Γενική Συνέλευση του Συντονιστικού Υγείας για τις 3 Ιουνίου

Πλαίσιο και Στόχοι
ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

20130526-204429.jpg

Το τελευταίο διάστημα έχουν πραγματοποιηθεί διάφορες συναντήσεις με αντικείμενο τις εξελίξεις γύρω από τα ζητήματα που απασχολούν το Κέντρο Υγείας, τη στελέχωση του, τη διοίκηση του αλλά έχουν συζητηθεί και δίαφορες άλλες πτυχές της εξυπηρέτησης των πολιτών στον τομέα της υγείας, όπως η μη λειτουργία του Βελέντζειου αεροπλάνου υγείας.
Σε αυτές τις επαφές έχουν …

… πρωταγωνιστήσει οι εκπρόσωποι του Συντονιστικού Υγείας, δηλαδή του οργάνου που δημιούργησαν φορείς από την Πάρο και την Αντίπαρο από τον Οκτώβριο που μας πέρασε, προκειμένου να διεκδικήσουν τα μίνιμουμ στον τομέα δημόσιας υγείας των νησιών μας. Δεδομένα που έχουν δραματικά υποχωρήσει από τις μνημονιακές πολιτικές όπως ο αριθμός των γιατρών που υπηρετούν στα νησιά μας, μέχρι και η μη ύπαρξη αναλώσιμων για να εξυπηρετούνται οι ασθενείς που προσέρχονται στις δύο μονάδες Πάρου και Αντιπάρου.

Το Φεβρουάριο που μας πέρασε Παριανοί και Αντιπαριώτες με την οργανωτική μέριμνα του Συντονιστικού, βρέθηκαν να διαδηλώνουν στο κέντρο της Αθήνας για την ικανοποίηση των αιτημάτων τους. Αυτή η προσπάθεια έφερε το πρώτο αποτέλεσμα, δηλαδή μία προσπάθεια από το υπουργείο υγείας να ανταποκριθεί σε κάποια ελάχιστα από τα αιτήματα της διαδήλωσης. Υπάρχουν δύο γιατροί που έχουν σταλεί να υπηρετήσουν στο Κένττρο Υγείας Πάρου. Ο ένας έχει πιάσει δουλειά, ο άλλος αναμένεται.

Το μέλλον

Ωστόσο, φαίνεται ότι έχει έρθει η ώρα του απολογισμού για το Συντονιστικό και πρέπει να γίνει η συζήτηση για τους στόχους του οργάνου για το επόμενο διάστημα. Σε αυτή την κατεύθυνση, στην τελευταία συνεδρίαση του Συντονιστικού αποφασίστηκε οι εκπρόσωποί του να επιστρέψουν στους φορείς τους οποίους αντιπροσωπεύουν και να πάρουν αποφάσεις για την αποτίμηση της μέχρι εδώ πορείας, αλλά να φέρουν αποφάσεις και προτάσεις για τη στρατηγική διεκδίκησης για το επόμενο διάστημα.
Στο πλαίσιο αυτό, δημοσιοποιήθηκε κείμενο με το οποίο το Συντονιστικό ορίζει τις διαδικασίες και την ημερήσια διάταξη για γενική συνέλευση των μελών του στην οποία φιλοδοξεί να ληφθούν οι αποφάσεις που πρέπει για να συνεχιστεί επιτυχημένα η πορεία του. Ακολουθεί το σχετικό κείμενο:

«Πρόσκληση προς του φορείς της Πάρου και της Αντιπάρου
Το Συντονιστικό για την ΥΓΕΙΑ καλεί όλους τους φορείς της Πάρου και της Αντιπάρου στις 3 Ιουνίου, στις 6 μ.μ., στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου για συζήτηση και λήψη αποφάσεων στα παρακάτω θέματα.
1. Εκτίμηση για τα αποτελέσματα από τη μέχρι τώρα δράση των φορέων και
2. Απόφαση για τη συνέχιση ή μη των κινητοποιήσεων κατά τη διάρκεια της τουριστικής περιόδου.
Υπενθυμίζεται ότι στην ολομέλεια των φορέων, στις 24 Απριλίου 2013, υποβλήθηκαν προτάσεις για κινητοποιήσεις προκειμένου αυτές να συζητηθούν στα Δ.Σ. των φορέων που συμμετείχαν.
Οι προτάσεις αυτές έχουν ως εξής:

1) Συμβολική κατάληψη του Κέντρου Υγείας.
2) Συμβολική κατάληψη του γραφείου του Διοικητή του Νομαρχιακού Νοσοκομείου στη Σύρο.
3) Συμβολική κατάληψη της Δ.Ο.Υ. Πάρου
4) Τοπικό δημοψήφισμα για τη μη πληρωμή οφειλών προς τη Δ.Ο.Υ. Πάρου.
5) Συναυλία για τη συγκέντρωση χρημάτων που θα ενισχύσουν οικονομικά τη συνέχιση των κινητοποιήσεων.
6) Συγκέντρωση στη Πάρο των φορέων των Κυκλάδων με αντικείμενο τη οργάνωση παγκυκλαδικής κινητοποίησης για την επίλυση των προβλημάτων της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας περίθαλψης στο νομό μας.

Είναι αυτονόητο, ότι οι φορείς έχουν τη δυνατότητα να υποβάλουν στην ολομέλεια και άλλες προτάσεις.
Επειδή ο αγώνας, για δωρεάν δημόσια περίθαλψη, είναι αγώνας για την προστασία της υγείας όλων μας και ιδιαίτερα των παιδιών μας,
Επειδή ο αγώνας αυτός θα έχει διάρκεια και ένταση με τελικό αποτέλεσμα την απρόσκοπτη και ικανοποιητική λειτουργία του Κέντρου Υγείας της Πάρου και της Αντιπάρου,
το Συντονιστικό κάνει έκκληση σε όλους τους φορείς να δώσουν το αγωνιστικό του παρόν στη συνάντηση της 3ης Ιουνίου, ενωμένοι και χωρίς σκοπιμότητες για την υλοποίηση του κοινού μας στόχου».

ΤΟ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ

20130526-204530.jpg