ΚΑΤΑΣΧΕΣΗ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΑΝΕΡΓΟΥ …

… για 831 ευρώ από την ΕΥΔΑΠ!

20130602-113850.jpg
Από την κομματική οργάνωση βάσης του ΚΚΕ Πάρου δημοσιοποιήθηκε ανακοίνωση με αφορμή το πρωτοσέλιδο θέμα της εφημερίδας ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ της 30|05|13 που αναφερόταν σε επίθεση της ΕΥΔΑΠ κατά εργαζόμενου – άνεργου πλέον εδώ και καιρό – του οποίου η εταιρεία του δημοσίου (προς το παρόν) αποφάσισε να κινήσει δικαστικές διαδιακασίες με σκοπό να του κατασχέσει το σπίτι, επειδή ο ίδιος χρωστά μερικές εκατοντάδες ευρώ λόγω αδυναμίας να τα καταβάλει. Ακολουθεί το σχετικό κείμενο:

​«Να σημάνει συναγερμός. Οργάνωση αλληλεγγύης και πάλης κόντρα στις κατασχέσεις και στην αντεργατική, αντιλαϊκή πολιτική. Κανένας μόνος του. Ολοι για έναν και ένας για όλους.
​Στο σφυρί βγάζει η ΕΥΔΑΠ σπίτι ανέργου μεταλλεργάτη της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης για οφειλή 831 ευρώ. Ο άνεργος εδώ και τρία χρόνια, πατέρας δύο παιδιών, κινδυνεύει από στιγμή σε στιγμή να χάσει το σπίτι του, τον κόπο μιας ζωής, που έχτισε «φτύνοντας αίμα» μέσα στη Ζώνη.
​Χτες (30|05|13) έγινε η πρώτη παρέμβαση από αντιπροσωπεία του Συνδικάτου Μετάλλου Πειραιά μαζί με τον άνεργο στα γραφεία της ΕΥΔΑΠ στον Πειραιά, απαιτώντας να σταματήσει η διαδικασία.
​Καπιταλιστές, κυβέρνηση, ΕΕ, αφού έχουν καταδικάσει τους εργαζόμενους στην ανεργία, στη φτώχεια και την εξαθλίωση, στην αδυναμία να ικανοποιούν στοιχειώδεις ανάγκες των οικογενειών τους, τώρα προχωρούν και σε κατασχέσεις, αναγκάζοντάς τους να μείνουν άστεγοι.
​Είναι αδίστακτοι και το ξέρουμε.
​Αλλά και η απάντηση άμεση από το οργανωμένο και ταξικά προσανατολισμένο σωματείο: «Είναι γελασμένοι όσοι νομίζουν ότι το οργανωμένο ταξικά προσανατολισμένο κίνημα θα κάτσει με σταυρωμένα τα χέρια. Θα προχωρήσουμε σε επανασύνδεση του νερού με δικό μας εθελοντικό συνεργείο και δικά μας μέσα. Θα κόψουμε τα χέρια σε όποιον αετονύχη μαυραγορίτη προσπαθήσει να εκμεταλλευτεί την κατάσταση και να πάρει το σπίτι του ανέργου».
Κ.Ο.Β.ΠΑΡΟΥ ΤΟΥ ΚΚΕ»