Διήμερο εκδηλώσεων για τους υγρότοπους του νησιού

 

Παρασκευή και Σάββατο 14 και 15 Ιουνίου  2013

 

PAR003-ALYKI AGERIAS WWF GR G Catsadorakis


Στην Πάρο έχουν καταγραφεί δέκα υγροτοπικές περιοχές, στο πλαίσιο του ερευνητικού προγράμματος του WWF Ελλάς «Προστασία των Νησιωτικών Υγρότοπων της Ελλάδας». Πρόκειται για παράκτιους φυσικούς υγρότοπους έκτασης από 8 στρμ. έως 98 στρμ., με μόνιμη ή εποχική παρουσία νερού, οι οποίες είναι ιδιαίτερα σημαντικές περιοχές για τη βιοποικιλότητα του νησιού και προστιθέμενη αξία στο ιδιαίτερο κυκλαδίτικο τοπίο.

Με στόχο την προστασία τους …

… και την αποτροπή περαιτέρω υποβάθμισης, το WWF Ελλάς ξεκίνησε πρόσφατα στο πρότυπο των εθελοντικών δικτύων σε Κρήτη και Λέσβο, εθελοντικό πρόγραμμα για την ενημέρωση κατοίκων και επισκεπτών του νησιού για την αξία αλλά και τα προβλήματα των υγρότοπων του νησιού. Στο πλαίσιο αυτό τα μέλη του Δικτύου, μετά από μία σύντομη εκπαίδευση θα επισκέπτονται τις υγροτοπικές περιοχές παρακολουθώντας για τυχόν υποβάθμιση, ενώ θα πραγματοποιηθούν διάφορες δράσεις περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης σε συνεργασία με τοπικούς φορείς.

Για τον μήνα Ιούνιο, στο πλαίσιο του Δικτύου, θα πραγματοποιηθεί ένα διήμερο εκδηλώσεων ανοιχτό προς τους πολίτες και επισκέπτες της Πάρου.
– Παρασκευή 14 Ιουνίου, στις 19:00, παρουσίαση στα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου με τίτλο: «Απογραφή και Τεκμηρίωση των υγρότοπων της Πάρου» στην αίθουσα συνεδριάσεων στο Δημαρχείο.

  • Σάββατο 15 Ιουνίου, στις 20:00, παρουσίαση  με τίτλο: «Δίκτυο Παρακολούθησης των Υγρότοπων της Πάρου, εθελοντικές δράσεις για παιδιά και ενήλικες», στο Πολιτιστικό Κέντρο Αγκαιριάς με τη βοήθεια του Πολιτιστικού Συλλόγου Αγκαιριάς και της Τοπικής Κοινότητας Αγκαιριάς.

Για περαιτέρω πληροφορίες για τους υγρότοπους της Πάρου και των υπόλοιπων νησιών επισκεφτείτε τη διαδικτυακή πύλη για τους νησιωτικούς υγρότοπους: http://www.oikoskopio.gr/ygrotopio και επικοινωνήστε με Μαρία Νοϊδου συντονίστρια εθελοντικών δράσεων, τηλ: 2810 328019, 6973017943 m.noidou@wwf.gr

20130529-201329.jpg