25% αύξηση αναμένουν στα γειτονικά νησιά που υπάρχει σωστό αεροδρόμιο και όχι λακκούβα!!!

mail_carrier_delivering_a_letter_0521-1008-0622-0636_smu1

Την «επιστολική περιφερειακή πολιτική» συνεχίζει ο περιφερειάρχης Γ. Μαχαιρίδης. Με σημερινή του ανακοίνωση ενημερώνει ότι έστειλε σήμερα επιστολή στο υπουργείο δημόσιας τάξης για να ζητήσει ενίσχυση των αστυνομικών δυνάμεων στα αεροδρόμια Ρόδου, Κω, Μυκόνου και Σαντορίνης εξαιτίας του προβλήματος που δημιουργείται στον έλεγχο ασφάλειας κατά την επιβίβαση τουριστών σε αυτούς τους προορισμούς. Ο Περιφερειάρχης …… Γ. Μαχαιρίδης θυμήθηκε να υπενθυμίσει για τις βασικές θερινές υποχρεώσεις του το αρμόδιο υπουργείο, τώρα που έχει ξεκινήσει η τουριστική σεζόν. Λες και δεεν υπηρετεί τόσα χρόνια στην νησιωτική Ελλάδα ως πολιτικός.

Όμως η συγκεκριμένη είδηση έχει ενδιαφέρον και για τους Παριανούς επιχειρηματίες του τουρισμού. Όπως θα μπορούν να κατανοήσουν διαβάζοντας το σχετικό κείμενο, στους προορισμούς που υπάρχει επαρκές αεροδρόμιο, η «ανάπτυξη» δεν απουσίασε ποτέ!!! Είκοσι πέντε τοις εκατό (25%) αύξηση στις αφίξεις περιμένουν για το φετινό Καλοκαίρι!!! Αυτό το λέμε έτσι, για να θυμηθούμε τους «σωτήρες» της Πάρου, οι οποίοι το μόνο που κατόρθωσαν για το νησί που τους ανέδειξε ήταν να υπογράψουν μία λακκούβα!!!
Ακολουθεί η επιστολή Μαχαιρίδη:

 «Αγαπητέ κε Υπουργέ,
Όπως γνωρίζεται η Περιφέρεια Νότιου Αιγαίου είναι η κατεξοχήν τουριστική Περιφέρεια της χώρας. Φιλοξενεί κατά την διάρκεια της θερινής περιόδου πάνω από 6.000.000 (έξι) εκατομμύρια αλλοδαπούς επισκέπτες και εκατομμύρια ημεδαπών. Για την φετινή τουριστική περίοδο αναμένεται αύξηση πάνω από 20%. Λόγο του όγκου καθημερινών αφίξεων στα διεθνή μας αεροδρόμια ( Ρόδος, Κως, Μύκονος και Σαντορίνη), με την έναρξη της τουριστικής σεζόν ήδη παρατηρούνται σοβαρά προβλήματα στον έλεγχο των διαβατηρίων για επισκέπτες τρίτων χωρών, καθώς το υπάρχον προσωπικό δεν επαρκεί για να καλύψει το μεγάλο όγκο των ξένων επισκεπτών μας.

Γνωρίζουμε τις προθέσεις σας για την ενίσχυση των διεθνών μας αεροδρομίων με δόκιμους αστυνομικούς, όμως παρ’ όλα αυτά θα σας παρακαλούσαμε, πρώτον, να επισπεύσετε τη διαδικασία στελέχωσης των αεροδρομίων με τους δόκιμους και δεύτερον, να εξετάσετε το ενδεχόμενο για επιπλέον προσωπικό  καθώς οι ανάγκες φέτος είναι αυξημένες κατά 25% σε σχέση με την περσινή χρόνια . Κι αυτό γιατί πέρσι είχαμε μείωση της τάξης του 5%,  ενώ φέτος τα δεδομένα δείχνουν αύξηση της τάξης του 20%.

Επομένως, η πραγματική αύξηση στα νησιά μας θα είναι της τάξης του 25% και ως εκ τούτου οι ανάγκες πολλαπλασιάζονται σε σχέση με πέρσι. Για το λόγο αυτό θεωρούμε πως απαιτούνται πέραν των εγκεκριμένων δόκιμων αστυνομικών, τουλάχιστον δέκα (10) άτομα  στο αεροδρόμιο της Ρόδου, έξι (6) στο αεροδρόμιο της Κω και από πέντε (5) άτομα στα αεροδρόμια Μυκόνου και Σαντορίνης. Μια τέτοια ενέργεια, πέραν της εμπέδωσης  του αισθήματος ασφάλειας,  θα συμβάλλει αποφασιστικά στην ελαχιστοποίηση της ταλαιπωρίας των ξένων επισκεπτών μας που τώρα σχηματίζουν ατελείωτες ουρές, που πολλές φορές φθάνουν έως τον αεροδιάδρομο, αλλά και θα ανακουφίσει  τους αστυνομικούς από την μεγάλη πίεση να ανταπεξέλθουν στις υπεραυξημένες  ανάγκες. Όπου  θα πρέπει να τονίσουμε πως καταβάλουν κάθε φιλότιμη προσπάθεια  για να το πράξουν με συνέπεια και υπευθυνότητα. Με την πεποίθηση πως θα ανταποκριθείτε στο αίτημα μας, είμαστε στην διάθεση σας για να συνδράμουμε στην έκβαση του εγχειρήματος».

20130516-092230.jpg