοφθορά, θα κατηγορηθώ ευθέως. Η διαδροµή µου και η προσφορά µου όλα αυτά τα χρόνια στην Πάρο, σε Δηµοτικό, Γυµνάσιο, Λύκειο, Αθλητικό Όµιλο Πάρου, στο Σύνδεσµο Ηλεκτρολόγων Πάρου, όπου ήµουν συνιδρυτής και πρόεδρος 15 χρόνια περίπου κλπ, έχουν δείξει τον χαρακτήρα µου σε όλη την κοινωνία της Πάρου. Δεν σας επιτρέπω τέτοιου είδους απειλές.
Ευχαριστώ για την φιλοξενία
Χρήστος Μπατσούρης
Υ.Γ. Tα πάρτυ που γίνονταν στο Βίντσι στο παρελθόν, δεν τα γνωρίζω, ούτε έπεσαν στην αντίληψη µου αλλά, αν έγιναν, πρέπει να ονοµάσετε και τα άτοµα που τα έκαναν, αλλιώς, είστε ένας κοινός συκοφάντης».
Η επιστολή Στ. Γαβαλά προέδρου ΔΛΤ
στον Χρ. Μπατσούρη
«κε Μπατσούρη.
Σύµφωνα µε την επιστολή σας, η αγανάκτηση σας πηγάζει από το γεγονός ότι η βάρκα σας – η ερασιτεχνική αλιευτική σας βάρκα – δεν τροφοδοτείται µε νερό και ρεύµα. Έχετε δίκιο! Όµως ερωτώ.
1. Όλα αυτά τα χρόνια που έχετε την ερασιτεχνική αλιευτική σας βάρκα, ΑΠΟ ΠΟΥ παίρνατε νερό και ρεύµα:
2. Όλα αυτά τα χρόνια ΠΩΣ παίρνατε νερό και ρεύµα;
3. Όλα αυτά τα χρόνια ΠΟΥ πληρώνατε νερό και ρεύµα;
Η δεν παίρνατε καθόλου; Τελικά τι ποσότητες από αυτά χρειάζεστε; Εάν η εξυπηρέτηση σας τα προηγούµενα χρόνια ήταν ασφαλής και άµεση, καλώς αγανακτείτε. Εάν όµως συνέτρεχαν οι λόγοι, που όλοι γνωρίζαµε – παροχή ρεύµατος από ξεχαρβαλωµένη επικίνδυνη παροχή, µπαλαντέζες απλωµένες, πρίζες ανεξέλεγκτες, σωλήνες νερού από ιδιωτικές παροχές ανεξέλεγκτες κλπ – και σήµερα που άλλαξαν προς το ασφαλέστερο, γιατί αγανακτείτε;
Κατά δικό σας αίτηµα, τοποθετήσαµε κιβώτιο παροχής ρεύµατος και νερού (Pillar),σε θέση που εσείς µας υποδείξατε, για να εξυπηρετήστε εσείς και µερικοί άλλοι ερασιτέχνες. Στερήσαµε µια θέση στον χώρο υποδοχής επισκεπτών – σκαφών, για να εξυπηρετηθεί η δική σας βάρκα που τόσα προσφέρει στην οικονοµία της Πάρου. Εάν αυτή τη στιγµή δεν έχει νερό και ρεύµα, είναι επειδή η ισχύς – αυτό το γνωρίζετε – δεν επαρκεί.
