Δάσκαλοι Πάρου – Αντιπάρου | Με στάση εργασίας στο πλευρό των καθηγητών στις 17|5

 

87292-ekpaideutikoi_5

Ο σύλλογος εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Πάρου – Αντιπάρου «Π. Καλλιέρος» νε ανακοίνωσή του γνωστοποίησε την απόφαση του συλλόγου να πραγματοποιήσει τρίωρη στάση εργασίας την Παρασκευή 17|5 ως δείγμα συμπαράστασης στην απεργία των συναδέλφων τους της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης που έχουν προκηρύξει απεργία παρά την επίταξη που έχει προληπτικά αποφασίσει η συγκυβέρνηση. Ακολουθεί το σχετικό κείμενο:

Τρίωρη στάση εργασίας την Παρασκευή 17.5.2013 στο πλευρό των επιταγμένων καθηγητών.

«Το υπουργείο Παιδείας με ένα πολυσέλιδο μνημονιακό νομοσχέδιο επιχειρεί την περαιτέρω διάλυση του δημόσιου σχολείου και την εξουθένωση των εκπαιδευτικών, καταστρατηγώντας τα εργασιακά  και δημοκρατικά δικαιώματά τους. Τη στιγμή που το διδακτικό ωράριο των Ελλήνων καθηγητών βρίσκεται στο μέσο όρο των ωραρίων των Ευρωπαίων συναδέλφων τους, η κυβέρνηση, αποσκοπώντας στην εξοικονόμηση πόρων, αυξάνει κατά 2 ώρες το ωράριό τους, οδηγώντας έτσι χιλιάδες αναπληρωτές καθηγητές στην ανεργία. Με την άρση του αμετάθετου δε, χιλιάδες εκπαιδευτικοί θα τεθούν στη διάθεση των κατά τόπους διευθύνσεων με τον κίνδυνο να μετατεθούν σε περιοχές μακριά από την οργανική τους θέση.

Οι παραπάνω λόγοι συμπεριλαμβανομένης της συνεχούς μείωσης των μισθών, της αύξησης της δυναμικότητας των τάξεων, της ενδελεχούς αναζήτησης «επιόρκων» δημοσίων υπαλλήλων από το υπουργείο, οδήγησε την ΟΛΜΕ στη σκέψη να προκηρύξει απεργιακές κινητοποιήσεις στην περίοδο των πανελλαδικών εξετάσεων.

Ο απόλυτος εξευτελισμός, πρωτοφανές γεγονός στη νεότερη ελληνική ιστορία, έρχεται όταν η τρικομματική κυβέρνηση με εντελώς απολυταρχικό τρόπο χαρακτηρίζει την πρόταση για απεργία παράνομη και καταχρηστική και επιτάσσει τους καθηγητές «μέχρι νεωτέρας» πριν ακόμα κηρύξουν την απεργία!

Η κίνησή της αυτή καταργεί το δικαίωμα στην απεργία έμπρακτα, αφού απειλεί με τρίμηνη φυλάκιση και απόλυση όποιον διανοηθεί να απεργήσει, καταπατά το Σύνταγμα και αντιτίθεται στις δημοκρατικές ελευθερίες.

Είναι κοινωνική απαίτηση όλοι οι εργαζόμενοι ενωμένοι, και όχι συντεχνιακά διχασμένοι, να σταθούμε στο πλευρό των καθηγητών απέναντι στην ανάλγητη πολιτεία που θυσιάζει τα εργασιακά δικαιώματα και τις δημοκρατικές ελευθερίες όλων ανεξαιρέτως των εργαζομένων στο βωμό της παγκοσμιοποίησης και τον πλουτισμό των λίγων.

Γι’ αυτό το λόγο ο σύλλογος πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Πάρου – Αντιπάρου «Π. Καλλίερος» απαιτεί από την κυβέρνηση να πάρει πίσω την επιστράτευση σήμερα.
1) ζητά από τη ΔΟΕ να προκηρύξει άμεσα απεργία την Παρασκευή 17/5 και να προχωρήσει σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις συμπαράστασης των συναδέλφων.
2) προκηρύσσει 3ωρη στάση εργασίας την Παρασκευή 17/5/2013 από τις 8:00πμ έως τις 11:00πμ.
3) καλεί άπαντες σε συγκέντρωση συμπαράστασης στους επιστρατευμένους καθηγητές, την Παρασκευή 17/5/2013 στις 7:30πμ στην πλατεία της Εκατονταπυλιανής χωρίς καμία πρόθεση να παρακωλύσουμε τη διαδικασία διεξαγωγής των Πανελληνίων Εξετάσεων.
4) καλεί όλα τα μέλη του την Τετάρτη 15/5/2013 στις 19:00 στο Σπίτι του Δασκάλου για την προετοιμασία της συγκέντρωσης».

20130515-100903.jpg