Και ξαφνικά … αίτημα για κατάργηση της απαγόρευσης φόρτωσης αδρανών υλικών

 Είδες που τελικά και καπνό είχε και φωτιά είχε …

 

DSC_0023

 

Λίγες ημέρες πριν ο ιστότοπος μας είχε αναδείξει την προσπάθεια «κύκλων» να κατορθώσουν να «σπάσουν» τον κανονισμό απαγόρευσης μεταφοράς αδρανών υλικών από το «Βίντσι» περιοχής Παροικιάς. Μία απόφαση που ορίζει να σταματά η καταστρεπτική για τον τουρισμό της Παροικιάς δραστηριότητα της επιχείρησης Αφών Ρήγα, τουλάχιστον στο επίκεντρο της τουριστικής περιόδου, δηλαδή από την 1η Ιουνίου μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου κάθε έτους. Μάλιστα είχε αναδείξει τις επιστολές που είχε απευθύνει ο περιφερειακός σύμβουλος Κ. Μπιζάς με την ιδιότητα του προέδρου του συλλόγου ενοικιαζομένων δωματίων «Μαντώ Μαυρογένους» προς τη δημοτική αρχή, το δημοτικό λιμενικό ταμείο και το λιμεναρχείο. (Δείτε σχετικά: http://wp.me/pU7eZ-59C | http://wp.me/pU7eZ-59S )
Οι δύο πρώτοι φορείς δήλωναν ότι δεν ήξεραν τίποτα για το θέμα. Εμείς τους πιστεύουμε!!!
Θεωρούμε ότι τυχαία εμφανίστηκε αίτημα των Αφών Ρήγα για κατάργηση του κανονισμού 7 μόλις ημέρες μετά τις ανακοινώσεις και τα δημοσιεύματα μας. Έχουμε πεισθεί ότι η δημοτική αρχή δεν γνώριζε τίποτα.

Κατόπιν αιτήματος του τοπικού συμβούλου Παροικιάς της αντιπολίτευσης «Πάρος ΑΞΙΑ» Ευ. Κυδωνιέως, συνεδριάζει για το θέμα το συμβούλιο της Δημοτικής Κοινότητας Παροικιάς. Η συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου, στις 20.5.2013, ημέρα Δευτέρα και ώρα 14.00.
Με αφορμή και τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου που θα ακολουθήσει την Παρασκευή 24|05, στη συνεδρίαση της Δημοτικής Κοινότητας που θα γίνει τη Δευτέρα προστέθηκαν και άλλα ζητήματα για να ληφθούν αποφάσεις. Παραθέτουμε την ημερήσια διάταξη:

 
Θέμα 1: Αίτηση ΑΦΟΙ ΡΗΓΑ ΑΕΒΕ για 15νθήμερη παράταση μεταφοράς αδρανών υλικών στον προβλήτα ΒΙΝΤΖΙ του λιμένα Παροικίας
Θέμα 2: Αίτηση Εμποροεπαγγελματικού Συλλόγου για παραχώρηση χρήσης δημοτικών χώρων και παροχή βοήθειας από το Δήμο για τη διοργάνωση 1ου Πανκυκλαδικού Εμπορικού Φεστιβάλ Πάρου
Θέμα 3: Συζήτηση για τοποθέτηση μαρμάρινων πλακών σηματοδότησης εισόδων Παραδοσιακού Οικισμού
Θέμα 4: Αίτηση κ. Βαρβαρίτη Γεώργιου για παραχώρηση χρήσης δημοτικού χώρου προς ανάπτυξη κυκλοφοριακού πάρκου αγωγής για παιδιά (οχήματα ΚΑRT)
Θέμα 5: Αίτηση ΜΑΛΑΤΕΣΤΑΣ ΑΝΤ. & ΣΙΑ Ε.Ε. για παραχώρηση χρήσης αιγιαλού προς ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων πίσω από τα αλμυρίκια
Θέμα 6: Συζήτηση για κοπή δέντρου (Φοίνικας) περιοχής 1ου Ενιαίου Λυκείου Παροικίας.

20130516-092230.jpg