Πολιτική επιστολών Μαχαιρίδη για την στελέχωση της δημόσιας υγείας στα νησιά

Maxairidhs
Επιστολή έστειλε ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γ. Μαχαιρίδης στον υπουργό υγείας Αν. Λυκουρέντζο για να του θυμίσει ότι σε συνάντηση που είχαν κατά τη διάρκεια της προηγούμενης περιόδου και ενόψει προετοιμασίας για το καλοκαίρι του 2013, είχαν συμφωνήσει να σταλεί επικουρικό προσωπικό στις δημόσιες μονάδες υγείας των νησιών μας προκειμένου να αντιμετωπισθούν οι ανάγκες για την τουριστική περίοδο.
Δεν αναφέρονται στην συγκεκριμένη επιστολή οι ενέργειες του κ. Μαχαιρίδη – εκτός από επιστολές – για την στελέχωση των μονάδων υγείας των νησιών μας με μόνιμο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό προκειμένου να εξυπηρετούνται και οι ανάγκες του μόνιμου πληθυσμού. Ακολουθεί η σχετική επιστολή:


«Όπως γνωρίζετε η Περιφέρεια Νότιου Αιγαίου είναι η κατεξοχήν τουριστική Περιφέρεια της χώρας. Φιλοξενεί κατά την διάρκεια της θερινής περιόδου πάνω από 6.000.000 (έξι) εκατομμύρια αλλοδαπούς επισκέπτες και εκατομμύρια ημεδαπών. Για την φετινή τουριστική περίοδο αναμένεται αύξηση πάνω από 20%.Για να μπορέσουν να ανταπεξέλθουν στοιχειωδώς  οι ήδη υποστελεχωμένες δομές υγείας στα νησιά μας και προκειμένου να αποφευχθούν δυσάρεστες καταστάσεις, τόσο σε επίπεδο παροχής υγειονομικών υπηρεσιών,  όσο και σε επίπεδο εικόνας και ασφάλειας που απαιτούν οι ευρωπαίοι πολίτες, θα πρέπει το σχέδιο που μας ανακοινώσατε κατά τη συνάντηση μας, για πρόσθετο προσωπικό το καλοκαίρι στα νησιά με αποσπάσεις και επικουρικό προσωπικό (υγειονομικό, νοσηλευτικό, τεχνικό  και πληρωμάτων ΕΚΑΒ), να το θέσετε άμεσα σε εφαρμογή.

Μια τέτοια ενέργεια σας, πέραν της εμπέδωσης αισθήματος ασφαλείας στους κατοίκους θα ανακούφιζε και τους εργαζόμενους από την μεγάλη πίεση να ανταπεξέλθουν στοιχειωδώς στις αυξημένες ανάγκες. Επιπλέον, θα βελτίωνε την εικόνα της χώρας και των δομών υγείας στα μάτια  των  εκατομμύριων   επισκεπτών μας, που αυτή την στιγμή είναι από τους ελάχιστους αιμοδότες της εθνικής μας οικονομίας».

20130515-100903.jpg