Το «φίδι» δεν μπορεί να σώσει την Εύα

 

IMG_0742

Άρθρο του Κώστα Ν. Δραγάτη από την εφημερίδα «Τα Νέα Πάρου – Αντιπάρου» της 15|06|13
ΕΙΝΑΙ µοναδικό φαινόµενο παραλογισµού να καταγγέλλει ο εκπρόσωπος µίας κυβέρνησης προκειµένου να διχάσει τις κοινωνικές οµάδες, αυτό που το κόµµα στο οποίο ανήκει δηµιούργησε, αυτό που τα κόµµατα τα οποία στηρίζουν τη συγκυβέρνηση και κυρίως το ΠΑΣΟΚ δηµιούργησαν. Η φασιστική απόφαση να κλείσει η ΕΡΤ αποτελεί καθαρό δείγµα εθελόδουλης συµπεριφοράς από µέρους της κυβέρνησης Σαµαρά. Θέλοντας να παρουσιάσουν µνηµονιακό έργο …


… στους εντολείς τους (εσωτερικού και εξωτερικού) οι υπάλληλοι των δυνάµεων κατοχής της χώρας κάνουν επίδειξη δύναµης, επίδειξη δήθεν µεταρρυθµιστικού έργου, καθώς και επίδειξη δήθεν ότι αποτελούν δύναµη εκκαθάρισης εναντίον της αδιαφάνειας και του οικονοµικού κόστους που υφίστανται οι πολίτες.

Πρόκειται για µεγάλα ψέµατα.

Αν ίσχυε η εκκαθαριστική διάθεση, θα έπρεπε πρώτα αυτοί να φύγουν από την πολιτική, τις καρέκλες τους και την χώρα διότι δηµιούργησαν αυτά που καταγγέλλουν για να αποκαταστρέψουν ό,τι έµεινε στην Ελλάδα, µε πρόφαση την διάλυση υπαρκτών παρασιτικών εστιών που σκόπιµα «εµφύτευσαν» οι ίδιοι.

Η ΕΡΤ διαλύεται µε βάση συστηµατικό σχέδιο της τρόικας να καταστραφεί κάθε τι δηµόσιο. Ξεκινούν για συµβολικούς λόγους τροµοκρατίας από την ΕΡΤ επειδή όλοι οι Έλληνες µπορούν να δουν – live, ζωντανά – την καταστροφή της. Τη δολοφονία του δικαιώµατος της δηµόσιας ενηµέρωσης.

Όλοι οι Έλληνες που θα µπορούσαν να σκεφτούν να αντισταθούν ακόµα και τώρα στην επιβουλή ξένων δυνάµεων επί της ζωής των, η τρόικα και οι υπάλληλοι της επιθυµούν να τους δώσουν ένα τροµοκρατικό παράδειγµα δύναµης, ότι µπορούν να τους διαλύσουν σε ένα βράδυ. Μπορούν να τους πάρουν ό,τι έχουν µε µία απόφαση. Με µία εντολή τους

Η ΕΡΤ διαλύεται επιπλέον µε βάση παλαιότερο σχέδιο εγχώριων συµφερόντων προκειµένου να εκµεταλλευτούν την περιουσία της και το κοινό της και να οδηγήσουν την ενηµέρωση σε αποκλειστική διαχείριση από συγκεκριµένους ιδιώτες οι οποίοι πληρώνονται ως εργολάβοι – διαµεσολαβητές εδώ και χρόνια προκειµένου να καταστρέφεται η πατρίδα. Όπως και τώρα κάνουν, που είναι οι έναντι αµοιβών και δανείων υπερασπιστές των µνηµονίων.

Η ΕΡΤ, όπως και κάθε κοµµάτι του δηµοσίου, επιχειρείται να δοθεί βορά ως θέαµα θυσίας στους άνεργους του ιδιωτικού τοµέα των οποίων η αποβολή στον Καιάδα έγινε πρώτα, αφενός για να κερδοσκοπήσουν τα αφεντικά τους από τα µνηµόνια και την εσωτερική υποτίµηση, αλλά και για να δηµιουργηθεί το κατάλληλο υπόστρωµα πικρίας, ώστε να βρίσκει έδαφος το γκεµπελικό διχαστικό επιχείρηµα «…να απολυθούν και από το δηµόσιο τοµέα, όπως απολυθήκαµε και εµείς από τον ιδιωτικό τοµέα».

Η εξυγίανση τόσο του ιδιωτικού τοµέα της οικονοµίας, όσο και του δηµόσιου, έχει ανάγκη από µία και µοναδική πράξη καταρχήν: την αποβολή του µεταπολιτευτικού κατεστηµένου συστήµατος (πολιτικοί, επιχειρηµατίες, καναλάρχες παπαγαλάκια κλπ) από κάθε θέση εξουσίας της χώρας. Τον έλεγχο όλων τους από την ελληνική δικαιοσύνη για τη συµµετοχή τους στην καταστροφή της Ελλάδας.

Η υπόθεση της εκκαθάρισης της χώρας από την λαµογιά και την αδιαφάνεια δεν µπορεί να είναι υπόθεση αυτών που την εφηύραν, κερδοσκόπησαν από αυτή και διασκέδασαν µε αυτή, εις βάρος µας. Ακόµα και όταν µας πέταγαν τα ψύχουλα διαφθοράς που καταναλώσαµε.
Μπορεί να είναι υπόθεση µόνο των Ελλήνων Πολιτών.
Το φίδι, δεν µπορεί να ξαναφέρει τον Αδάµ και την Εύα στον Παράδεισο.

20130624-100003.jpg