Διασκέδαση και ψυχαγωγία από τους Γ. Ραγκούση και Π. Ρήγα

Ξεκατιανιάστηκαν εχθές στην επιτροπή διερεύνησης της Βουλής για τη λίστα Λαγκάρντ

20130529-112418.jpg
Με αφορμή τη διερεύνηση από επιτροπή της Βουλής του σκανδάλου για τη διαχείριση της λίστας Λαγκάρντ (λίστα με καταθέσεις Ελλήνων στην Ελβετία) έδωσε κατάθεση εχθές 28|05|13 ο πρώην αρχυπουργός Γιάννης Ραγκούσης των κυβερνήσεων μνημονίων, ανεργίας, αυτοκτονιών του Γ. Παπανδρέου, .
Στην επιτροπή αυτή το ΠΑΣΟΚ – μεταξύ άλλων – εκπροσωπείται από τον βουλευτή Κυκλάδων Π. Ρήγα. Το ρεπορτάζ λέει ότι ο Γ. Ραγκούσης έκανε βαρύγδουπες δηλώσεις εναντίον της διαπλοκής με αφορμή τη λίστα Λαγκάρντ, με σκοπό να βγει ο ίδιος από το κάδρο των ευθυνών της κυβέρνησης Παπανδρέου στην οποία αφορά το σκάνδαλο και να κατηγορήσει τον τότε υπουργό Γ. Παπακωνσταντίνου (τον άλλοτε συστρατηγό στην φατρία των Παπανδρεϊκών) και τον νυν αρχηγό του ΠΑΣΟΚ Ευ. Βενιζέλο.

Την τιμή του τελευταίου θέλησε να υπερασπίσει ο βουλευτής Κυκλάδων του ΠΑΣΟΚ Π. Ρήγας ο οποίος κατηγόρησε τον Γ. Ραγκούση για εμπάθεια εναντίον του σημερινού ΠΑΣΟΚ και του προέδρου του.

Να θυμηθούμε …

… Ότι μόλις πριν 2 χρόνια ο Π. Ρήγας έγινε για πρώτη φορά υφυπουργός με την «στήριξη» του τότε αρχυπουργού Γ. Ραγκούση του οποίου τη δράση υμνούσε δημόσια και ιδιωτικά. Τώρα, που ο Γ. Ραγκούσης είναι εκτός πολιτικής και θυμήθηκε να επικρίνει τον Ευ. Βενιζέλο που είναι εντός πολιτικής, τον ψέγει ο άλλοτε άσπονδος «φίλος» βουλευτής Κυκλάδων Π. Ρήγας ο οποίος έχει γίνει ωστόσο «βενιζελοφύλακας».

Πρόκειται για ξεκαθαρίσματα πολιτικών λογαριασμών, κάτι που συνηθίζεται στο περίφημο πολιτικό προσκήνιο της παρακμιακής μεταπολιτευτικής ιστορίας του τόπου της οποίας οι πρωταγωνιστές πολιτικοί μας έφεραν στην κρίση αξιών και πολιτικής που ζούμε σήμερα.

Το μόνο καλό είναι πως μέσα στη θλίψη μας, μας διασκεδάζει να βλέπουμε πως «αλληλοπλακώνονται» οι «σύντροφοι» του ΠΑΣΟΚ, διότι έτσι, αποκαλύπτεται τελικά το πολιτικό τους διαμέτρημα και επίπεδο.

Χαρακτηριστική ήταν η δήλωση του Π. Ρήγα ο οποίος και σήμερα (29|05|13) υποστήριξε στην εκπομπή «Πρωινό ΑΝΤ1» ότι «εμφανίζονται ως μετανοούσες Μαγδαληνές. Τώρα πλέον, πονούν για τον πόνο των πολιτών, για το ότι ο κόσμος υποφέρει. Τίποτα άλλο δεν είναι η αιτία αυτού του πράγματος, κατά τον κ. Ραγκούση, παρά μόνο η κατά την άποψή του μη έγκαιρη αξιοποίηση της λίστας Λαγκάρντ».

20130529-112457.jpg