Υπάρχουν και «μισόζωοι»

Είτε περαστικοί, είτε μόνιμοι

601384_576979712330482_675959455_n

Από το φιλοζωικό σωματείο PAWS έγινε γνωστό ότι βρέθηκαν σε παραλία της Πάρου κουτάβια, τα οποία άγνωστα μέχρι στιγμής πρόσωπα/- ο τα είχαν πνίξει με σύρμα και τα είχαν πετάξει στη θάλασσα από την οποία ξεβράστηκαν. Τα βρήκαν κάποιοι τουρίστες οι οποίοι κατήγγειλαν το περιστατικό. Επιλήφθηκε το Λιμεναρχείο Πάρου και ο κτηνίατρος της Περιφερειακής Ενότητας Πάρου – Αντιπάρου.
Αφού το θέμα πήρε δημοσιότητα, ο δήμαρχος Πάρου Χρ. Βλαχογιάννης (σ.σ: κατά του οποίου τη θητεία δεν έχει ασκηθεί καμία απολύτως οργανωμένη δημοτική πολιτική για την προστασία των ζώων, εκτός από εκείνα που κάνει ο σύλλογος PAWS στα οποία όποτε του έρθει συμμετέχει ή υποστηρίζει από μακριά) δημοσιοποίησε μία δακρύβρεχτη ανακοίνωση για να ψελλίσει τα αυτονόητα. Ακολουθεί το σχετικό κείμενο:«Με αφορμή το φρικτό έγκλημα σε βάρος δύο σκυλιών, που βρέθηκαν νεκρά στην παραλία Σάντα Μαρία, ο Δήμαρχος Πάρου, κος Χρήστος Βλαχογιάννης, δηλώνει ότι καταδικάζει με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο την ενέργεια αυτή. Εκφράζει, τον αποτροπιασμό του για  τέτοιου είδους ενέργειες που ντροπιάζουν το νησί μας και καλεί τους πολίτες σε επαγρύπνηση για την εξάλειψη  τέτοιων φαινομένων, ζητά δε, την  συνδρομή τους στις αρχές με την παροχή πληροφοριών σχετικά με το συμβάν.

Ο Δήμος Πάρου πριν λίγο καιρό εξέδωσε ενημερωτικό έντυπο που αφορά τις βασικές προϋποθέσεις για την ευζωία των ζώων καθώς επίσης, συμμετείχε και στην οργάνωση του προγράμματος ενημέρωσης «Συμβιώνω με τα ζώα» κατά το οποίο ενημερώθηκαν οι μαθητές όλων των Δημοτικών Σχολείων της Πάρου, σε συνεργασία πάντα με τις φιλοζωικές οργανώσεις του νησιού. Οι εικόνες ντροπής των νεκρών ζώων, δεν τιμούν το πολιτισμικό επίπεδο της τοπικής μας κοινωνίας. Σε κάθε περίπτωση πάντως οι ενέργειες ορισμένων ασυνείδητων, αποτελούν μεμονωμένες συμπεριφορές και δεν συνάδουν με την γενικότερη φιλοζωική στάση της μεγάλης πλειοψηφίας των Παριανών πολιτών».

Αντιθέσεις

Οι φωτογραφίες με τα στραγγαλισμένα ζώα μας έχουν διατεθεί. Παρόλα αυτά, προτιμήσαμε να βάλουμε στο θέμα μία φωτογραφία από ένα πάμφτωχο τόπο της Λατινικής Αμερικής. Όταν εκτός από την φτώχια χτυπήθηκε και από πλημμύρες, ένα παιδάκι έκανε αυτό που εικονίζεται …

20130529-194543.jpg