Ο ΣΥΡΙΖΑ μισεί τον τόπο είπε ο Α. Σαμαράς

Άμεση η απάντηση από τον Μ. Γλέζο

A2B8A53F764450AD24704C2E983C742C

Ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς σε ομιλία του που πραγματοποίησε σήμερα (09|06|13) σε προσυνεδριακή εκδήλωση του κόμματος της ΝΔ στη Θεσσαλονίκη, κατηγόρησε την αντιπολίτευση του ΣΥΡΙΖΑ ότι μισεί την χώρα. Ακολουθεί το αντίστοιχο απόσπασμα:

«Αλλά την πλήρη αντιστροφή της κατάστασης δεν τη λέμε εμείς, την ομολογεί καθημερινά ο ξένος τύπος, οι διεθνείς οργανισμοί και οι διεθνείς αγορές. Όλοι εκείνοι που μας είχαν «τελειωμένους» πριν ένα χρόνο, σήμερα προβάλλουν πρωτοσέλιδα στο πόσο αλλαγμένη χώρα είναι πια η Ελλάδα. Το πόσο πολλά και κόντρα σε όλες τις προβλέψεις – τις δικές τους τις προβλέψεις – κατάφερε τους τελευταίους ένδεκα μήνες αυτή η τρικομματική κυβέρνηση που δημιουργήσαμε.

Μερικοί δεν το αντέχουν αυτό. Δεν τους πάει. Τους χαλάει τη διάθεση… Αλλά αυτό δεν είναι μόνο μικροψυχία εκ μέρους τους! Φτάνει στα όρια της υπονόμευσης της χώρας! Γιατί υπονόμευση της χώρας δεν είναι άραγε, να προειδοποιεί η Αντιπολίτευση τους ξένους επενδυτές, να μην επενδύσουν στην Ελλάδα γιατί «θα χάσουν τα λεφτά τους»; Σε μιαν Ελλάδα που έχει ανεργία 27% και πάνω από 60% στα νέα παιδιά, δεν είναι άραγε υπονόμευση να διώχνουν τους επενδυτές που θα δώσουν θέσεις εργασίας; Αποσταθεροποίηση δεν είναι να πρωτοστατεί η Αντιπολίτευση σε ματαίωση επενδύσεων, παντού στην Ελλάδα; Δεν διαφωνούν απλώς με κάποιες επενδύσεις. Είναι αντίθετοι με  κάθε επένδυση! Δεν είναι απέναντι μόνο στις επενδύσεις. Είναι αντίθετοι και στις αποκρατικοποιήσεις: Πασχίζουν με κάθε τρόπο, να μην έλθουν χρήματα στην Ελλάδα. Να μη δημιουργηθούν θέσεις εργασίας. Να μην υπάρξει εισόδημα για τους πολίτες και έσοδα για το κράτος. Να μην πιάσουμε τους στόχους μας, να μην καταφέρουμε να βγούμε από το Μνημόνιο. Αυτό θέλουν. Εμείς όμως δεν θα τους κάνουμε τη χάρη…

Δεν ξέρω αν αντιπαθούν αυτόν τον τόπο. Καμιά φορά σκέφτομαι ότι ίσως και μισούν αυτόν τον τόπο! Τα’ χουν χάσει εντελώς;  Δεν ξέρω…Ποιος ξέρει; Εμείς πάντως αυτή τη χάρη-και το λέω αυτό από εδώ, την όρθια, γαλάζια Μακεδονία- δεν θα τους την κάνουμε!».


Άμεση απάντηση Μ. Γλέζου

Samaras prosunedrio ND Thessaloniki omiliaΣε απάντηση των δηλώσεων Σαμαρά εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ, ο βολετής επικρατείας  Μ. Γλέζος δημοσιοποίησε την ανακοίνωση που ακολουθεί:
«Όποιος αγαπάει τον τόπο του δεν τον ξεπουλά με πρόσχημα τις επενδύσεις. Όποιος αγαπάει τον τόπο του δεν τον ξεπουλά με άλλοθι την ανεργία.
Είναι ντροπή και αμετροέπεια αυτοί που κατάντησαν την Ελλάδα επαίτη του κόσμου να μιλούν και να κατηγορούν όσους διαφωνούν με την εγκληματική πολιτική που ακολουθούν, ότι μισούν την Χώρα. Αυτοί μισούν τη Χώρα, όταν αφήνουν 4000 ανθρώπους να φτάνουν στο σημείο να αυτοκτονούν από την οικονομική απελπισία. Όταν αφήνουν 1.500.000 ανέργους και τη νέα γενιά να μεταναστεύει στο εξωτερικό. Όταν  αφανίζουν τη μεσαία τάξη για να ωφεληθούν οι πολυεθνικές επιχειρήσεις. Αυτοί μισούν τη Χώρα  που την άφησαν ξέφραγο αμπέλι στα χέρια των «κυρίων με τα κουστούμια’. Αυτοί μισούν τη Χώρα που την σκλαβώνουν με δάνεια και αφήνουν τον Ελληνικό Λαό να πληρώνει τα σπασμένα.
Μέχρις εδώ. Δεν πάει άλλο».

20130529-201329.jpg