Χορευτικός Όμιλος Νάουσας | «25 κομμάτια παράδοσης»

20130630-143830.jpg
Mε μια μεγάλη μουσικοχορευτική παράσταση με τον τίτλο «25 κομμάτια παράδοσης» o Χορευτικός Όμιλος Νάουσας γιόρτασε την ολοκλήρωση της περιόδου 2012-13, αλλά και τα 25 χρόνια από την ίδρυσή του, το 1988. Η παράσταση δόθηκε το Σάββατο 22 Ιουνίου 2013, στο θέατρο «Αρχίλοχος» του Πάρκου Πάρου, στον Άη Γιάννη Δέτη της Νάουσας, σε συνδιοργάνωση με το Δήμο Πάρου και με την υποστήριξη της ΚΔΕΠΑΠ. Την καλλιτεχνική επιμέλεια είχαν οι Ελένη Τριώδα και Μαρουσώ Κονταράτου, χοροδιδάσκαλοι του Ομίλου.

Συμμετείχαν …

… μικροί και μεγάλοι χορευτές από όλα τα τμήματα του παριανού ομίλου, παρουσιάζοντας χορούς από την Πάρο και τις Κυκλάδες, τα Δωδεκάνησα και την ευρύτερη περιοχή του Αιγαίου. Το μεγάλο αφιέρωμα της εκδήλωσης περιελάμβανε χορούς και τραγούδια από την πλούσια μουσική παράδοση της Θράκης.

20130630-143847.jpg
Μουσική έπαιξαν οι Μανώλης Δελέντας (βιολί), Μανώλης Σιφναίος (λαούτο), Βασίλης Τριαντάφυλλος (τσαμπούνα), Χρήστος Δανάκης (γκάιντα) και Μανώλης Δημούδης (κρουστά). Τα τραγούδια ερμήνευσαν οι Αγγελική Σκιαδά, Μαρία Βάγια και Ζαμπέτα Πατρίκη. Την τεχνική επιμέλεια είχαν οι Κωνσταντίνος Κοπιτόπουλος, Στάθης Ρούσσος και Μιχάλης Τσουνάκης, την ηλεκτρονική παρουσίαση, διανθισμένη με φωτογραφίες από την 25χρονη πορεία του ΧΟΝ, επιμελήθηκε ο Μπάμπης Τσιράκης, ενώ την αφίσα σχεδίασε η Σταματίνα Τσουνάκη.

Το Δ.Σ. του ΧΟΝ με ανακοίνωσή του ευχαρίστησε θερμά τον κόσμο που τον τίμησε με την παρουσία του, όλους τους συντελεστές, το Δήμο Πάρου και την ΚΔΕΠΑΠ, το Πάρκο Πάρου για τη ζεστή φιλοξενία, και ιδιωτικές εταιρείες για τις χορηγίες τους.

20130630-143858.jpg