ΚΛΕΙΝΟΥΝ ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΜΑΣ ΞΑΝΑ

Από την πίσω πόρτα –
Και ετοιμάζουν την «τελική επίθεση» | Κασχέσεις!

12114915-limghandler

Ρεπορτάζ από την εφημερίδα «Τα Νέα Πάρου – Αντιπάρου» της 15|06|13
Κατά τη διάρκεια του Χειµώνα που µας πέρασε πολίτες από την Πάρο και την Αντίπαρο πρωτοστάτησαν σε κινητοποιήσεις προκειµένου να διασωθούν δοµές που έγιναν αγώνες ετών για να τις αποκτήσουν τα νησιά µας. Αναφερόµαστε κυρίως στις δηµόσιες υπηρεσίες που χρειάζονται κατ’ ελάχιστο για να µην αφήνεται στην τύχη η ζωή των πολιτών. Άλλοτε µε µεθοδικότητα και πιέσεις µέσω επαφών, άλλοτε µε µαζικές κινητοποιήσεις, οι πολίτες του νησιού µας επέδειξαν …

… διάθεση να αµυνθούν από την καταστροφή των αποφάσεων των µνηµονιακών κυβερνήσεων που έχουν αναλάβει την υποδούλωση µας και την απώλεια της αυτοεκτίµησης µας.

Θυµίζουµε την διαδήλωση στο κέντρο της Αθήνας για την προστασία του επιπέδου λειτουργίας στο Κέντρο Υγείας Πάρου, αλλά και την πολιτική µάχη που έδωσε µεθοδικά µία οµάδα εργαζόµενων στην εφορία Πάρου, προκειµένου αυτή να µην κλείσει. Ακόµα όµως και η µεγάλη αντιφασιστική συγκέντρωση που πραγµατοποιήθηκε στην Πάρο µε αφορµή την οργανωµένη προσπάθεια του κόµµατος της Χρυσής Αυγής να καταλάβει µε µία ηµερήσια απόβαση – συµβολικά – το νησί, όχι µε τα επιχειρήµατα της (;) αλλά µε την επίδειξη δολοφονικής βίας, πρέπει να προσµετρηθεί στις ενέργειες ενός µεγάλου τµήµατος των Παριανών οικογενειών να µην δεχθούν την υποβάθµιση που επιχειρείται να επιβληθεί στην εποχή της τρόικας και στα νησιά µας.
Το άλλο κόλπο 

Από έπαρση και αλαζονεία, οι δυνάµεις της συγκυβέρνησης, οι δυνάµεις κατοχής, κλείνουν την ΕΡΤ σε µία επίδειξη δύναµης προκειµένου να προετοιµάσουν το έδαφος για τον ακόµα πιο σκληρό χειµώνα που έρχεται κατά τον οποίο φιλοδοξούν να επιβάλλουν το «τελειωτικό χτύπηµα» µε την έναρξη των κατασχέσεων ιδιοκτησιών πολιτών και παράλληλα, το ξεπούληµα όλων ανεξαιρέτως των δηµόσιων υποδοµών µεταξύ των οποίων δηµόσια υγεία, δηµόσια δίκτυα νερού, ρεύµατος, αέρα, πλουτοπαραγωγικές πηγές, υπέδαφος ακόµα και δηµόσια σχολεία.

Όµως παράλληλα, και ενώ ο κόσµος έχει στραµµένα τα µάτια του σε αυτές τις εξελίξεις και σωστά – όχι τυχαία – δηµιουργούν µε διαδοχικές αποφάσεις το έδαφος γι’ αυτήν ακριβώς την «τελική επίθεση» στην µικροµεσαία ελληνική οικογένεια.
Συγκεκριμένα:
ΕΦΟΡΙΕΣ

Όχι τυχαία, την εβδοµάδα που πέρασε διοχετεύτηκαν αποφάσεις προς την εφορία της Πάρου µε τις οποίες οι υπάλληλοι ενηµερώνονταν ότι πολύ σηµαντικές λειτουργίες αφαιρούνται από την αρµοδιότητα τους µε σκοπό να µεταφερθούν στην Σύρο.

