Η ναυτική παράδοση στον κόλπο της Πάρου

assets_LARGE_t_420_54031731

Ο Ναυτικός Όμιλος Σύρου, ο Ναυτικός Όμιλος Πάρου και η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου πραγματοποίησαν τον αγώνα «Κυκλάδες 2013 – Αγώνας Κλασσικών Σκαφών Παραδοσιακών Καϊκιών και Λατινιών», στις 27 – 30 Ιουνίου 2013. Σκοπός του αγώνα ήταν …


… η ανάδειξη της πολιτιστικής ναυτικής κληρονομιάς, η διάσωση των παραδοσιακών σκαριών και η επιβίωση των επαγγελμάτων που σχετίζονται με την ναυπήγηση τους.
Στον αγώνα που έγινε για πρώτη φορά, συμμετείχαν 11 σκάφη, τα οποία στόλισαν το λιμάνι της Παροικίας για δύο μέρες. Κάτοικοι αλλά και επισκέπτες του νησιού έσπευσαν να τα δουν και να τα φωτογραφίσουν. Επίσης η ιστιοδρομία που διεξήχθη την Κυριακή από το λιμάνι της Παροικίας, στον Άγιο Σπυρίδωνα και επιστροφή, έδωσε ένα άλλο χρώμα στο Κυριακάτικο πρωινό που ο κόσμος αντίκριζε όλα αυτά τα ξύλινα σκάφη που ταξίδευαν με τις παραδοσιακές τους αρματωσιές. Οι δύο διοργανωτές σύλλογοι εκδήλωσαν τη θέληση τους να παγιώσουν τον αγώνα για το καλό των σκοπών του που προαναφέρθηκαν  Ν.Ο.Πάρου και Ν.Ο.Σύρου.
Με ανακοίνωσή του ο ΝΟΠ ευχαρίστησε τους χορηγούς, τους συνδιοργάνωτες και εκείνους τους πολιτικούς παράγοντες που παρευρέθηκαν στην τελετή απονομής επάθλων.

20130630-135129.jpg