Η Νάουσα Πάρου συνάντησε την Κρεμαστή Ρόδου

Φωτο 8

Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι εκδηλώσεις του 8ου φεστιβάλ παραδοσιακού χορού Κρεμαστής Ρόδου που διοργάνωσε ο Πολιτιστικός Σύλλογος «η Πρόοδος» της Κρεμαστής στη Ρόδο. Από τις Κυκλάδες συμμετείχε το Μουσικοχορευτικό Συγκρότημα  Νάουσας Πάρου που με 25μελή αποστολή ταξίδεψε στο νησί των Δωδεκανήσων από τις 3 έως τις 8 Ιουλίου. Στις ίδιες εκδηλώσεις συμμετείχαν …

… και άλλα χορευτικά συγκροτήματα από τα Χανιά της Κρήτης και τοπικά. Οι χορευτές και μουσικοί της Πάρου παρουσίασαν αυθεντικά και απλά την παράδοση της Πάρου, των Κυκλάδων και άλλων περιοχών του Αιγαίου φορώντας την Παριανή φορεσιά. Ο ενθουσιασμός του κοινού ήταν τόσο μεγάλος που το γλέντι συνεχίστηκε μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες. Οι μουσικοί της Πάρου ήταν οι: Μανώλης Δελέντας και Μαρουσώ Μενέγου στο βιολί, Χάρης Κόχυλας και Παναγιώτης Μενέγος στο λαούτο και Ειρήνη Μουζουράκη και Άννα Σαντίκαϊ στο τραγούδι.

Φωτο 10

Η Χορωδία Νάουσας στην Γιορτή Κρασιού – Ψαριού στο Λιμάνι Νάουσας

Η χορωδία Νάουσας, υπό την διεύθυνση της μουσικού κας Φένιας Θεοφίλου, στηρίζοντας για ακόμα μια φορά τις δημοτικές εκδηλώσεις αφιλοκερδώς, συμμετείχε στον φετινό εορτασμό της Νάουσας με τραγούδια της θάλασσας. Παρουσίασε πολύ γνωστά και χιλιοτραγουδισμένα τραγούδια διαφόρων συνθετών που μιλούσαν για θάλασσα. Με τον τρόπο αυτό η χορωδία συμμετείχε στη φετινή γιορτή που έγινε το βράδυ στις 7 Ιουλίου στο Λιμάνι της Νάουσας.
Οι μουσικοί του συλλόγου έδωσαν και πάλι τον καλύτερό τους εαυτό στην παρουσίαση των τραγουδιών και ήταν οι: Γιάννης Κονταράτος στο βιολί, Παναγιώτης Πέτρόπουλος στο λαούτο και  Δημήτρης Μπακοθανάσης στην κιθάρα. Το κοινό σιγοτραγούδησε μαζί με τη Ναουσαϊικη Χορωδία τα γνωστά θαλασσινά τραγούδια.

Φωτο 1

20130709-080921.jpg