Λαϊκή Συσπείρωση Πάρου: «Να αποτρέψουμε την πολιτική τους»

 

logo_laiki_syspirosi_parou

 

Ανακοίνωση με την οποία η παράταξη της μειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου Πάρου «Λαϊκή Συσπείρωση» παίρνει θέση στις κεντρικές πολιτικές εξελίξεις, αφού αφορούν την τοπική αυτοδιοίκηση, δημοσιοποιήθηκε στις 10|07|13. Ακολουθεί η σχετική ανακοίνωση:

«Κυβέρνηση, ΕΕ και ΔΝΤ κλιμακώνουν την επίθεσή τους  με χιλιάδες απολύσεις εργαζομένων. Σειρά έχουν, μετά τους εκπαιδευτικούς, οι δημοτικοί αστυνομικοί και έπονται οι σχολικοί φύλακες, οι καθαρίστριες δημοσίων σχολείων, καθώς και οι εργαζόμενοι στις κοινωνικές δομές και την καθαριότητα. Οι απολύσεις οδηγούν στην ιδιωτικοποίηση  δημοτικών υπηρεσιών (ιδιωτικές εισπρακτικές εταιρείες security, εταιρείες φύλαξης και καθαριότητας των σχολικών μονάδων, της καθαριότητας, κλπ.), φορτώνοντας την κρίση και τα χρέη στην πλάτη των λαϊκών νοικοκυριών. Προετοιμάζουν το έδαφος για νέες απολύσεις αφού μετά τις ιδιωτικοποιήσεις θα θεωρήσουν ότι υπάρχει πλεονάζον προσωπικό.

Κανενός πλέον δημοτικού υπαλλήλου, εργαζόμενου στο δημόσιο η θέση εργασίας δεν είναι σίγουρη. Με πρόσχημα την κινητικότητα και το ξεπέρασμα της κρίσης θα απολύσουν 40.000 δημοτικούς υπαλλήλους μέχρι το 2016, όπως προβλέπει το μεσοπρόθεσμο το οποίο ψήφισαν ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ και συναίνεσαν οι δημοτικές αρχές.

Όσοι εργάζονται στη Δημοτική αστυνομία δεν έχουν καμία δουλειά να μεταφερθούν στην ΕΛ.ΑΣ. Πρέπει να παραμείνουν στην Τοπική Διοίκηση, με ίσα δικαιώματα και υποχρεώσεις με τους άλλους δημοτικούς υπαλλήλους,  καθήκοντα που θα αφορούν αποκλειστικά και μόνο την εφαρμογή αποφάσεων των δημοτικών συμβουλίων, για την εξυπηρέτηση των αναγκών των ασθενέστερων κοινωνικών και ειδικών ομάδων, την – όσο το δυνατό – πιο ανθρώπινη λειτουργία των πόλεων και να μη χρησιμοποιούνται από τις δημοτικές αρχές σε καμία περίπτωση ως όργανα αυταρχισμού και καταστολής.

Ο επικεφαλής της παράταξης Κ. Ροκονίδας

Ο επικεφαλής της παράταξης Κ. Ροκονίδας

Οι σχολικοί φύλακες και οι καθαρίστριες είναι από τα πιο σημαντικά στηρίγματα στην εύρυθμη λειτουργία των σχολικών μονάδων. Όχι μόνο δεν πρέπει να απολυθούν, αλλά να παραμείνουν στην Τοπική Διοίκηση και μάλιστα να προσληφθούν ακόμη περισσότεροι με βάση τις αυξημένες ανάγκες των σχολικών μονάδων. Να μονιμοποιηθούν οι καθαρίστριες με πλήρη μισθολογικά και ασφαλιστικά δικαιώματα, να καταργηθεί η δουλειά με το κομμάτι (αίθουσες), η εντατικοποίηση και οι εξευτελιστικές αμοιβές που αποτελούν στοιχείο της υποβάθμισης της ίδιας της σχολικής υγείας.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους στο Δήμο, στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, να συσπειρωθούν στα ταξικά τους σωματεία. Κανείς εργαζόμενος δεν θα γλυτώσει από την ανελέητη κυβερνητική επίθεση. Μόνο με τον συντονισμένο μαζικό αγώνα μπορούμε να τους σταματήσουμε, να ανατρέψουμε την πολιτική τους, τους νόμους τους και την εξουσία τους:

1. Όχι στο πολυνομοσχέδιο που επιχειρεί να δώσει ολοκληρωτικό χτύπημα σε εργασιακά δικαιώματα και κατακτήσεις. Κατάργηση κάθε πράξης νομοθετικού περιεχομένου.
2. Καμία απόλυση εργαζομένου σε κανένα Δήμο. Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους τους εργαζόμενους με πλήρη μισθολογικά και συνταξιοδοτικά δικαιώματα. Νέες προσλήψεις με μόνιμη και σταθερή σχέση εργασίας για να στελεχωθούν όλες οι κοινωνικές δομές, τα σχολεία με σχολικούς φύλακες, καθαρίστριες και λοιπό προσωπικό.
3. Καμία μετακίνηση εργαζομένων της δημοτικής αστυνομίας στην ΕΛ.ΑΣ.
4. Αλλαγή του ρόλου της δημοτικής αστυνομίας, ως υπηρεσίας του δήμου, με αποκλειστικά καθήκοντα την εφαρμογή αποφάσεων των δημοτικών συμβουλίων, για την εξυπηρέτηση των αναγκών των ασθενέστερων κοινωνικών και ειδικών ομάδων, την – όσο το δυνατό – πιο ανθρώπινη λειτουργία των πόλεων.
5. Κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δραστηριότητας των δήμων. Καμία ιδιωτικοποίηση των δημοτικών υπηρεσιών.
6. Άμεση χρηματοδότηση των δήμων για την κάλυψη του συνόλου των λειτουργικών αναγκών υπηρεσιών και δομών. Επιστροφή του συνόλου των θεσμοθετημένων πόρων στην Τοπική Διοίκηση που αυθαίρετα παρακρατούν οι κυβερνήσεις μέχρι σήμερα».

Καμία άλλη παράταξη του δημοτικού συμβουλίου Πάρου δεν έχει πάρει ακόμη θέση επάνω σε αυτά τα ζητήματα.

20130709-080921.jpg