ΕΚΤΑΚΤΟ | Συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου ζητά η Λαϊκή Συσπείρωση

για τα νέα, σκληρότερα, μνημονιακά κυβερνητικά μέτρα

logo_laiki_syspirosi_parou

Προ των πολιτικών εξελίξεων σε κεντρικό επίπεδο με τις αποφάσεις τις συγκυβέρνησης για απολύσεις σε τομείς του δημόσιου τομέα που αφορούν στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, αλλά και άλλους ζωτικούς τομείς που αφορούν άμεσα την Πάρο και την Αντίπαρο, η παράταξη «Λαϊκή Συσπείρωση» της μειοψηφίας δημοσιοποίησε σήμερα (12|07|13), πριν λίγη ώρα πρόταση για έκτακτη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Πάρου.
Σύμφωνα με ρεπορτάζ του http://www.parosnewsblog.gr η δημοτική αρχή δεν προτίθεται να αποδεχτεί το αίτημα, για πολλούς λόγους, μεταξύ των οποίων επειδή ο δήμαρχος Πάρου Χρ. Βλαχογιάννης βρίσκεται στην Αθήνα. Να πούμε ότι σήμερα πραγματοποιείται έκτακτη συνεδρίαση της Κεντρικής Ένωσης Δήμων και Κοινοτήτων. Ακολουθεί το σχετικό κείμενο:

  

«Κύριε Δήμαρχε, Κύριε Πρόεδρε του Δημοτικού Συμβουλίου,

H κυβέρνηση της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ με αποφάσεις και διαδικασίες εξπρές, μέσα από το πολυνομοσχέδιο που κατέθεσε στη Βουλή, κλιμακώνει την επίθεση στους εργαζόμενους, στο εισόδημα τους, τα εναπομείναντα δικαιώματα τους, τις εργασιακές σχέσεις, την Παιδεία, την Υγεία και την Πρόνοια.
Το Δήμο μας και το λαό της Πάρου και της Αντιπάρου δεν τους αφορούν μόνο οι σχεδιαζόμενες απολύσεις προσωπικού των Δήμων αλλά και οι σχεδιασμοί που θα αφήσουν μαθητές δίχως τεχνικο-επαγγελματική εκπαίδευση καθώς με το πολυνομοσχέδιο απολύονται οι καθηγητές τους, όπως επίσης η παραπέρα υποβάθμιση των παροχών της Δημόσιας Υγείας με αποκορύφωμα το κλείσιμο τριών νοσοκομείων της Αθήνας.
Θεωρούμε ότι το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου μας πρέπει άμεσα να εκφράσει τη στήριξη του στον αγώνα που δίνουν συνολικά οι εργαζόμενοι και για το λόγο αυτό ζητάμε την έκτακτη σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου με θέμα την έκδοση ψηφίσματος συμπαράστασης το οποίο έχει ως εξής:

ΨΗΦΙΣΜΑ
Όχι στο πολυνομοσχέδιο που επιχειρεί να δώσει ολοκληρωτικό χτύπημα σε εργασιακά δικαιώματα και κατακτήσεις.
Εκφράζουμε την κατηγορηματική μας αντίθεση στις σχεδιαζόμενες απολύσεις – διαθεσιμότητες στο Δημόσιο και τους ΟΤΑ. Οι απολύσεις αυτές θα υποβαθμίσουν ακόμα περισσότερο και αυτές τις ανεπαρκείς κοινωνικές δομές που συνδέονται με την ικανοποίηση λαϊκών αναγκών, θα ανοίξουν παραπέρα το δρόμο της ιδιωτικοποίησης επιφέροντας νέα πλήγματα στη λαϊκή οικογένεια.

Καλούμε την Κυβέρνηση να μην προχωρήσει σε απολύσεις – διαθεσιμότητες, ανεξάρτητα από υπηρεσία ή εργασιακή σύμβαση. Αντίθετα, είναι αναγκαίο να γίνουν προσλήψεις σε κρίσιμες για την εξυπηρέτηση του λαού υπηρεσίες, με πλήρη μόνιμη και σταθερή εργασία για τους εργαζόμενους. Εκφράζει την αλληλεγγύη του στον αγώνα των εργαζομένων για να μην απολυθεί κανένας, για να μη διαλυθεί καμία δομή στους δήμους. Ζητάμε την απόσυρση του Νομοσχεδίου ΤΩΡΑ.
Για την Λαϊκή Συσπείρωση Πάρου, Κώστας Ροκονίδας, Δημοτικός Σύμβουλος».

20130705-164211.jpg