ΑΝΤΙΠΑΡΟΣ | Βαρύ το «κατηγορώ» για το δήμαρχο Αντιπάρου

leventakis

 

Μας δούλευε;
Στη σέντρα από τη «Λαϊκή Σπείρωση» Πάρου

Με αφορμή την πρόσφατη ανακοίνωση του δημάρχου Αντιπάρου Γ. Λεβεντάκη ότι αναζητά ιδιωτική εταιρεία για να αναλάβει την διακομιδή ασθενών, και με δεδομένο ότι ο ίδιος είχε αναλάβει την ευθύνη της συμμετοχής στους αγώνες των πολιτών Πάρου – Αντιπάρου για την εξασφάλιση συνθηκών δημόσιας υγείας για τα νησιά μας οι οποίοι έγιναν τον Χειμώνα και συνεχίζουν, η δημοτική παράταξη της μειοψηφίας του δημοτικού συμβουλίου Πάρου «Λαϊκή Συσπείρωση» δημοσιοποίησε ανακοίνωση με την οποία καταγγέλλει τη στάση του. Ακολουθεί το σχετικό κείμενο:

«Αντίπαρος: Οι διακομιδές στα χέρια των ιδιωτών!

Σύμφωνα με την πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος, η Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Αντιπάρου (Κ.Ε.Δ.Α.) σε συνεργασία με τον Δήμο καλεί τις ενδιαφερόμενες εταιρείες να αποστείλουν μέχρι τις 31η Μαϊου τις προσφορές τους για ομαδική ασφάλιση επείγουσας μεταφοράς σε περίπτωση ατυχήματος ή ασθενείας για τους κατοίκους του νησιού.

Έτσι μετά την Τήνο, την Σέριφο, και την Νάξο που έχουν υπογράψει συμβόλαιο με την Interamerican για αεροδιακομιδές στην περίπτωση που το ΕΚΑΒ αδυνατεί να προσφέρει υπηρεσίες, σειρά τώρα έχει η Αντίπαρος.

Για άλλη μια φορά θα το επαναλάβουμε. Η μη ανάπτυξη του ΕΚΑΒ σε πανελλαδική κλίμακα, σε συνδυασμό με τις τρομακτικές ελλείψεις υποδομών στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας και στα νοσοκομεία δίνει τη δυνατότητα, με πρωταγωνιστές τις τοπικές διοικήσεις, να ανοίγονται νέοι διάδρομοι επιχειρηματικής δραστηριότητας, όπως αυτός των αεροδιακομιδών.

Το ζήτημα όμως εδώ είναι άλλο. Πως είναι δυνατόν ο Δήμαρxος της Αντιπάρου να συμμετέχει στις ενέργειες του Συντονιστικού για την επίλυση των προβλημάτων υγείας που αντιμετωπίζουμε και την ίδια ώρα να προκηρύσσει διαγωνισμό για την ιδιωτικοποίηση των διακομιδών;

Πως συμβιβάζεται ο αγώνας για ένταξη του δικού μας Υγειονομικού αεροσκάφους σε κρατικό φορέα, με έδρα την Πάρο, για την οριστική επίλυση των διακομιδών, με την παραπάνω ενέργεια; Για ποιό λόγο ανεβήκαμε στην Αθήνα και βροντοφωνάζαμε; Ο ίδιος δεν συμφώνησε με τους στόχους του ψηφίσματος του Δεκεμβρίου και με όλες τις άλλες κινητοποιήσεις; Άλλα στα λόγια και άλλα στην πράξη; Και πως μπορεί κάποιος να το εκλάβει αυτό; Ως διαφωνία, ως υποκρισία, ως αναδίπλωση, ως εμπαιγμό, ως διγλωσσία, ως υπαναχώρηση ή ως διάσπαση;

Δεν πιστεύει ο Δήμαρχος ότι οφείλει μια απάντηση σε όλα τα παραπάνω για να δούμε επιτέλους ποιός είναι με ποιόν; Διότι μπορεί να ισχύει ότι «Οι κάτοικοι της Πάρου και της Αντιπάρου δεν είναι συντεχνία, παλεύουν για Δημόσια και Δωρεάν Υγεία», αλλά πως συμβάλουμε πρακτικά στην επίτευξη του παραπάνω; Και εδώ δεν χωράνε μισόλογα. Ναι μεν αλλά. Χρειάζεται ξεκάθαρη άποψη και θέση εδώ και τώρα.
ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΠΑΡΟΥ»

20130529-194543.jpg