ΑΝΤΙΠΑΡΟΣ | Θολώνει τα νερά o δήμαρχος

Επιχειρεί να τρομοκρατήσει, ενώ απλά την έχει «πατήσει»

LEBENTAKHS

Ρεπορτάζ από την εφημερίδα «Τα Νέα Πάρου – Αντιπάρου της 25|05|13
Ο δήμαρχος Αντιπάρου Γ. Λεβεντακης
πριν από κάποιους µήνες καταγγέλθηκε ότι είχε µε δική του πρωτοβουλία αποφασίσει να ενώσει µε δηµόσια παροχή ρεύµατος κατάστηµα που ανήκει σε σύζυγο δηµοτικής συµβούλου του συνδυασµού του.

Όταν έγινε γνωστή η παράνοµη και καταχρηστική πράξη του, εκείνος έβγαλε ανακοίνωση για να δηλώσει υπερήφανος που προέβη σε κλασική περίπτωση αυθαιρεσίας, αφού όπως δήλωσε, η πράξη του οφειλόταν σε άσκηση κοινωνικής πολιτικής υπέρ του αναξιοπαθούντος. Βέβαια, ξέχασε να αναφέρει ότι την «αρωγή» του την πρόσφερε µόνο στην οικογένεια της συµβούλου του από την οποία προσδοκά τις ψήφους της και όχι σε άλλους. Ξέχασε να αναφέρει ότι την ενέργεια του δεν την έκανε µε απόφαση δηµοτικού συµβουλίου για να µπουν κάποια αντικειµενικά κριτήρια, αλλά την αποφάσισε µόνος του. Ξέχασε να αναφέρει ότι…


… τον τσαµπουκαλή και τον γενναιόδωρο δεν τον κάνεις µε ξένα λεφτά, αλλά από την τσέπη σου.

 

Η δικαιοσύνη

Για την υπόθεση αυτή έχει κληθεί να λογοδοτήσει ο δήµαρχος Αντιπάρου Γ. Λεβέντακης στην δικαιοσύνη και όχι µόνο. Και αντί να ζητήσει ταπεινά συγνώµη, από ανακοίνωση του επικεφαλής της µειοψηφίας, δηµοτικού συµβούλου Γ. Βασιλόπουλου µαθαίνουµε τα ακόλουθα:


«Συνέβη και αυτό!

Ο κύριος Δήµαρχος Αντιπάρου, όπως τουλάχιστον θέλει να εµφανίζεται προσπαθεί να φιµώσει τη φωνή µας και να καταργήσει το δικαίωµά και την υποχρέωσή µας, να στεκόµαστε κριτικά απέναντι σε συµπεριφορές ενέργειες και αυθαιρεσίες της Δηµοτικής Αρχής και να αναδεικνύουµε θέµατα που έχουν να κάνουν µε συγκεκριµένες, ορατές, απτές και αναµφισβήτητες υπερβάσεις.

Κοινοποιήθηκε λοιπόν, στον εξ ηµών Ιωάννη Βασιλόπουλο, αγωγή µε αντικείµενο τη δήθεν προσβολή της τιµής και της υπόληψής του κ. Λεβεντάκη και µε την οποία ζητάει να του καταβληθεί το ποσό των 100.000 ευρώ ως χρηµατική ικανοποίηση, λόγω ηθικής βλάβης.

Και αυτό γιατί, όπως λέει η αγωγή, η Δηµοτική µας παράταξη, σε δελτίο τύπου που εξέδωσε, έκανε αναφορά «σε παλαιοκοµµατικές αντιλήψεις και πελατειακές σχέσεις» γιατί όπως διαπιστώθηκε παρασχέθηκε από µέρους του Δήµου σύνδεση ηλεκτροδότησης σε επιχείρηση ενός συµπολίτη µας.

Παρά το γεγονός ότι ο Δήµαρχος Αντιπάρου, αποδέχτηκε ότι ηλεκτροδότησε το κτίσµα, του εν λόγω επιχειρηµατία, επικαλείται ανθρωπιστικούς λόγους κ.λ.π., κ.λ.π.

Πρώτο ζήτηµα είναι ότι δεν είχε αυτήν την ευχέρεια ο κ. Δήµαρχος, να προβεί στην ενέργειά του αυτή, χωρίς έστω απόφαση του Δηµοτικού Συµβουλίου, που και αυτή θα ήταν παράνοµη, γιατί κανένας δεν δικαιούται να επιβαρύνει το Δήµο οικονοµικά, χωρίς η δαπάνη να περιλαµβάνεται σε νόµιµα πλαίσια.

Αλίµονο όµως αν ο Δήµαρχος µε την επίκληση ανθρωπιστικών λόγων επιβαρύνει τον Δήµο Αντιπάρου, επιβαρύνει δηλαδή τους πολίτες, µε παροχές που προφανώς επιβεβαιώνουν τους ισχυρισµούς µας, ότι αυτό έγινε επιλεκτικά σε συµπολίτη µας, σύζυγο Δηµοτικής Συµβούλου της παράταξής του.

Το ουσιαστικό όµως σε αυτήν την ιστορία, είναι ότι ο Δήµαρχός µας, θέλει να καταργήσει κάθε έννοια δηµοκρατικής λειτουργίας του Δήµου Αντιπάρου µε επιθετικές συµπεριφορές, αστήρικτες νοµικά και ηθικά, ώστε να αποθαρρύνει, να απαλύνει ή να καταργήσει τη φωνή της αξιωµατικής αντιπολίτευσης.

Για όλους τους συµπολίτες µας, ανεξάρτητα της συναισθηµατικής τους προσέγγισης, τέτοιες ενέργειες, δυναµιτίζουν το ειρηνικό κλίµα, στο οποίο θέλουµε να συνεισφέρουµε, χωρίς να καταργήσουµε και το χρέος µας, να κρίνουµε, να αξιολογούµε και να επισηµαίνουµε τα κακώς κείµενα.

Τέλος θα θυµίσουµε στον κ. Δήµαρχο ότι εµείς, εν ονόµατι της υπεύθυνης πολιτικής µας, δεν προβήκαµε σε καµία δικαστική ενέργεια (µηνυτήρια αναφορά) για παραλείψεις του Δηµάρχου που συγκροτούν το αδίκηµα της παράβασης καθήκοντος.

Και ο κ. Δήµαρχος γνωρίζει καλά που αναφερόµαστε, βρισκόµαστε όµως σε αναµονή των εξελίξεων για το θέµα αυτό.

Για την «ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΠΡΟΟΔΟΥ»

 

Απελπισία;

Ο δήµαρχος Γ. Λεβεντάκης έχει συντάξει µία αγωγή που είναι για «αγροκήπιο». Επιθυµεί απλώς να φοβίσει τον αντίπαλο του στο δηµοτικό συµβούλιο και τού κατέθεσε αγωγή. Τα επιχειρήµατα είναι ανάξια λόγου. Χρόνια είχαν άνθρωποι να διαβάσουν τόσο ανεπαρκή επιχειρήµατα…
Για την αυθαιρεσία του, κουβέντα!

20130529-112457.jpg