Ο «ξοφλημένος» 902 παραδίδει μαθήματα τηλεοπτικής ενημέρωσης

17092012tsantiri.gr_5

 

Άρθρο του Σ. Χουλιάρα με αφορμή τα γεγονότα στην ΕΡΤ

Το τηλεοπτικό κανάλι του ΚΚΕ, που πολλοί ήλπιζαν και ήθελαν να δουν «ξοφλημένο» να περνάει σε «άλλα» χέρια, κατάφερε υπερνικώντας τεράστιες δυσκολίες και εμπόδια να σηκώσει στις πλάτες του και να καταφέρει ένα εγχείρημα που ίσως μόνο οι άνθρωποι του σταθμού και οι εργαζόμενοί του πίστευαν πως μπορεί να επιτευχθεί, παραδίδοντας ταυτόχρονα μαθήματα τηλεοπτικής ενημέρωσης.

Τι να πει αλήθεια κανείς για …

… τους εργαζόμενους του τηλεοπτικού και ραδιοφωνικού 902; Για τους τεχνικούς που ανάμεσα στις δυσκολίες που έχουν τέτοιου είδους αναμεταδόσεις, είχαν να αντιμετωπίσουν και τον πόλεμο της digea, που κατέβαζε κάθε τόσο τους διακόπτες του σταθμού επινοώντας διάφορες δυσκολίες, ή για τις υπηρεσίες του ΟΤΕ που για πρώτη φορά αρνήθηκαν να παραχωρήσουν οπτική ίνα στον σταθμό επικαλούμενοι «έλλειψη άδειας» από τη διοίκηση;

Τι να πει κανείς για τους δημοσιογράφους και τους παρουσιαστές που για ατέλειωτες ώρες, συνεχόμενα, μάχονται στο καθήκον της ενημέρωσης, κάνοντας ρεπορτάζ και μεταδίδοντας με συνεχόμενες συνδέσεις την είδηση κάθε στιγμής; Ό,τι και να πεις σε όλους αυτούς, θα σου πουν πως κάνουν απλά το καθήκον τους. Αυτό που τους προτάσσει η κομμουνιστική τους συνείδηση.

Χωρίς να περιμένουν «ευχαριστώ» και χωρίς να υπολογίζουν οποιοδήποτε κόστος. Μπαίνουν μπροστά και ανοίγουν με την πάλη τους το δρόμο της ρήξης και της ανατροπής, το δρόμο που καλούν όλους τους εργαζόμενους να βαδίσουν. Αυτοί είναι και έτσι δρουν οι κομμουνιστές, τα μέλη και οι φίλοι του ΚΚΕ.

Θα συνεχίσουν τη μάχη αναμετάδοσης του προγράμματος των εργαζομένων της ΕΡΤ παρά τα εμπόδια, τις δυσκολίες και τους όποιους εκβιασμούς. Δεν καταλαβαίνουν τίποτα και το αποδεικνύουν στην πράξη, δίνοντας τη μάχη ενημέρωσης του λαού μας. Στις δύσκολες στιγμές ο λαός μπορεί να ακουμπάει στο ΚΚΕ…και το ξέρει και το εκτιμάει.

ΣΩΤΗΡΗΣ ΧΟΥΛΙΑΡΑΣ