Σκληρές κουβέντες στην Αντίπαρο

20130611-134119.jpg
Πολύ σοβαρές καταγγελίες διατύπωσε η παράταξη της μειοψηφίας του δημοτικού συμβουλίου της Αντιπάρου, Ενωτική Κίνηση Προόδου, με επικεφαλής τον Γ. Βασιλόπουλο. Οι καταγγελίες στρέφονται εναντίον του δημάρχου Αντιπάρου Γ.Λεβεντάκη και αφορούν σε ζητήματα κατασπατάλησης, κακοδιοίκησης και κακοδιαχείρισης σε όφελος εργολάβων. Αυτά τουλάχιστον προκύπτουν από το κείμενο της ανακοίνωσης που δημοσιοποιήθηκε σήμερα 11|06|13 και το οποίο ακολουθεί:

«Ο δήμαρχος Αντιπάρου κ. Λεβεντάκης στην υπηρεσία των εργολάβων.
Έκπληκτοι οι κάτοικοι της Αντιπάρου παρακολουθούμε τον τελευταίο καιρό τους εργολάβους που έχουν αναλάβει έργα στην Αντίπαρο να χρησιμοποιούν τα μηχανήματα του Δήμου.

Συγκεκριμένα:

1. Η εταιρεία που έχει αναλάβει την αποχέτευση εδώ και αρκετές ημέρες χρησιμοποιεί την τσάπα του Δήμου για τις εργασίες εκσκαφών που κάνει. Φαίνεται ότι τα δύο και πλέον εκατομμύρια ευρώ δεν επαρκούν και ο κ. Λεβεντάκης προθυμοποιήθηκε να συνδράμει.
2. Η εταιρεία που ανέλαβε την απεντόμωση έναντι του ποσού των 8000 ευρώ, ενώ οι τσιγκούνηδες του Δήμου Πάρου για όλο το νησί έδωσαν μόνο 4000 ευρώ, χρησιμοποίησε για τις εργασίες απεντόμωσης το βυτιοφόρο του Δήμου, ίσως να σκέφθηκε ο κ. Λεβεντάκης ότι είχε πολλά έξοδα ο εργολάβος να έρθει από την Σύρο στην Αντίπαρο.
3. Προχθές στο Δημοτικό Συμβούλιο η πλειοψηφία του Δήμου, δηλ. ο κ. Λεβεντάκης και οι σύμβουλοί του, ψήφισαν την προσωρινή αδειοδότηση για Σταθμό Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων στον Προφήτη Ηλία (χαμηλό) προκειμένου να εξυπηρετήσουν τον εργολάβο που θα αναλάβει την αποκομιδή των σκουπιδιών για να έχει μεγαλύτερο κέρδος.
Όλα τα παραπάνω γίνονται με προσωπικές αποφάσεις του κ. Λεβεντάκη και των συμβούλων του, αφού αυτές παίρνονται κατ’ ιδίαν και όχι εντός του Δημοτικού Συμβουλίου, ζημιώνοντας κατ’ αυτό τον τρόπο το σύνολο των συμπολιτών μας.

Δυστυχώς ο δήμαρχος κ. Λεβεντάκης που είναι δέσμιος των εργολαβικών συμφερόντων και μόνο, έχει χάσει κάθε ίχνος αξιοπιστίας και δεν νομιμοποιείται να παραχωρεί μηχανήματα που ανήκουν σε όλους τους Αντιπαριώτες στους εργολάβους.
Επισημαίνουμε στον κ. δήμαρχο ότι η λογική του «αποφασίζω και διατάσσω» πέρασε ανεπιστρεπτί.
Μέσα από αυτό το νοσηρό καθεστώς που όπως φαίνεται δεν αλλάζει με καμία δύναμη τι μπορεί να περιμένει ο ανώνυμος δημότης;»

20130611-132810.jpg