Επιχείρηση «σκούπα» στην Πάρο

«Οικειοθελείς» συλλήψεις;

 

IMG_9609

Την προηγούμενη εβδομάδα οι δυνάμεις του αστυνομικού τμήματος Πάρου (όσες έχουν απομείνει τα τελευταία τρία χρόνια) έκαναν μία προσπάθεια να ελέγξουν αλλοδαπούς που διαμένουν στην Πάρο και να συλλάβουν όσους δεν έχουν νόμιμα έγγραφα διαμονής.
Από την επιχείρηση που έγιναν, κρατήθηκαν 36 άτομα, εκ των οποίων 20 Πακιστανοί, 8 Αφγανοί και 8 Αλβανοί.
Η προσπάθεια κορυφώθηκε το …


… Σαββατοκύριακο 1 με 2|6 όπου από την Αθήνα έφτασαν κλούβες για την μεταγωγή τους στα κέντρα κράτησης της πρωτεύουσας. Η αστυνομική δραστηριότητα των τελευταίων ημερών εντάσσεται στο πλαίσιο της πανελλαδικής επιχείρησης «σκούπα» της Ελληνικής Αστυνομίας «Ξένιος Ζευς». Τελικός προορισμός εκείνων που συνελήφθησαν είναι η επιστροφή στην πατρίδα τους με απέλαση.
Παλαιότερα, προσπαθούσαν να αποφύγουν τη διαδικασία οι αλλοδαποί. Μαρτυρίες από τις συλλήψεις στην Πάρο αναφέρουν ότι οι αλλοδαποί έλεγαν στους αστυνομικούς πως είναι ευχαριστημένοι που συνελήφθησαν, διότι έτσι, θα μπορέσουν να πάρουν το σχετικό μικροεπίδομα που δίνεται από την Ευρωπαϊκή Ένωση με το οποίο πληρώνονται τα έξοδα για την επιστροφή στην πατρίδα τους. Οι ίδιοι εδώ και καιρό δεν είχαν δουλειά στην Πάρο για να μπορέσουν να συγκεντρώσουν τα χρήματα καίτοι από καιρό επιθυμούν να ταξιδέψουν με σκοπό έστω, την επιστροφή.

20130529-201329.jpg