Με λίγα λόγια, στις εφορίες που κατόρθωσαν να περισωθούν από το κλείσιµο, αφαιρούνται οι αρµοδιότητες σιγά – σιγά, προκειµένου να µην αντιληφθούν οι πολίτες το δεύτερο σχέδιο κατάργησης τους που βρίσκεται σε εξέλιξη αυτή την περίοδο µε ευθύνη της συγκυβέρνησης.

Το «κέλυφος», δηλαδή το κτίριο που στεγάζει την εφορία και φέρει την ταµπέλα της, έχει µείνει στη θέση του. Όµως από το υπουργείο οικονοµικών έρχονται συνεχώς εντολές µε τις οποίες αποψιλώνονται υπηρεσίες. Έτσι, οι πολίτες νοµίζουν ότι έχουν κερδίσει την µάχη στον τοµέα της διατήρησης της εφορίας, την στιγµή που καταργείται η ουσία της. Οι υπηρεσίες µεταφέρονται από τις εφορίες όλων των νησιών που δεν καταργήθηκαν, προς τη Σύρο. Σύµφωνα µε εκτιµήσεις των ίδιων των υπαλλήλων της εφορίας, οι υπηρεσίες των ελέγχων, των ρυθµίσεων και των πληρωµών (σ.σ: οι οποίες ήδη έχουν µετατεθεί στις τράπεζες) µεταφέρονται προκειµένου πολύ σύντοµα να εκδοθεί νόµος µε τον οποίο ιδιωτικές εισπρακτικές εταιρείες θα αναλάβουν είτε να συλλέξουν τα χρέη των πολιτών, είτε να δροµολογήσουν εξελίξεις κατασχέσεων των παρουσιών τους έναντι χρεών.

Η απόδειξη ότι υπάρχει τέτοιο σχέδιο προκύπτει από το γεγονός ότι στην Σύρο υπάρχουν ελάχιστοι υπάλληλοι οι οποίοι εργάζονται στην ΔΟΥ, οι οποίοι δεν έχουν τη δυνατότητα να διεκπεραιώσουν ούτε καν τις υποθέσεις της πρωτεύουσας των Κυκλάδων. Άρα, ο φορολογική ύλη συγκεντρώνεται, όχι για να διεκπεραιωθεί, αλλά για να µπορεί να ανατεθεί µε έναν µόνο διαγωνισµό.

Κλείνει και το ΙΚΑ Πάρου

Οι υπάλληλοι του ΙΚΑ Πάρου δηµοσιοποίησαν την Πέµπτη 14|06 ανακοίνωσή τους µε την οποία γνωστοποίησαν ότι ετοιµάζεται η κατάργηση της υπηρεσίας µε τον ίδιο τρόπο που είχε δροµολογηθεί η κατάργηση της εφορίας. Δηλαδή, µε το να µετατραπεί σε γραφείο µεταφοράς αιτηµάτων εξυπηρέτησης, χωρίς να µπορεί να τα επιλύσει. Ακολουθεί το σχετικό κείµενο το οποίο απευθύνεται σε όλους τους φορείς της Πάρου, αλλά µε προφανή ένταση στην υποβολή αιτήµατος υποστήριξης στην τοπική πολιτική ηγεσία, δηλαδή την αρµόδια δηµοτική αρχή:

«Θα θέλαµε να σας ενηµερώσουµε ότι παρόλο που µέχρι σήµερα δεν έχουµε λάβει καµία επίσηµη γραπτή ή προφορική ενηµέρωση από την Διοίκηση του ΙΚΑ αναφορικά µε το µέλλον του παραρτήµατος ΙΚΑ ΠΑΡΟΥ, έχουµε πληροφορηθεί τα ακόλουθα:
Ανεπίσηµες πληροφορίες αναφέρουν ότι το ΙΚΑ ΠΑΡΟΥ θα κλείσει σε ορίζοντα διετίας (σε άλλες περιοχές έκλεισαν ήδη άλλα καταστήµατα) χωρίς βέβαια να µπορούµε να ενηµερωθούµε για την ακριβή χρονική στιγµή. Στη θέση του θα δηµιουργηθεί «Γραφείο Κοινωνικής Ασφάλισης» το οποίο θα απασχολεί 1 έως 2 εργαζόµενους, οι οποίοι θα παραλαµβάνουν χειρόγραφα αιτήµατα/δικαιολογητικά και θα τα αποστέλλουν για διεκπεραίωση ταχυδροµικώς στην Νάξο.

