Το προσεχές Σάββατο όλοι στα ποδήλατα …

assets_LARGE_t_420_54071460

 

Στο πλαίσιο των πολιτιστικών και αθλητικών δράσεων της Κ.Δ.Ε.Π.Α.Π. για το καλοκαίρι 2013 και σε συνεργασία με τον Ποδηλατικό Όμιλο Πάρου, θα πραγματοποιηθεί  στις 8 Ιουνίου ο 3ος Ποδηλατικός Γύρος Πάρου με αφετηρία (στις 17:30) και τερματισμό στο λιμάνι της Παροικίας με την  συμμετοχή ποδηλατών  από όλη την Ελλάδα.  Παράλληλα ποδηλάτες κάθε ηλικίας θα μπορέσουν να συμμετάσχουν σε μια ποδηλατική βόλτα στην Παροικία. Θα ακολουθήσει απονομή επάθλων και αναμνηστικών στην πλατεία «Μαντώ Μαυρογένους».

Την διοργάνωση αυτή θα …

… καλύψει τηλεοπτικά η εκπομπή «Ποδηλατοδράσεις» που προβάλλεται κάθε Κυριακή στον τηλεοπτικό σταθμό Σκαΐ στις 13:20 με παρουσιάστρια την Αφροδίτη Σημίτη. Με αφορμή τον ποδηλατικό γύρο και τα τηλεοπτικά γυρίσματα, συμπεριλήφθηκαν στο πρόγραμμα διάφορες σχετικές με το ποδήλατο δράσεις στο νησί, όπως περιγράφεται παρακάτω:

– Στις 8/6 στην πλατεία «Μαντώ Μαυρογένους» σε ειδικά διαμορφωμένο και οροθετημένο χώρο θα αναπτυχθεί ένα πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής για τους μικρούς μας φίλους.

  • Στις 9/6 και ώρα 11:00, στο Περιβαλλοντικό Πάρκο Πάρου παιδιά Ε’ και ΣΤ΄ τάξης Δημοτικού Σχολείου με τα ποδήλατά τους θα παρακολουθήσουν μαθήματα ποδηλάτου από την ελληνίδα πρωταθλήτρια Ορεινής Ποδηλασίας Βασιλική Λαζοπούλου.

Σκοπός των διοργανωτών είναι να παρακινηθούν όλο και περισσότεροι πολίτες του νησιού, ώστε να εντάξουν στην καθημερινότητά τους τη χρήση του ποδηλάτου και να απολαύσουν τις ευεργετικές του επιπτώσεις τόσο στους ιδίους όσο και στο περιβάλλον και τη κοινωνία που ζουν.
20130529-181743.jpg