ΑΝΤΙΠΑΡΟΣ | Έκθεση του ζωγράφου Ιωάννη Δενδρινού

 

antiparos_foto_1
Στις 22 Ιουνίου 2013 παρουσιάζει στο κοινό της Αντιπάρου η έκθεση έργων του ζωγράφου Ιωάννη Δενδρινού. Ο αυτοδίδακτος ζωγράφος με αιρετική και προκλητική ματιά, μετατρέπει σε εντυπωσιακά και πολλές φορές προκλητικά έργα ζωγραφικής, την προσωπική του περιπέτεια και τα πάθη του, αλλά και τα ιστορικά και κοινωνικά δρώμενα, που με σχεδόν …

… παιδική ευαισθησία παρακολουθεί.
Αίθουσα τέχνης «αντί» στο Κάστρο Αντιπάρου
Διάρκεια έκθεσης: 22 Iουνίου – 5 Ιουλίου 2013

ΣΥΝΤΟΜΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΙΩΑΝΝΗ ΔΕΝΔΡΙΝΟΥ

Ιωάννης Δενδρινός

Ιωάννης Δενδρινός


Ο Ιωάννης Δενδρινός γεννήθηκε στην Καλαμάτα στις 18 Απριλίου 1954. Τα τελευταία 35 χρόνια ζει στο νησί της Πάρου. Εργάστηκε σαν αρχαιολογικός εποχιακός υπάλληλος για βιοπορισμό, αλλά παράλληλα εξασκούσε την ζωγραφική  ως εξαιρετικά ταλαντούχος αυτοδίδακτος ζωγράφος. Καλλιτέχνης με αστείρευτη έμπνευση και φαντασία, αντλεί την θεματολογία του τόσο από τον υπαρκτό όσο και από τον φαντασιακό χώρο. Στα έργα του σχολιάζει με σαρκασμό και χιούμορ την επικαιρότητα, εκφράζει με πάθος την δύναμη της ψυχής του και στέλνει τα μηνύματα του, αποτυπώνοντας την εμπειρία μιας δύσκολης ζωής  και ενός πλούσιου συναισθηματικού  κόσμου.

Ο Ιωάννης Δενδρινός έχει πραγματοποιήσει 3 ατομικές εκθέσεις (ArtGalleryCafé στη Βούλα, Γκαλερί Ποντοπόρος στη Νάουσσα της Πάρου, Δημοτικός Χώρος Τεχνών Παλαιάς Αγοράς Πάρου). Το 2012 ο καλλιτέχνης επιλέχτηκε για να σχεδιάσει το εξώφυλλο 428 της Athens Voice για την ετήσια έκθεση του περιοδικού, στο Μουσείο Μπενάκη. O Ιωάννης Δενδρινός εκθέτει τα έργα του για πρώτη φορά στην Αντίπαρο.