Στο υποκατάστηµα του ΙΚΑ Νάξου στο οποίο υπαγόµαστε, την περασµένη εβδοµάδα µετέβη τεχνικό κλιµάκιο από την διοίκηση του ΙΚΑ, µε σκοπό να συντάξει κτιριακή µελέτη έτσι, ώστε το ΙΚΑ ΝΑΞΟΥ να υποδεχθεί τους υπάλληλους της Πάρου και της Σαντορίνης που θα µεταφερθούν εκεί. Η µελέτη αυτή θα έχει ολοκληρωθεί µέχρι τον Σεπτέµβριο. Τα ανωτέρω πληροφορηθήκαµε προφορικά από συναδέλφους της Νάξου. Αισθανόµαστε υποχρεωµένοι να σας πληροφορήσουµε για τα ανωτέρω γεγονότα διότι είµαστε βέβαιοι ότι θα υπάρξουν σοβαρές επιπτώσεις όσον αφορά στην εξυπηρέτηση των ασφαλισµένων της Πάρου και της Αντιπάρου καθώς και των οικείων επιχειρήσεων. Παράλληλα εµείς οι εργαζόµενοι του ΙΚΑ υποχρεωνόµαστε να µετοικίσουµε στην Νάξο µε ό,τι συνεπάγεται για τον καθένα µας προσωπικά (οικογένεια, παιδεία κλπ) ή να οδηγηθούµε σε παραίτηση, µετάταξη, απόλυση ή πρόωρη συνταξιοδότηση.

Τέλος, θα θέλαµε να σας υπενθυµίσουµε ότι τέσσερις από τους παλαιότερους υπαλλήλους του ΙΚΑ, γνωστοί σε όλους σας για το έργο που έχουν προσφέρει στο νησί, έχουν τεθεί σε αυτοδίκαιη αργία για εργασιακά λάθη επακόλουθα του δυσανάλογου καθηµερινού φόρτου εργασίας, και όχι συνεπεία υπεξαίρεσης ή χρηµατισµού, από το Νοέµβριο του 2012, χωρίς ακόµη το αρµόδιο Πειθαρχικό Συµβούλιο να έχει συνεδριάσει για να αποφανθεί για την περίπτωση τους.

Αυτό όπως καταλαβαίνετε µας έχει αποδυναµώσει έτη περαιτέρω, µε συνέπεια την συσσώρευση τεράστιου όγκου εργασίας – αιτηµάτων και µε αποτέλεσµα την εξαιρετικά χρονοβόρα διεκπεραίωση τους. Σε όλα τα ανωτέρω δυστυχώς, συµβάλλει αρνητικά και η έλλειψη στοιχειώδους αρµόζουσας υποστήριξης και καθοδήγησης, ενώ απαξιώνονται τα λειτουργικά µας προβλήµατα από τους εκάστοτε αρµόδιους διοικούντες του ιδρύµατος. Παρόλα αυτά έχουµε καταφέρει σε αρκετά ικανοποιητικό βαθµό να εξυπηρετούµε την Παριανή και Αντιπαριώτικη κοινωνία και όχι µόνο, διεκπεραιώνοντας µε ζήλο τα καθήκοντα µας ως λειτουργοί και όχι ως απλοί υπάλληλοι. Σε συνέχεια όλων των ανωτέρω, αναµένουµε τις δικές σας άµεσες ενέργειες για να παραµείνει το ΙΚΑ ΠΑΡΟΥ στο νησί µας.
Οι υπάλληλοι του ΙΚΑ ΠΑΡΟΥ».

20130624-100003.jpg