Δεν πέρασε η προσπάθεια «κάποιων» να καταστραφεί περισσότερο η Παροικιά

ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ 25|05|13
Τους «γλύτωσε» ο Ρήγας
«Κρύφτηκε» ο δήμαρχος Χρ. Βλαχογιάννης στη σιωπή

20130525-095506.jpg

Η δημοτική αρχή του Χρ. Βλαχογιάννη στη συνεδρίαση του δημοτικό συμβουλίου Πάρου που πραγματοποιήθηκε εχτές 24|05 απέσυρε τελικά το αίτημα της επιχείρησης Αφών Ρήγα με το οποίο ζητούσαν να «σπάσει» η κανονιστική απόφαση με την οποία απαγορεύεται από το 2008 η μεταφορά αδρανών από το λιμάνι της Παροικιάς.

Ο Θεόφιλος Ρήγας που εκπροσωπεί την εταιρεία δεν

…εμφανίστηκε στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου, γεγονός που σημαίνει ότι είχε συνενοηθεί με τη διοίκηση του Δήμου από νωρίτερα και προφανώς, είχε συμφωνήσει να αποσύρει το αίτημα που είχε καταθέσει ο ίδιος λίγες ημέρες πριν.

Έτσι, ο δήμαρχος Χρ.Βλαχογίαννης «γλύτωσε» από την κατάντια να δει αρκετούς από τους δημοτικούς συμβούλους της παράταξής του να ψηφίζουν υπέρ των συμφερόντων του κ. Ρήγα και των σχετικών αιτημάτων του προς το δημοτικό συμβούλιο.

Δεν μπορούσε …

… να αντέξει ο δήμαρχος μία τέτοια καταμέτρηση, ύστερα από τη μεγάλη και μαζική αντίδραση των επαγγελματιών της Παροικιάς, όπως εκφράστηκε στη συνεδρίαση της Δημοτικής Κοινότητας Παροικίας που είχε αρχικά εξετάσει το θέμα σε συνεδρίασή στις 20|05.
Θυμίζουμε ότι σε εκείνη τη συνεδρίαση έγινε ψηφοφορία, και το αίτημα Ρήγα απορρίφθηκε με ψήφους 4 κατά έναντι μίας υπέρ, του συμβούλου της παράταξης του δημάρχου Α. Πιερτζοβάνη.
Είχε προηγηθεί θυελλώδης αντιπαράθεση επιχειρημάτων με παρουσία του Θ. Ρήγα.

Ξέχασε …

Αυτό που προκάλεσε εντύπωση κατά τη χθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου σχετικά με το θέμα ήταν ότι ο δήμαρχος τελικά, δεν έδωσε τις απαντήσεις που είχε υποσχεθεί. Συγκεκριμένα, στη συνεδρίαση της Δημοτικής Κοινότητας Παροικιάς η παράταξη του που διοικεί την Πάρο τα τελευταία 10 χρόνια κατηγορήθηκε ότι δεν έχει κάνει τίποτε για να κατασκευαστεί εμπορικό λιμάνι. Δηλαδή να φτιαχτεί το έργο εκτός Παροικιάς για να λυθεί το χρόνιο πρόβλημα καταστροφής της τουριστικής οικονομίας της πρωτεύουσας του νησιού που επιφέρει την αλλίωση της βιτρίνας ολόκληρου του τόπου με επιπτώσεις για ολόκληρη την Πάρο.

Ο πρώην δημοτικός σύμβουλος και νυν περιφερειακός Κ. Μπιζάς είχε αποκαλέσει μπροστά σε όλο τον κόσμο ψεύτη τον πρόεδρο της Δημοτικής Κοινότητας Μ. Καλακώνα ο οποίος εκπροσωπώντας το δήμαρχο Χρ. Βλαχογιάννη προσπαθούσε να πείσει ότι η δημοτική αρχή έχει έτοιμες τις προϋποθέσεις για την κατασκευή του έργου.
Τότε, ο Κ. Μπιζάς προκάλεσε τον Μ. Καλακώνα να ζητήσει από τον δήμαρχο που ήταν στο γραφείο του στο δημαρχείο, λίγα μόνο μέτρα μακριά από την αίθουσα που γινόταν η συνεδρίαση, να έρθει στην αίθουσα και να δώσει αποδείξεις και στοιχεία ότι υπάρχει το έργο, έτοιμο για να γίνει …

Ο Μ. Καλακώνας τότε, διέκοψε τη συνεδρίαση και πήγε στο γραφείο δημάρχου, αλλά γύρισε μόνος του και χωρίς έγγραφα, μεταφέροντας την υπόσχεση – απειλή του δημάρχου Χρ. Βλαχογιάννη ότι θα δώσει απαντήσεις τέσσερεις ημέρες μετά που θα γινόταν η τελική συζήτηση του θέματος στο δημοτικό συμβούλιο Πάρου.
Αντί απαντήσεων, στη χθεσινή συνεδρίαση, επικράτησε σιωπή …

Αποδείχθηκε …

… για άλλη μία φορά, ότι όταν οι πολίτες κινητοποιούνται οργανωμένα και μαζικά, επιτυγχάνουν τους στόχους τους έναντι μίας ανίκανης ή αδιάφορης εξουσίας. Συνεπώς, αν αυτή η προσπάθεια συνεχιστεί με αίτημα την κατασκευή εμπορικού λιμανιού, είναι βέβαιο ότι οι πολίτες θα τα καταφέρουν, ακόμα και αν χρειαστεί αυτό να γίνει με αντικατάσταση της παρούσας ασυνεπούς δημοτικής αρχής με μία άλλη, της οποίας οι εκπρόσωποι θα έχουν την ικανότητα να υλοποιήσουν έργο και να αλλάξουν τη δυσμενή κατάσταση στην πρωτεύουσα του νησιού.

Αποδείχτηκε …

… για άλλη μία φορά, ότι η παρούσα δημοτική αρχή Χρ. Βλαχογιάννη ασχολείται με τακτικισμούς, και παραπολιτική, αντί να ασχολείται με την επίλυση των σοβαρών προβλημάτων των πολιτών και των επαγγελματιών του νησιού οι οποίοι μαστίζονται αβοήθητοι από την οικονομική κρίση.
Αποδείχτηκε ότι ο Χρ. Βλαχογιάννης διαδίδει ψευδείς πληροφορίες όπως έκανε στην συγκεκριμένη περίπτωση για το εμπορικό λιμάνι, και «κρύβεται» όταν τον παίρνουν χαμπάρι οι πολίτες.

20130525-095607.jpg