Η Διοίκηση του Δήμου Πάρου, δήμαρχος Χρ. Βλαχογιάννης και Στ. Φραγκούλης …

 

ΚΟΡΟΙΔΕΥΟΥΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΡΧΕΣ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΗΣ ΔΕΥΑΠ

blaxogiannis_fragoulis

Σε εποχή κρίσης, δεν τους επιστρέφουν τα λεφτά που παράνομα τους έχουν παρακρατήσει
για να καλύψουν τα ελλείμματα της εταιρείας

Δεν έχει ξαναγίνει ποτέ πουθενά, δημοτική αρχή να είναι τόσο φασιστική στον τρόπο που διαχειρίζεται εργαζόμενους της. Εδώ και τρεις ημέρες οι εργαζόμενοι της ΔΕΥΑΠ βρίσκονται για πολλοστή φορά σε στάση εργασίας και εκδηλώσεις διαμαρτυρίας, αφού ο «κάνω ό,τι μου γουστάρει γιατί με καλύπτει ο δήμαρχος Πάρου Χρήστος Βλαχογιάννης και επειδή όλους τους κρατάω στη χούφτα μου» πρόεδρος της ΔΕΥΑΠ Στέλιος Φραγκούλης αρνείται να πληρώσει τα λεφτά που …


… χρωστά εδώ και δύο χρόνια στους εργαζόμενους της εταιρείας.

Παρά τις συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου, παρά τις συνεδριάσεις του διοικητικού συμβουλίου της εταιρείας και τις αποφάσεις όλων των ανωτέρω, τελικά η δημοτική αρχή Βλαχογιάννη και οι άνθρωποι της δεν γουστάρουν να πληρώσουν χρήματα που εντελώς παράνομα παρακράτησαν από το 2011 μέχρι το τέλος του 2012.
Σύμφωνα με τις αποφάσεις που είχαν ληφθεί στις προηγούμενες κινητοποιήσεις των εργαζόμενων της εταιρείας, στο τέλος Μαΐου η διοίκηση της εταιρείας όφειλε να δώσει το 20% των οφειλόμενων στους εργαζόμενων. Ο Στ. Φραγκούλης επικαλούμενος άτυπες απόψεις που κατασκεύασε από μόνος του, εκμεταλλευόμενος την καλή πρόθεση αναρμόδιων για το θέμα δημόσιων λειτουργών, δεν πλήρωσε αυτά που ο ίδιος είχε δεσμευτεί να πληρώσει.

Διαμαρτυρίες και Παρασκήνιο

Οι εργαζόμενοι την Πέμπτη 06|06|13 έκαναν στάση εργασίας, πορεία διαμαρτυρίας και συνάντησαν τον «δεν έχω αρμοδιότητα, δεν ξέρω, δεν άκουσα, δεν είδα, αλλά τα έχω συμφωνήσει όλα στο παρασκήνιο» δήμαρχο Πάρου Χρ. Βλαχογιάννη. Έκαναν μία συζήτηση μαζί του στο κενό. Στη συνέχεια εκείνος είχε καλέσει σε παρασυμβούλιο στο γραφείο του τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου της ΔΕΥΑΠ και τον Στ. Φραγκούλη να αποφασίσουν πως θα αντιδράσουν στις διαμαρτυρίες του προσωπικού της ΔΕΥΑΠ.

Όπως αποδείχτηκε από τη συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε εχτές το βράδυ 06|06|13 στη ΔΕΥΑΠ, από τις αντιδράσεις των εργαζόμενων η δημοτική αρχή Χρ. Βλαχογιάννη αναγκάστηκε σε υποχώρηση και αποφασίστηκε να δοθούν τελικά τα χρήματα της πρώτης δόσης επιστροφών στους εργαζόμενους της ΔΕΥΑΠ.
Ο πρόεδρος Στ. Φραγκούλης κράτησε μόνος αρνητική στάση για να έχει τη δυνατότητα να την ξαναφέρει στους εργαζόμενους. Αυτή τη συνεννοημένη στάση του με την υπόλοιπη δημοτική αρχή την κατανοούμε από το γεγονός ότι, ενώ για πολλοστή φορά προκαλεί προβλήματα στην δημοτική εταιρεία, κανείς δεν έχει τολμήσει να του ζητήσει να παραιτηθεί.

Προφανώς …

Πρόκειται για συνεννοημένη και συμφωνημένη τακτική για να εμπαίζονται οι εργαζόμενοι και να καλύπτονται τα ελλείμματα της εταιρείας από τα χρήματα των εργαζόμενων. Επίσης, είναι σαφές ότι ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΠ γνωρίζει «πράγματα και θαύματα» για τον τρόπο που έχει διοικηθεί ο Δήμος Πάρου τα τελευταία 10 χρόνια και έτσι, μπορεί να επιβάλλει τη γνώμη του και την διατήρηση της θέσης του.

Στη χθεσινή συνεδρίαση του ΔΣ της ΔΕΥΑΠ παρευρέθηκαν εκπρόσωποι όλων των παρατάξεων της μειοψηφίας του δημοτικού συμβουλίου οι οποίοι πήραν τον λόγο και ζήτησαν να πληρωθούν οι εργαζόμενοι άμεσα στη βάση των αποφάσεων του δημοτικού συμβουλίου.

20130529-201329.jpg