Αισθητική και πρακτική Χούντας

Το σχόλιο της ημέρας (10|07|13)

ert
Η αθλιότητα της συγκυβέρνησης συνεχίζεται. Σε επίδειξη πυγμής εκπέμπεται από σήμερα σήμα της υποτιθέμενης νέας ελληνικής δημόσιας τηλεόρασης. Χρησιμοποιούνται ιδιωτικές εγκαταστάσεις, προσωπικό που δεν έχει προσληφθεί μέσω ΑΣΕΠ που υποσχέθηκε ο Σαμαράς, ενώ δεν υπάρχει ακόμα νομιμοποιημένος φορέας από το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης που να δικαιούται να εκπέμψει σήμα.
Μέσα σε αυτό το πλαίσιο επίσημης, κρατικής ανομίας, κατασπατάλησης δημοσίου χρήματος, αδιαφάνειας και κατάχρησης εξουσίας, καταρρίπτονται ως φληναφήματα της συγκυβέρνησης όλες οι εξαγγελίες για εκσυγχρονισμό, μεταρρυθμίσεις και ανάπτυξη.
Η συγκυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου βρίσκεται …

… σε πορεία εκτέλεσης των σχεδίων καταστροφής της χώρας υπαγορευμένο από ξένα και εγχώρια – πολύ γνωστά και διαχρονικά – κέντρα πολιτικής και οικονομικής εξουσίας, αλλά κυρίως, παραεξουσίας.
Η αδίστακτη εφαρμογή των καταστροφικών σχεδίων της τρόικας αλλά και του εγχώριου τραπεζικού, βιομηχανικού, κατασκευαστικού και μαντιακού συστήματος, που εφαρμόζεται από τα στελέχη της συγκυβέρνησης, συμβαίνει με τον βάρβαρο τρόπο που εμβρόντητος παρατηρεί ο λαός, επειδή το συγκεκριμένο πολιτικό προσωπικό βρίσκεται με στοιχεία δεσμευμένο σε σκάνδαλα της προηγούμενης 30ετίας. Τα στοιχεία εμπλοκής ικανού αριθμού μεγαλοστελεχών και των δύο κομμάτων με χρηματισμούς και προμήθειες τα κρατούν τα κέντρα που σήμερα καταστρέφουν τη χώρα μέσω των πολιτικών της συγκυβέρνησης.

Θα μπορούσε να σταματήσει αυτή η καταστροφή ή να περιοριστεί, εάν δεν είχαν διαβρωθεί σε μεγάλο βαθμό από τη διαφθορά, τη διαπλοκή και την τρώση του φρονήματος, άλλες εξουσίες της δημοκρατίας, με κορυφαία περίπτωση την δικαιοσύνη. Είναι χαρακτηριστικό ότι η εκτελεστική εξουσία διοικεί τα τελευταία χρόνια με προφανή παράνομο και καταχρηστικό τρόπο και δεν υπάρχει αντίδραση της δικαιοσύνης, εκτός από μεμονωμένες περιπτώσεις.

Επιπλέον, μας ενοχλεί και η αισθητική πλευρά του πράγματος. Στην φωτογραφία που παραθέτουμε εμφανίζεται το λογότυπο της νέας τηλεόρασης που ευαγγελίζεται το κράτος, όπως παρουσιάστηκε σήμερα το πρωί από τους δημοσιογράφους της ΕΡΤ οι οποίοι συνεχίζουν να εκπέμπουν κανονικά πρόγραμμα από τις εγκαταστάσεις, στην Αγία Παρασκευή στην Αθήνα. Βλέπουμε μία μπαταρισμένη υδρόγειο επάνω σε πολύχρωμα κύματα.
Η (αντι) αισθητική που αναδύεται είναι χαρακτηριστική εποχών της χούντας και μάλιστα στα πρώτα ένδοξα χρόνια της.

83800-pantelis_kapsis_2Τέλος, ο θλιβερός αρμόδιος υφυπουργός Π. Καψής για την υποτιθέμενη «ανασύσταση» της δημόσιας τηλεόρασης, συνεχίζει να ενημερώνει για τις ενέργειες του επί του χαρτοφυλακίου του, μέσω επαναλαμβανόμενων εμφανίσεων του στην ιδιωτική τηλεόραση και ραδιοφωνία των οποίων μισθωτός υπάλληλος υπήρξε κατά κληρονομία από την αρχή της καριέρας του. Προφανώς, έχει έξη με το να δίνει αναφορά για όσα αναλαμβάνει στη ζωή του, σε εκείνους από τους οποίους συνήθιζε πληρώνεται.
Ωστόσο, επειδή συμβαίνει να είναι τυπικά υφυπουργός, θα μπορούσε να ανακοινώνει μέσω δελτίων τύπου προς όλα τα ΜΜΕ ή μέσω συνεντεύξεων τύπου για να μπορεί να τηρεί κάποια προσχήματα επί του αντικειμένου το οποίο έχει αναλάβει. Το καθήκον του υπαγορεύει να εργάζεται με υπευθυνότητα υπέρ της (υποτιθέμενης) ανασύστασης της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης. Συνεπώς, η πρώτη του υποχρέωση είναι να προφυλάσσει τα συμφέροντα του φορέα που θα συστήσει από εκείνους που έχουν άμεσο συμφέρον να μην λειτουργήσει ποτέ σωστά η δημόσια τηλεόραση.
Αλλά στην περίπτωση του ισχύει το «έξις, δευτέρα φύσις».

20130706-214058.jpg