Ψηφιοποιήση των αρχείων Δήμου και πρώην Κοινοτήτων

20130528-084808.jpg
Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της ΚΔΕΠΑΠ Δήμου Πάρου πραγματοποιήθηκε και ολοκληρώθηκε η πρώτη φάση της καταγραφής και της ψηφιοποίησης του αρχειακού και ανενεργού μέχρι σήμερα ιστορικού υλικού του νησιού μας. Οι εργασίες …

… έγιναν στο πλαίσιο του ερευνητικού προγράμματος για την δημιουργία βάσης δεδομένων και επιλεκτικής ψηφιοποίησης των Γενικών Αρχείων του Κράτους, από τις 14 έως τις 27 Απριλίου.
Καταγράφηκε και ταξινομήθηκε πλήθος αρχειακού υλικού, (φάκελοι εγγράφων, κατάστιχα και βιβλία), εξαιρετικής σπουδαιότητας από όλες τις Κοινότητες του νησιού, που εντός των προσεχών ημερών θα είναι προσβάσιμο στο κοινό σε ψηφιακή μορφή.
Επίσης η αναζήτηση παλιού αρχειακού υλικού θα συνεχιστεί και στο άμεσο μέλλον ενώ ταυτόχρονα ο Δήμος Πάρου θα αποφασίσει για το κτίριο στο οποίο θα στεγαστεί το πολύτιμο αυτό αρχείο της τοπικής μας ιστορίας.

Και η μπούρδα …

Τα παραπάνω μας πληροφόρησε η ΚΔΕΠΑΠ Δήμου Πάρου με σχετικό δελτίο τύπου που δημοσιοποίησε εχθές 27|05|13. Και ενώ το δελτίο τύπου, εκτός την αρχή του που την αφαιρέσαμε αμέσως, κατά τα άλλα μας έδινε κάποιες χρήσιμεςπληροφορίες που να αξίζει να διαβάσει ο αναγνώστης, σας παραθέτουμε το πως τελειώνει, για να καταλάβετε ποιοι διοικούν το Δήμο Πάρου. Η πρόεδρος της δημοτικής επιχείρησης που έβαλε κάποιους να γράψουν το δελτίο τύπου το οποίο στο τέλος το ενέκρινε, επαινεί τον εαυτό της διά των επιστημόνων που συμμετείχαν στο πρόγραμμα που οφελεί το Δήμο!!! Δηλαδή, κάποιοι επιστήμονες εργάστηκαν για να ψηφιοποιηθεί το αρχείο του Δήμου Πάρου και των πρώην κοινοτήτων, και η κ. Κάγκανη προβάλλει το γεγονός ότι τους βοήθησε. Αναρωτιώμαστε τι άλλο θα μπορούσε να κάνει; Θα μπορούσε δηλαδή οι επιστήμονες να εργάζονται για το καλό του Δήμου και η κ. Κάγκανη να τους βρίζει;
Διαβάστε λοιπόν, πως τέλειωνε το επίμαχο δελτίο τύπου:

«Οι επικεφαλείς επιστήμονες και το προσωπικό που συμμετείχαν στην συγκέντρωση και στην καταγραφή των ιστορικών μας αρχείων ευχαριστούν τον Δήμο Πάρου, ιδιαίτερα την Δημοτική Σύμβουλο και Πρόεδρο της Κ.Δ.Ε.Π.Α.Π. κα Κάγκανη Άννα, για την πολύτιμη βοήθεια και ολόπλευρη στήριξη που τους παρείχαν».

20130528-084848.jpg