Καταγγελία από παράταξη της ΕΛΜΕ Πάρου

20130520-022347.jpg

Όπως είχαμε γράψει από τον ιστότοπο μας αλλά και στο φύλλο της εφημερίδας μας «Τα Νέα Πάρου – Αντιπάρου» που βρίσκεται από τις 18|05|13 στα περίπτερα, στα νησιά μας υπερψηφίστηκε η πρόταση να πραγματοποιηθεί απεργία των καθηγητών από τις 17|05. Μάθαμε ότι η ΟΛΜΕ ακύρωσε αυτήν την απεργία τελικά. Έτσι, ακυρώθηκε και στην Πάρο και την Αντίπαρο. Δεν μάθαμε τίποτε για το πως άλλαξε η απόφαση και ποιες αντιδράσεις υπάρχουν έκτοτε στο εσωτερικό του κλάδου.
Μία τέτοια ευκαιρία μας δίνει η επιστολή που λάβαμε και δημοσιεύουμε παρακάτω:

«Για τα τελευταία γεγονότα στον χώρο της εκπαίδευσης
Την Τετάρτη 15 Μαΐου πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα η συνέλευση των προέδρων των ΕΛΜΕ, με σκοπό οι πρόεδροι να μεταφέρουν τις αποφάσεις των Γενικών Συνελεύσεων των τοπικών ΕΛΜΕ της χώρας, ώστε να αποφασιστεί η προκήρυξη ή μη της απεργίας των εκπαιδευτικών. Το 92% των ΕΛΜΕ της χώρας (όπως και η ΕΛΜΕ Πάρου Αντιπάρου) ψήφισαν ΥΠΕΡ της προκήρυξης της απεργίας στις μαζικότατες Γενικές Συνελεύσεις που πραγματοποιήθηκαν. Ωστόσο στη συνέλευση των προέδρων η πλειοψηφία (ΠΑΣΚ-ΔΑΚΕ-ΣΥΝΕΚ) του ΔΣ της ΟΛΜΕ ζήτησε από τους προέδρους των ΕΛΜΕ να ψηφίσουν για το αν κρίνουν ότι υπάρχουν οι «προϋποθέσεις και οι όροι» για να πραγματοποιηθεί η απεργία, παρακάμπτοντας τις αποφάσεις των Γενικών Συνελεύσεων των ΕΛΜΕ της χώρας. Με ποιο δικαίωμα, με ποια νομιμοποίηση οι κυρίαρχες παρατάξεις (ΠΑΣΚ-ΔΑΚΕ-ΣΥΝΕΚ) της ΟΛΜΕ έβαλαν τροχοπέδη στη δυναμική του σωματείου και με ποιο δικαίωμα καταστρατηγείται και αλλάζει η απόφαση τόσων ΕΛΜΕ;
Πρέπει να καταγγείλουμε την πραξικοπηματική ενέργεια της πλειοψηφίας του ΔΣ της ΟΛΜΕ και να απαιτήσουμε την άμεση παραίτηση αυτού του ΔΣ, αφού αποδείχθηκε ανίκανο να ηγηθεί του κλάδου.

Δέσποινα Χριστοφόρου από την «Πορεία Αριστερή Εκπαιδευτικών»
Γεν. Γραμματέας της ΕΛΜΕ Πάρου-Αντιπάρου»

20130520-022428.jpg