Έρχονται τα ιδιωτικά, τηλεοπτικά χαράτσια σε ξενοδοχεία, ενοικιαζόμενα, καφετέριες


image_gallery

Έγγραφα με τα οποία ζητούνται από χώρους συνάθροισης και μεταφοράς, δικαιώματα προβολής τηλεοπτικού προγράμματος έχει διανείμει συνεταιριστική εταιρεία που εκπροσωπεί τα ιδιωτικά κανάλια πανελλαδικής εμβέλειας της χώρας. Σκοπός είναι η άμεση είσπραξη δικαιωμάτων σε ετήσια βάση, επειδή παίζονται τα προγράμματα αυτών των καναλιών στους χώρους (ξενοδοχεία, καφετέριες, καράβια κλπ). Το θέμα στην Πάρο αφορά τις επιχειρήσεις ξενοδοχείας (ενοικιαζόμενα δωμάτια και ξενοδοχεία που έχουν στα δωμάτια τηλεοπτικό δέκτη) και τις καφετέριες που συνήθως έχουν οθόνες για τα ποδοσφαιρικά ματς. Το θέμα σχολίασε η τοπική οργάνωση του ΚΚΕ με το δικό της τρόπο.
Στα επιχειρήματα που προβάλλει το τοπικό ΚΚΕ θα πρέπει να προσθέσουμε ότι κανονικά, τα κανάλια θα έπρεπε να πληρώνουν με ποσοστά από τις διαφημίσεις τους χώρους συνάθροισης, επειδή προβάλλουν επιπλέον το πρόγραμμα τους. Είναι γνωστό ότι οι υπεύθυνοι διαφήμισης των καναλιών πωλούν διαφημίσεις για ειδικά προϊόντα (αντηλιακά, αναψυκτικά κλπ) με το πρόσχημα ότι οι καταναλωτές τους παρακολουθούν σε μέσα μεταφοράς που ταξιδεύουν σε τόπους διακοπών, με τα οποία κάνουν συμφωνίες.

Πρόταση δική μας είναι να μην προβάλλονται από πουθενά τα κανάλια της ιδιωτικής τηλεόρασης.
α) γιατί δεν πληρώνουν τίποτε στο κράτος επί χρόνια,
β) γιατί έκαναν συμφωνίες με την τρόικα για τα χρέη τους, να αρχίσουν να τα πληρώνουν μόνο μέσω ποσοστών (δηλαδή, άν θα έχουν διαφημίσειθς θα πληρώνουν) από διαφημίσεις από το 2015 και μετά, με προφανές αντάλλαγμα να προβάλλουν στον υπερθετικό βαθμό τις πολιτικές του μνημονίου και τους αντίστοιχους πολιτικούς που τις επιβάλλουν, καθώς έλαβαν και δανεισμό τώρα που οι τράπεζες δεν δίνουν φράγκο σε κανένα.
γ) επειδή επί χρόνια εγκλημάτησαν εναντίον της Ελληνικής κοινωνίας προβάλλοντας άθλια προγράμματα με τρόπο οργανωμένα υπονομευτικό για την πολιτική και ηθική συνείδηση των πολιτών.
Ακολουθεί η σχετική ανακοίνωση:

«Οι μεγαλοκαναλάρχες όχι μόνο δεν πληρώνουν τους φόρους τους, αλλά έφτιαξαν την «ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ Α.Ε.» και ζητούν πνευματικά δικαιώματα!!! Το μονοπώλιο και το τραστ στην ιδιωτική τηλεόραση ετοιμάστηκε. Και έχει την απαίτηση για την καθημερινή παραπληροφόρηση, για τα τηλεοπτικά σκουπίδια που προβάλλει, για το ότι κάνει τη λογική μας σούπα, να τους πληρώνουμε και από πάνω. Ναι, δεν είναι αστείο, είναι η πραγματικότητα. Διαβάστε το παρακάτω και θα καταλάβετε τι έρχεται…, αν, ήδη, δεν το έχετε λάβει.

«ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ Α.Ε.
OΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΣΥΓΓΕΝΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ
Βουλής 16, 105 63 Αθήνα, Τηλ.: 210 3616492, Fax: 210 3616862
ΑΜΟΙΒΟΛΟΓΙΟ
Ο Οργανισμός Συλλογικής Διαχείρισης και Προστασίας Πνευματικών Δικαιωμάτων – Τηλεοπτικά Δικαιώματα Ανώνυμη Εταιρεία, με τον διακριτικό τίτλο «Τηλεοπτικά Δικαιώματα», γνωστοποιεί σήμερα σύμφωνα με το άρθρο 56 παρ. 3 εδ. ε του Ν.2121/1993, το αμοιβολόγιο για την παρουσίαση στο κοινό (δημόσια εκτέλεση) φορέων ήχου και εικόνας (οπτικοακουστικών έργων) τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας (άρθρο 47 παρ.2 εδ. Στ του Ν.2121/1993) των οποίων διαχειρίζεται ο Οργανισμός μετά από ανάθεση των δικαιούχων παραγωγών οπτικοακουστικών έργων.

Α. Ξενοδοχεία
1. Κατηγορία Lux. Ετήσια αποζημίωση ανά δωμάτιο με συσκευή τηλεόρασης 21 Ευρώ. Για τους κοινόχρηστους χώρους ετήσια αποζημίωση ανά τ.μ. 2,5 Ευρώ.
2. Πρώτη κατηγορία. Ετήσια αποζημίωση ανά δωμάτιο με συσκευή τηλεόρασης 19 Ευρώ. Για τους κοινόχρηστους χώρους ετήσια αποζημίωση ανά τ.μ. 2 Ευρώ.
3. Δεύτερη κατηγορία και κάτω. Ετήσια αποζημίωση ανά δωμάτιο με συσκευή τηλεόρασης 17 Ευρώ. Για τους κοινόχρηστους χώρους ετήσια αποζημίωση ανά τ.μ. 1,5 Ευρώ.

Για ξενοδοχειακές επιχειρήσεις που λειτουργούν λιγότερο από 6 μήνες το χρόνο ισχύει αντιστοίχως έκπτωση 25% των προαναφερόμενων στις περιπτώσεις 1, 2 και 3 ποσών.

Β. Εστιατόρια, Bars, καφενεία, καφετέριες

Εφάπαξ ποσό κατ’ έτος, ως ακολούθως: Έως 100 τ.μ.: 234 € 401 – 500 τ.μ.: 645 €
101 – 200 τ.μ.: 308 € 501 – 600 τ.μ.: 792 €
201 – 300 τ.μ.: 410 € 601 – 700 τ.μ.: 1027 €
301 – 400 τ.μ.: 498 € 701 και άνω.: 1173 €

 

Γ. Επιβατηγά Πλοία

1. Κρουαζιερόπλοια. Εφάπαξ ποσό κατ’ έτος ανά καμπίνα με συσκευή τηλεόρασης 8,5 Ευρώ. Για τους κοινόχρηστους χώρους ετήσια αποζημίωση ανά τ.μ. 2,5 Ευρώ.
2. Επιβατηγά πλοία εσωτερικής ακτοπλοΐας. Εφάπαξ ποσό κατ’ έτος ανά καμπίνα με συσκευή τηλεόρασης 5,5 Ευρώ. Για τους κοινόχρηστους χώρους ετήσια αποζημίωση ανά τ.μ. 1,5 Ευρώ».

Επαγγελματίες ετοιμαστείτε. Από τα… «υπέρογκα» κέρδη σας, λόγω των 17.000.000 τουριστών, δώστε το κάτι τις και για τους… άπορους μεγαλοκαναλάρχες. Μάλιστα, έχουν ορίσει υπεύθυνο και τοπικό δικηγόρο για τα «δικαιώματά» τους.
Κάποιοι, ανάμεσα σε αυτούς και πολλοί «φίλοι», κορόιδευαν και μας θεωρούσαν γραφικούς για την θέση μας και την επιμονή μας για μια τηλεόραση που δεν θα την ελέγχει ο Βαρδινογιάννης, ο Λάτσης, ο Αλαφούζος… και πάει λέγοντας. Τώρα; Μήπως πρέπει να το ξαναδούν;

Αν δεν τους σταματήσουμε, σε λίγο, και ο αέρας που αναπνέουμε θα τον πληρώνουμε…»
Κ.Ο.Β ΠΑΡΟΥ ΤΟΥ ΚΚΕ

20130706-214058.jpg