Κλείνει και το ΙΚΑ Πάρου

 


12114915.limghandler

Οι υπάλληλοι του ΙΚΑ Πάρου δημοσιοποίησαν την Πέμπτη 14|06 ανακοίνωσή τους με την οποία γνωστοποίησαν ότι ετοιμάζεται η κατάργηση της υπηρεσίας στο νησί μας με τον ίδιο τρόπο που είχε δρομολογηθεί η κατάργηση της εφορίας. Δηλαδή, με το να μετατραπεί σε γραφείο μεταφοράς αιτημάτων εξυπηρέτησης, χωρίς να μπορεί να τα επιλύσει.
Ακολουθεί το σχετικό κείμενο το οποίο απευθύνεται σε όλους τους φορείς της Πάρου, αλλά με προφανή ένταση στην υποβολή αιτήματος υποστήριξης στην τοπική πολιτική ηγεσία, δηλαδή την αρμόδια δημοτική αρχή:


«Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι παρόλο που μέχρι σήμερα δεν έχουμε λάβει καμία επίσημη γραπτή ή προφορική ενημέρωση από την Διοίκηση του ΙΚΑ αναφορικά με το μέλλον του παραρτήματος ΙΚΑ ΠΑΡΟΥ, έχουμε πληροφορηθεί τα ακόλουθα:
Ανεπίσημες πληροφορίες αναφέρουν ότι το ΙΚΑ ΠΑΡΟΥ θα κλείσει σε ορίζοντα διετίας (σε άλλες περιοχές έκλεισαν ήδη άλλα καταστήματα) χωρίς βέβαια να μπορούμε να ενημερωθούμε για την ακριβή χρονική στιγμή. Στη θέση του θα δημιουργηθεί «Γραφείο Κοινωνικής Ασφάλισης» το οποίο θα απασχολεί 1 έως 2 εργαζόμενους, οι οποίοι θα παραλαμβάνουν χειρόγραφα αιτήματα/δικαιολογητικά και θα τα αποστέλλουν για διεκπεραίωση ταχυδρομικώς στην Νάξο.
Στο υποκατάστημα του ΙΚΑ Νάξου στο οποίο υπαγόμαστε, την περασμένη εβδομάδα μετέβη τεχνικό κλιμάκιο από την διοίκηση του ΙΚΑ, με σκοπό να συντάξει κτιριακή μελέτη έτσι, ώστε το ΙΚΑ ΝΑΞΟΥ να υποδεχθεί τους υπάλληλους της Πάρου και της Σαντορίνης που θα μεταφερθούν εκεί. Η μελέτη αυτή θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι τον Σεπτέμβριο. Τα ανωτέρω πληροφορηθήκαμε προφορικά από συναδέλφους της Νάξου.
Αισθανόμαστε υποχρεωμένοι να σας πληροφορήσουμε για τα ανωτέρω γεγονότα διότι είμαστε βέβαιοι ότι θα υπάρξουν σοβαρές επιπτώσεις όσον αφορά στην εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων της Πάρου και της Αντιπάρου καθώς και των οικείων επιχειρήσεων. Παράλληλα εμείς οι εργαζόμενοι του ΙΚΑ υποχρεωνόμαστε να μετοικίσουμε στην Νάξο με ό,τι συνεπάγεται για τον καθένα μας προσωπικά (οικογένεια, παιδεία κλπ) ή να οδηγηθούμε σε παραίτηση, μετάταξη, απόλυση ή πρόωρη συνταξιοδότηση.
Τέλος, θα θέλαμε να σας υπενθυμίσουμε ότι τέσσερις από τους παλαιότερους υπαλλήλους του ΙΚΑ, γνωστοί σε όλους σας για το έργο που έχουν προσφέρει στο νησί, έχουν τεθεί σε αυτοδίκαιη αργία για εργασιακά λάθη επακόλουθα του δυσανάλογου καθημερινού φόρτου εργασίας, και όχι συνεπεία υπεξαίρεσης ή χρηματισμού, από το Νοέμβριο του 2012, χωρίς ακόμη το αρμόδιο Πειθαρχικό Συμβούλιο να έχει συνεδριάσει για να αποφανθεί για την περίπτωση τους.
Αυτό όπως καταλαβαίνετε μας έχει αποδυναμώσει έτη περαιτέρω, με συνέπεια την συσσώρευση τεράστιου όγκου εργασίας – αιτημάτων και με αποτέλεσμα την εξαιρετικά χρονοβόρα διεκπεραίωση τους. Σε όλα τα ανωτέρω δυστυχώς, συμβάλλει αρνητικά και η έλλειψη στοιχειώδους αρμόζουσας υποστήριξης και καθοδήγησης, ενώ απαξιώνονται τα λειτουργικά μας προβλήματα από τους εκάστοτε αρμόδιους διοικούντες του ιδρύματος.
Παρόλα αυτά έχουμε καταφέρει σε αρκετά ικανοποιητικό βαθμό να εξυπηρετούμε την Παριανή και Αντιπαριώτικη κοινωνία και όχι μόνο, διεκπεραιώνοντας με ζήλο τα καθήκοντα μας ως λειτουργοί και όχι ως απλοί υπάλληλοι.
Σε συνέχεια όλων των ανωτέρω, αναμένουμε τις δικές σας άμεσες ενέργειες για να παραμείνει το ΙΚΑ ΠΑΡΟΥ στο νησί μας.
Οι υπάλληλοι του ΙΚΑ ΠΑΡΟΥ».

20130611-213122.jpg