Βεβαίως, και θα γίνει επαύξηση ισχύος, αφού δεν είναι αρκετή αυτή την οποία είχατε σχεδίασε προ πολλών ετών. Και βέβαια µε νέα σχέδια, που καλύπτουν όλη την περιοχή και των δυο λιµανιών, µε σύµφωνη γνώµη και µελέτη της ΔΕΗ. Και αλήθεια, από πότε ένας έµµισθος (µε σύµβαση η όχι) ηλεκτρολόγος εγκαταστάτης που έκανε τότε ένα σχέδιο ηλεκτρικής εγκατάστασης στον εργοδότη του, αποκτά δικαιώµατα ιδιοκτησιακά στο σχέδιο και στον χώρο εφαρµογής του; Εάν αυτό είναι, για τα σηµερινά δεδοµένα, ανεπαρκές και πρέπει να αντικατασταθεί η ακυρωθεί η επεκταθεί, γιατί θα πρέπει να ζητήσουµε την άδεια σας;
κε Μπατσούρη,
Το πώς λειτουργεί σήµερα το σύστηµα πληρωµής νερού και ρεύµατος, το γνωρίζετε νοµίζω καλά. Το Λιµενικό Ταµείο όλα αυτά τα χρόνια «του γλεντιού εκεί» δεν εισέπραττε ούτε σεντς. Εάν παίρνατε ρεύµα από πρίζα της περιοχής, που πληρώσατε; Σήµερα καµία κάρτα δεν φεύγει από το ταµείο, εάν δεν καταβληθεί πρώτα στην Τράπεζα για λογαριασµό του φορέα, το αντίτιµο της. Αλήθεια, τότε γιατί δεν είχατε ποτέ διαµαρτυρηθεί; Γιατί δεν είχατε φωτογραφίσει το χάλι; Σήµερα, παραβιάζετε κλειστούς πίνακες παροχής ρεύµατος και το αποδεικνύετε αυτό φωτογραφίζοντας κιόλας την παραβίαση, δηµοσιεύετε φωτογραφία µπαλαντέζας (που θα µπορούσε να την είχε βάλει οποιοσδήποτε) και αγανακτείτε.
Το έργο λειτουργικά δεν έχει παραλειφτεί οριστικά από τον φορέα. Υπάρχει συµβατική υποχρέωση του αναδόχου, να έχει παρουσία και να παρακολουθεί την λειτουργία του, να αποκαθιστά λειτουργικές ατέλειες κλπ. Στο πλαίσιο αυτό, προσωρινά, ο εκπρόσωπος του αναδόχου εκτελεί την συµβατική του υποχρέωση. Και βεβαίως θα χρειαστεί να γίνει έργο για να ύπαρξη πλήρης κάλυψη ισχύος και στα δυο λιµάνια και στους γύρω χώρους. Έως τότε τα pillars τροφοδοσίας των επισκεπτών-τουριστικών σκαφών θα λειτουργούν, προς εξυπηρέτηση τους. Τα υπόλοιπα δεν θα λειτουργούν έως την αποκατάσταση της ισχύος και προς αποφυγή βλαβών. Πόσο αλήθεια θα καθυστερήσουν οι αλιευτικές σας δραστηριότητες; Πόσο αδύνατο είναι σε σας να συµπεριφερθείτε σωστά, όπως τόσοι άλλοι ερασιτέχνες που χρειάζονται λίγο νερό και ρεύµα στην βάρκα τους;
κε Μπατσούρη, Δεν είχατε κανένα δικαίωµα και καµία αρµοδιότητα, ούτε άδεια να κάνετε αυτό που κάνατε, να ανοίγετε κιβώτια παροχής (Pillar) η κιβώτια παροχής κεντρικού ρεύµατος ή οτιδήποτε άλλο που δεν σας ανήκει. Εάν, εν ονόµατι της προσφοράς σας στον Δήµο παλαιόθεν, (όπως επικαλείστε κατά καιρούς) ή σαν απλός ιδιόκτητης βάρκας, αντλείτε αυτές τις συµπεριφορές, είσαστε σε λάθος δρόµο. (Αλήθεια η πρόσφορα αυτή ήταν αφιλοκερδώς η επί συµβάσει;).
Επαναλαµβάνω λοιπόν: Ηλεκτρολόγος είσαστε, γνώση του αντικείµενου έχετε, τις ηλεκτρικές εγκαταστάσεις και µηχανήµατα του λιµανιού ψάχνετε, παραβιάζετε κιβώτια παροχής ρεύµατος, χωρίς καµία αρµοδιότατα, χωρίς καµία άδεια χωρίς καµιά σχέση, συµπεριφέρεστε στον χώρο σαν τσιφλίκι σας; και κατηγορείτε! Για όλα αυτά, σας προειδοποιώ τελειώνοντας, εάν επαναληφτεί για τρίτη φορά παρόµοιο γεγονός, µια και έχετε συχνή παρουσία στον χώρο, για οτιδήποτε συµβεί από κει και πέρα στο ηλεκτρικά – λειτουργικό κοµµάτι του έργου στο λιµάνι, θα κατηγορηθείτε ευθέως για δολιοφθορά δηµόσιας περιουσίας, µε ό,τι αυτό συνεπάγεται, αφού οι ενέργειες σας σε συνδυασµό µε τις γνώσεις σας, παραπέµπουν εκεί.
Ο Πρόεδρος του Δ.Λ. Ταµείου Πάρου – Αντιπάρου
Γαβαλάς Στέφανος».
Απάντηση