Η Περιφέρεια καταστρέφει τον τουρισμό και ο Δήμος Πάρου παρακολουθεί, όποτε δεν λέει ψέματα

 

dromos_perifereia

Με κόκκινο στο χάρτη, το τμήμα εργασιών ασφαλτόστρωσης στον λόφο Αγίας Άννας

Μόλις στις 25 Ιουνίου, μία ημέρα πριν την έναρξη ενός ακόμη έργου συντήρησης που γίνεται με ευθύνη της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, ειδοποιήθηκαν οι πολίτες του νησιού (για τους τουρίστες, ποιος χέστηκε …) ότι θα εκτελεστούν εργασίες σε κεντρικό δρόμο της Παροικιάς που σημαίνει ταλαιπωρία και παρεμπόδιση της επαγγελματικής δραστηριότητας στην περιοχή στην καρδιά της τουριστικής σεζόν.
Ο Δήμος Πάρου, αυτή τη φορά δεν …


… εμφανίστηκε με ανακοινώσεις να καπηλευτεί τις εργασίες, διότι τώρα πια έμαθε ότι, όταν βγαίνεις να καπηλευτείς ένα έργο – που δεν το κάνεις καν εσύ – θα πρέπει να είσαι έτοιμος να εισπράξεις και το πολιτικό κόστος, όταν αρχίσουν τα δικαιολογημένα παράπονα από τους πολίτες.

Κάτι που έζησαν οι πολίτες της πρωτεύουσας με τις εργασίες ανακατασκευής – με πολλά πεταμένα λεφτά και μεγάλη τσαπατσουλιά – στον κεντρικό δρόμο της Παροικιάς στο ύψος του αλσυλλίου της Εκατονταπυλιανής. Τις πρώτες ημέρες η δημοτική αρχή Δήμου Πάρου είχε βγάλει ανακοινώσεις ότι οι εργασίες γίνονται με δικές της πρωτοβουλίες, αλλά όταν άρχισαν τα παράπονα:
α) για τις καθυστερήσεις στην πρόοδο των εργασιών,
β) τις τεχνικές υπερβολές και τις
γ) παραμελήσεις εργασιών για να κλείσει όπως – όπως το έργο,
ο Δήμος Πάρου άρχισε να λέει την αλήθεια, ότι δηλαδή οι εργασίες γίνονταν με ευθύνη της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.

Βεβαίως, άσχετα με την προσπάθεια επικοινωνιακής καπηλείας που κάνει ή δεν κάνει ο Δήμος Πάρου, κανείς πολίτης δεν καταλαβαίνει γιατί ο δήμαρχος Χρ. Βλαχογιάννης δεν ελέγχει τι θα γίνεται και πότε θα γίνεται και πως θα γίνεται, στην περιοχή ευθύνης του, δηλαδή τον Δήμο Πάρου.
Η απάντηση είναι πολύ απλή και επαληθευμένη από τα γεγονότα με αφορμή πάρα πολλές υποθέσεις που έχει αναδείξει δημοσιογραφικά η εφημερίδα μας: ο δήμαρχος Πάρου αντιλαμβάνεται τη θέση του όχι ως εκλεγμένος εκπρόσωπος των πολιτών της Πάρου, αλλά ως εκλεγμένος υπάλληλος του Δήμου Πάρου.
Για να παρέμβει σε ό,τι γίνεται στην Πάρο πρέπει κάποιος να του επιδείξει έναν νόμο που να προβλέπει ότι είναι καθήκον του να κάνει ένα τηλέφωνο, να κάνει μία ομιλία, να καταγγείλει στα μέσα ενημέρωσης φαινόμενα που τυχόν ταλαιπωρούν τους Παριανούς πολίτες.

Η ανακοίνωση της Περιφέρειας

«Η Περιφερειακή Ενότητα Πάρου σας ανακοινώνει ότι την Τετάρτη & Πέμπτη 26 & 27 Ιουνίου 2013 θα γίνουν εργασίες ασφαλτόστρωσης στην Παροικιά για το τμήμα «Μπουνταράκι – Δημαρχείο – Επαρχιακή Οδός Παροικιάς-Αγκαιριάς». Καθόσον υπάρχουν τεχνικές δυσκολίες (στενότητα οδού) που δεν επιτρέπουν την τμηματική, κατά πλάτος, διάστρωση του ασφαλτομίγματος είναι απαιτητή η ολική κατάληψη του καταστρώματος της οδού.

Για το λόγο αυτό θα διακοπεί πλήρως η κυκλοφορία της οδού αυτής και τα αυτοκίνητα που θα κινούνται επί της παραλιακής οδού θα εκτρέπονται από το δρόμο του Επιμελητηρίου Κυκλάδων.

Είναι αναγκαίο κατά τη διάρκεια των ημερών ασφαλτόστρωσης να μην υπάρχουν σταθμευμένα αυτοκίνητα σε όλο το εύρος του καταστρώματος της οδού, από το Μπουνταράκι έως και την έξοδο αυτής στην Επαρχιακή Οδό Παροικιάς – Αγκαιριάς. Αναφέρουμε ότι θα τηρηθούν όλα τα αναγκαία μέτρα για την σήμανση και ασφάλεια του χώρου των εργασιών.  Στις εργάσιμες ώρες θα υπάρχει και προσωπικό της αναδόχου εταιρείας που εκτελεί το εν λόγω έργο, που θα υποδεικνύει την κίνηση».

 

20130624-100003.jpg