Πάρκο – Άη Γιάννης – Νάουσα | Προβολή ντοκιμαντέρ για την κοινωνική οικονομία

SOCIAL-ECONOMY-documentary

 

Η Σοφία Παπαχρήστου (σκηνοθέτης και παραγωγός) και ο Κωστής Παπαναστασάτος ταξίδεψαν 30 ημέρες σε 40 διαφορετικές ευρωπαϊκές τοποθεσίες στη Γερμανία, Αυστρία, Γαλλία, Ιταλία, Βέλγιο και Ελλάδα για να πάρουν συνεντεύξεις και να παρουσιάσουν με τη βοήθεια των ίδιων των πρωταγωνιστών παραδείγματα κοινωνικής επιχειρηματικότητας μέσω διαφορετικών μορφών συνεταιριστικών επιχειρήσεων. Από τον…


… τραπεζικό τομέα, μέχρι τον κλάδο της υγείας, των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, του αγροτουρισμού, της επαναχρησιμοποίησης κ.ά. το ντοκυμαντέρ αναδεικνύει δυνατότητες ανάπτυξης μέσα από ένα διαφορετικό μοντέλο οικονομίας.

ΠΡΟΒΟΛΗ:

«Κοινωνική Οικονομία – H εναλλακτική λύση!»
στο «Σινέ Έναστρον» του Περιβαλλοντικού Πάρκου
στον Αϊ-Γιάννη Δέτη, στον κόλπο της Νάουσας
την Τετάρτη 12 Ιουνίου 2013, ώρα 21:00.

Εν καιρώ κρίσης στην Ελλάδα συζητείται τόσο σε πολιτικό όσο και σε νομικό επίπεδο το πλαίσιο εντός του οποίου μπορούν να ανθίσουν οι κοινωνικές συνεταιριστικές επιχειρήσεις.
Με την ευκαιρία της προβολής της ταινίας, θα ακολουθήσει συζήτηση.
Η ταινία “Κοινωνική Οικονομία: Η εναλλακτική λύση” έγινε με την υποστήριξη του γερμανικού πράσινου Ινστιτούτου Heinrich Boell και του Νίκου Χρυσόγελου, ευρωβουλευτή των Οικολόγων Πράσινων. Έχει προκαλέσει ήδη μεγάλο ενδιαφέρον και σε ευρωπαϊκό επίπεδο, από την μέρα που προβλήθηκε στο Ευρωκοινοβούλιο (20/2/2013), στις Βρυξέλλες.

20130529-201329.jpg