Σοκ και δέος…

20130624-093706.jpg

Άρθρο από την εφημερίδα «Τα Νέα Πάρου – Αντιπάρου» της 15|06|13
ΤΙΣ τελευταίες ώρες εµβρόντητοι οι πολίτες αυτής της χώρας παρακολουθούν την κορύφωση του δράµατος των ανθρωποθυσιών, καθώς και την εργατική, και προπάντων φυσική γενοκτονία των Ελλήνων. Σοκ γιατί, στο παρά πέντε, βρέθηκε η λύση της µνηµονιακής δέσµευσης για απόλυση 2000 εργαζοµένων. Ο αριθµός δεν έβγαινε από κάποιες ρηµαγµένες και κλειστές, κατ’ ουσίαν, επιχειρήσεις του Δηµοσίου. Και ω του θαύµατος, «οι εγκέφαλοι» βρήκαν µαζεµένους 2600 εργαζοµένους στην ΕΡΤ και αναφώνησαν: «τους βρήκαµε, πάµε για εκτέλεση!..»

Σοκ γιατί ο ανεκδιήγητος και ψεύτης Κεδίκογλου, προσπάθησε µε απύθµενη υποκρισία, να ανασκευάσει αυτά που έλεγε πριν είκοσι µέρες και να µας…πείσει ότι δεν υπάρχουν ιερές αγελάδες χαραµοφάηδων που πληρώνει ο Ελληνικός λαός µε το χαράτσι των… 4 ευρώ! Υποκριτές, ξεχάσατε το χαράτσι του παχύδερµου συνεταίρου σας των δεκάδων εκατοντάδων ευρώ στα ακίνητα που εξακολουθείτε, παρανόµως, να εισπράττετε!..

Δεν έχω καµία πρόθεση να υπερασπιστώ τα πολύχρωµα παπαγαλάκια της δηµοσιογραφίας, που επιτελούσαν το θεάρεστο έργο τους, εργολάβοι των πολιτικών αρχηγών τους που τους διόριζαν στην ΕΡΤ και στους άλλους ιδιωτικούς σταθµούς. Τα κατακάθια αυτά της δηµοσιογραφίας πάλι θα βολευτούν, γιατί οι κυβερνώντες τους χρειάζονται και θα τους αξιοποιήσουν αλλού. Πάντοτε, άλλωστε, η κοµµατική διοίκηση της ΕΡΤ λειτουργούσε τη δηµόσια τηλεόραση σαν µαγαζάκι της. Πόσα χρήµατα χρωστούν τα κόµµατα στη δηµόσια τηλεόραση για προεκλογικές προβολές και λιβανίσµατα; Το θέµα είναι οι απλοί εργαζόµενοι των 700 και 1000 ευρώ…

Σοκ, κατά πόσο οι ηθικοί αυτουργοί και δράστες του εγκλήµατος µπορούν να παίξουν τον ρόλο του σωτήρα σήµερα. Και δεν εξαιρούνται και κάποιες «παρθένες» της αντίπερα όχθης, που υπερασπίζονται σήµερα τη συνέχιση της λειτουργίας της δηµόσιας τηλεόρασης….

Δέος για την κυνικότητα των κυβερνώντων, που δεν ρυθµίζουν τα ζητήµατα των ιδιωτικών καναλιών, που ανεξέλεγκτα συνεχίζουν να µην πληρώνουν ασφαλιστικές εισφορές και να κατέχουν παρανόµως συχνότητες….

Δέος για την απύθµενη υποκρισία και γαϊδουριά προς τον ελληνικό λαό των τραγικά φαιδρών συνεταίρων της κυβέρνησης. Οι λιπαροί πολιτικοί και οι ροζ ουρές της αριστεράς µπορούσαν, την ίδια αποφράδα νύχτα της 11ης Ιουνίου, να καταθέσουν πρόταση κύρωσης του επαίσχυντου προεδρικού διατάγµατος Παπούλια – Σαµαρά στη Βουλή και κατά την ψηφοφορία να µην ψηφίσουν, όπως ξεδιάντροπα διακηρύττουν. Αλλά πού! Επεξεργάζονται την πρόταση για να µη ρίξουν την κυβέρνηση που θα σώσει… τα τοµάρια τους και τις καρέκλες τους!

Δέος για το πού το πάει ο Σαµαράς. Γιατί το θέµα δεν είναι η εξυγίανση της ΕΡΤ, (που οι ίδιοι οι πολιτικοί διέφθειραν), αλλά να δοκιµαστούν οι αντοχές των φαιδρών εταίρων ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ και να αναλάβουν εκείνοι να ρίξουν την κυβέρνηση!…

Σωστά σκέφτεσαι Αντώνη Σαµαρά. Γνωρίζεις και εσύ, όπως και ο ελληνικός λαός, τους νάνους που σε στηρίζουν. Δεν φοβάσαι αυτούς τους ψοφοδεείς πολιτικούς της δεκάρας. Αρκεί να τους πετάξεις ένα κόκκαλο για να κάνεις τη δουλειά σου. Όµως όλα αυτά δεν βοηθούν τη χώρα σου. Βοηθούν εσένα τον ίδιο και το «θεάρεστο» έργο της καταστροφής της Πατρίδας σου. Τα ανδρείκελα, που έχεις δίπλα σου, µπορείς απόλυτα να τα ελέγχεις γιατί ένα πολιτικό ξεροκόµµατο µόνο σου ζητούν! Τον ελληνικό λαό όµως;

ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ Γ. ΜΑΛΙΝΔΡΕΤΟΣ