Διάκριση στην Τέχνη για το περιβάλλον από το Δημοτικό Αγκαιριάς

20130622-204007.jpg

Το δημοτικό σχολείο της Αγκαρίας διακρίθηκε στον πανελλήνιο διαγωνισμό τέχνης «Δημιουργώ εκ του Μηδενός» με έργα από ανακυκλώσιμα υλικά που κατέθεταν οι μαθητές της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στην διαδικασία ανακύκλωσης του σχολείου. Το έργο που δημιούργησαν οι μαθητές:

Ραγκούσης Αντώνης, Παντελαίου Βιβή, Πρίνα Εμμάνουελ και Χανιώτη Αρσενία, με τη συμβολή και την καθοδήγηση των δασκάλων του σχολείου ξεχώρισε και βραβεύτηκε στα 16 καλύτερα πανελλαδικά (8 από Α/μια και 8 από Β/μια εκπαίδευση).

Το έργο των μαθητών της Αγκαιριάς μαζί με τα υπόλοιπα που βραβεύτηκαν, εκτέθηκαν στο Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης στην Αθήνα στην έκθεση με τίτλο «Tra(n)shformation – Περιττά Περίτεχνα» στα πλαίσια του Eco Art Festival. Οι μαθητές κατάφεραν να μεταμορφώσουν με τις κατασκευές τους ανακυκλώσιμα υλικά, για να αφηγηθούν τις δικές τους ιστορίες.

Επίσης, φοιτητές από Σχολές Καλών Τεχνών της χώρας δημιούργησαν στην έκθεση ένα περιβάλλον από νέες φόρμες και περιγράμματα, μέσα από κατασκευές για τις οποίες χρησιμοποιούν κατεστραμμένα φυσικά υλικά. Ο υπουργός Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Ευάγγελος Λιβιεράτος εγκαινίασε την έκθεση στις 16/6 (Παγκόσμια ημέρα περιβάλλοντος).

Ο χώρος στην έκθεση Eco Art Festival που εκτέθηκε το έργο.

20130622-204111.jpg