ΚΚΕ | Εμείς πληρώνουμε, οι καναλάρχες εξαιρούνται!!!

kke_ell_perisosΑπό την οργάνωση Βάσης του ΚΚΕ Πάρου δημοσιοποιήθηκε πριν λίγες ημέρες ανακοίνωση που αφορά σε πολιτικό σχόλιο για τους φόρους που καλούνται να πληρώνουν οι πολίτες σε αντίθεση με τις πληροφορίες που αποκαλύφθηκαν ότι οι ιδιοκτήτες των τηλεοπτικών καναλιών τυγχάνουν ειδικής φορολογικής ασυλίας ή ρυθμίσεων για τις συχνότητες του δημοσίου που χρησιμοποιούν. Ακλουθεί το σχετικό κείμενο:

 «Η εγχώρια τρόικα κουβεντιάζει με την άλλη τρόικα και προσανατολίζονται – σύμφωνα με τις διαρροές – για επέκταση του χαρατσιού της ΔΕΗ και το 2014. Το τι τελικά θα αποφασιστεί δεν θα αργήσει να φανεί. Αν δηλαδή το χαράτσι θα συνεχιστεί με τη σημερινή του μορφή ή αν θα το βαφτίσουν κάπως αλλιώς. Σε κάθε περίπτωση, πάντως, αξίζει …


… να συγκρίνουμε τη στάση των ντόπιων και ξένων τροϊκανών απέναντι στο λαό, με τη στάση τους απέναντι σε μια ειδική κατηγορία… φορολογουμένων. Τους ιδιώτες καναλάρχες.

Ας γίνουμε συγκεκριμένοι:
Το 2010 θεσπίστηκε φόρος 20% επί των διαφημίσεων σε όλους τους τηλεοπτικούς σταθμούς. Παρ’ όλα αυτά, τόσο η σκληρή και αδίστακτη (απέναντι στους εργαζόμενους) τρόικα, όσο και οι κυβερνήσεις των εγχώριων «σωτήρων» όχι μόνο δεν έχουν εισπράξει ούτε φράγκο από τον εν λόγω φόρο, αλλά δεν τον έχουν εφαρμόσει καν!
Αντίθετα, με αλλεπάλληλες τροπολογίες σε άσχετους νόμους και τελικά με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου (της 31/12/2012), αναβάλλουν από χρόνο σε χρόνο την εφαρμογή του νόμου, με συνέπεια η καταβολή του φόρου να έχει μετατεθεί πλέον για μετά το 2014!

Είπαμε: Ο φόρος αυτός αφορά τους ιδιώτες καναλάρχες. Οπότε μπορεί να μετατίθεται η είσπραξή του για του Αγίου… ποτέ. Οταν πρόκειται, όμως, για τους αλλεπάλληλους φόρους και για τα χαράτσια που «αποφασίζονται και διατάσσονται» εναντίον του λαού, τότε οι τρόικες δεν παίζουν: Αυτά τα εισπράττουν πάραυτα, ειδάλλως απειλούν με κατασχέσεις και με κατέβασμα του διακόπτη…»
Κ.Ο.Β.ΠΑΡΟΥ ΤΟΥ ΚΚΕ

20130624-100003.jpg